A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2020.10.12 ● Társkeresésről

Párkeresési elakadáskor nem a csoda segít, hanem Te magad!

Szerző: Pirchala Berta

Van egy rossz és egy jó hírem. Senki nem jön megmenteni, viszont egyedül, vagy akár segítséggel, képes vagy rá te magad is. Az Univerzum nem oszt ki mindenkinek egy alkalmas párt. A dolog nem úgy működik, hogy csak ki kell várnod a sorod. A gyakran hallott frázis, hogy „Majd jön a párod, ha jönnie kell.” arra elég, hogy elhitesse veled, hogy nincs dolgod. Valójában a működő párkapcsolat akkor jön, amikor képessé és nyitottá teszed magad. Ez nem azt jelenti, hogy csak tökéletesen megvilágosodott, párkapcsolati szakembereknek lehet jól működő párkapcsolata. Dehogy is! Csak azt, hogy ha már jó ideje nem jön (csak egy rakás borzalmas kísérlet), és te sem változtatsz semmin, akkor valószínűleg, eztán se fog "jönni".

Ha gond van, akkor reménykedni kevés

A várakozás, mint stratégia ritkán vezet eredményre a párkeresésben. Nem jön senki megoldani a helyzetet helyetted. Ezzel nincs is semmi baj, mert a jó hír az, hogy a megoldás te magad vagy. Hasznos képezni magad (videókat nézni, podcastokat hallgatni a témában, előadásokra járni, könyveket olvasni), viszont az ésszel felfogott tudás akkor lesz a tiéd, ha saját magadon is kipróbálod, és rendszeresen gyakorlod. Ha a tanulásra és a gyakorlásra is kész vagy, akkor menni fog. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy „Megy ez nekem egyedül is!”. Nem mindig megy. Amikor elakadsz, szükséged lehet szakember támogatására. Ez nem luxus, hanem szükséglet. Nem mindegy azonban, hogy mit vársz el a segítőtől és önmagadtól a folyamatban.

A fejlődést az akasztja meg, ha meg akarjuk úszni a munkát és a felelősséget.

Hajlamosak vagyunk mindenben az instant megoldást elvárni, ez alól a társkeresés sem kivétel. Azt szeretnénk, ha valaki megoldaná a problémát helyettünk. Adjon egy appot a kezünkbe, ami kiosztja nekünk a megfelelő párt, vagy mondjon, csináljon valamit, amitől egyszeriben minden megoldódik. Ez a gyerekes hozzáállás nem vezet tanuláshoz. Tanulni és változni csak te tudsz. Kaphatsz hozzá iránymutatást, de gyakorolni, figyelni, időt és energiát beletenni muszáj lesz, és ezt csak te tudod megtenni.

A tanácstalanságot és az időnként reménytelennek tűnő állapotot használja ki a „varázsló” iparág. Amikor úgy érezzük, bármit megtennénk, csak lássunk egy kis reménysugarat, valami konkrét fejlődést, hajlamosak vagyunk bármibe kapaszkodni, ami gyors megoldást kínál. Különösen akkor, ha ezzel elhárítható a felelősség is, mert ha elfogadjuk, hogy rajtunk kívül álló erők munkálkodnak, akkor felelősséggel sem tartozunk a jelenlegi kényelmetlen állapotért. Annyi féle tudományosan elismert úton képzett terapeuta létezik és elérhető. Ha inkább a misztikum, vagy színpadi előadásokkal operáló megoldóember felé fordulok, jogosan merül fel a kérdés: Nem lehet, hogy csak meg akarom úszni a munkát, az önmagammal szembe nézést és a felelősséget?

 

Tisztában vagyok vele, hogy sok mindent még nem tudunk a tudomány eszközeivel megmagyarázni, de az emberi lélek működéséről már bőven tudunk annyit, hogy ne kelljen varázslathoz nyúlni, amikor valami elakadás van. A társkereséssel kapcsolatban minden információ és szakszerű támogatás elérhető, ami szükséges ahhoz, hogy mindenki a maga szintjén sikeressé válhasson benne.

Az önmagadba fektetett energia, idő és pénz olyan befektetés, ami megtérül.

Amíg kész vagy változtatni, addig nincs reménytelen helyzet

Még nem találkoztam olyan emberrel, aki kizárólag külső hatásoktól lett sikeres bármely téren. Amíg tanulhatsz és változtathatsz a viselkedéseden, a gondolkodásmódodon, addig egyáltalán nem reménytelen a helyzet. A hitet ne arra használd, hogy ne kelljen semmit tenned, hanem inkább önmagadban higgy, abban, hogy egyedül, vagy támogatással, de képes leszel megtalálni a megoldásokat, megtenni a szükséges lépéseket, és nap mint nap kitartani a folyamatban!

Ne csodában reménykedj, kérd szakember segítségét!

Ha valaki azt ígéri, hogy megoldja a lelki problémád, anélkül, hogy neked bármit kéne csinálnod, az vonzó ajánlat ugyan, de túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. A fejlődésben nem fantáziadús kinyilatkoztatások fognak támogatni. Bárki, aki valamennyit foglalkozott már a témával, tud okosakat mondani, ez azonban még nem azt jelenti, hogy tudja, hogyan segítsen a te konkrét helyzetedben, és főleg nem azt, hogy tudja, hogyan ne ártson. Egy tarot kártya kupac felett is mondhat valaki olyat, amiről úgy érzed, rátapintott az igazságra, a változtatást mégis neked kell majd csinálnod. Ha pedig így is, úgy is dolgoznod kell a fejlődéseden, akkor válassz inkább olyan segítőt, aki évekig tudományosan elismert módszereket szakemberektől tanult, és ellenőrzött körülmények közt gyakorolt!

Ne félj segítséget kérni! Vannak elakadások, amiket évek munkájával akár magad is felgöngyölíthetsz, és megszűntethetsz, viszont egy szakember támogatása jelentősen fel tudja gyorsítani a fejlődést. Az önmagadba fektetett energia, idő és pénz olyan befektetés, ami megtérül.

Ha szeretnél tippeket, hogyan színesítheted a szingli életed, vagy hogyan könnyítheted meg a párkeresést, görgess lejjebb, iratkozz fel a Hírlevélre! Hetente Új témákkal készülünk, hogy Neked könnyebb legyen boldogulni a napi kihívásokkal!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu