A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2019.03.08 ● Szingli zóna

Miért vagy még egyedül, amikor Te annyira rendben vagy?

Szerző: Pirchala Berta

Felnőttél, és minden oké. Van munkád, szereted, vagy legalább nem mindig utálod, és meg is élsz belőle. Vannak barátaid, sok minden érdekel, sosem unatkozol, elviekben minden rendben. Mégis, valahogy nem igazán jön össze a neked megfelelő társ megtalálása.

Ha te is ebben a helyzetben vagy, akkor tudd, hogy nem vagy egyedül!! Tényleg nem! Ez a helyzet ma általános, és nem is teljesen a Te hibád.

Bár jó fej vagy, és szebb is, mint az ördög, alapjában véve rendben az életed, mégis elmarad a siker, azt okozhatja egy végtelenül egyszerű dolog, mégpedig a napirended

Mi a baj a napirendemmel?

Lerajzoljam? Oké: Reggel (korai) kelés irány a munkahely. Ott lehúzol minimum 9 órát, de lehet, hogy tizenkettőt. Utána, ha nem akarsz fonnyadt krumplivá válni, feltehetően sportolsz is kicsit, na nem minden nap, de talán, heti kétszer. Mivel egyedül élsz, a fennmaradó estékből legalább egyet lefoglal a takarítás, mosás, bevásárlás, … stb. Lesz olyan este (vagy kettő is), amikor olyan hulla fáradt vagy, hogy a távirányítót is nehéz megemelni, nemhogy a hátsód. És akkor ott tartunk, hogy maradt talán a hétvégéd egyik napja, aminek a felén lazulsz, pihensz, és ez kell is, a másik fele lehet aktív. Hoppá. Ha pedig nem tervezted meg előre, akkor ez az icipici szabadidő is megy a levesbe, mert utolsó pillanatban mégis milyen szociális tevékenységet akasztasz le és kivel? Mert a barátaid egy része is pont ugyanezt élni, sőt, sokuk családi kötelességekkel együtt.

Ismerős? Nekem igen, túlságosan is közelről láttam évekig. Tudod hányan élnek így? Sokezer felnőtt, aki kötődésre vágyik, de „nem fér bele az idejébe”, hogy ezeket a kötődéseket kialakítsa és fenntartsa. És akkor még nem esett szó a gyerekét egyedül nevelő szülőről.

Ha megkérdezed magad, mely területek a legfontosabbak az életedben, mit akarsz elérni, többnyire fel tudod sorolni. Legtöbbször nem is a felállított fontossági sorrenddel van a baj, inkább az a gond, hogy a tetteid nem követik ezt a sorrendet. (Olvass többet erről itt: Párhuzamban van-e az értékrended a tetteiddel)

Amire nem szakítasz időt, arra nem lesz időd.

Nem a te hibád, hogy a munkahelyeken elvárják a 6 óránál hosszabb munkavégzést, és az sem a te sarad, hogy a 21. században a munkád mellett nagy valószínűséggel szükséged van plusz fizikai terhelésre az egészséged és a jó alakod megőrzéséhez. Ami viszont a te felelősséged, hogy eldöntöd, mi az az egy-két, esetleg három terület, ami most (a következő hónapokban, évben) a legfontosabb és odafigyelsz, hogy elsősorban ezekre jusson testi, lelki energia, pénz és idő.

Van az az életszakasz, amikor a karrier az első, viszont ez idő alatt kár ostorozni magad amiatt, hogy az élet más területein esetleg nem hasítasz olyan szépen. Amikor viszont eljön a fordulópont, és áthelyezed a hangsúlyt az életed egy másik területére, akkor lényeges, hogy az elméletet kövesse a gyakorlat is.

Jó hír, hogy a kormány mindig a Te kezedben van, bármikor változtathatsz irányt. Most sem mész rossz felé, csak lehet, hogy másfelé, mint amerre gondoltad, hogy szeretnél. Semmi baj! Mindig ott az újra tervezés lehetősége!

Itt találsz egy ingyenes és egyszerű eszközt, amivel instant megvizsgálhatod, hogy az életedben felállított fontossági sorrendet vajon valóban követed-e, és van-e olyan terület, ahol változás szükséges a fejlődéshez:

Társkereső vagy, vagy csak társra vágyó? - Ellenőrizd le egy egyszerű eszközzel!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu