A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2020.03.14 ● Tippek

6 okos módszer társkereséskor, amitől garantáltan észrevesznek

Szerző: Pirchala Berta

A világ változik, és aki nem akar lemaradni, annak változnia, változtatnia kell. Az jár a legjobban, aki követi a világ mozgását, és megkeresi az új helyzetben a kedvező helyét, szerepét. A társkeresésben sincs ez másképp. Az online társkereső szolgáltatások előretörésével valamelyest visszaszorult a spontán, személyes ismerkedés. A kérdés nem az, hogy ez jó vagy rossz, inkább az, hogy hogyan fordíthatod a javadra.

Mindig lesz olyan, aki még emlékszik, hogy milyen volt korábban, aki képes felhasználni a korábbi gyakorlat előnyeit, a hátrányok tapasztalatait, és társítani az új lehetőségekkel. Ilyen értelemben mindig az lesz előnyben, akinek van már tapasztalata, és közben kész reagálni a változásokra is.

Nem olyan rossz most 30-as, 40-esnek lenni. Tudod mi működött az ismerkedésben régebben, megkeresheted az új lehetőségeket, és egy kis ravaszsággal tudod a kettőt kombinálni. Rengetegen keresnek társat, és mind elérhetők valamiképp. Javíthatod az esélyeidet, ha ki tudsz emelkedni ebből a tömegből.

A „hagyományos” online társkeresők és applikációk a szemtől-szembe kommunikáció hiányával a nyilvánvaló előnyök mellett magukkal hozták a felelősségérzet gyengülését és ezzel rémes viselkedésmintákat is, pl: ghosting -váratlan teljes eltűnés, dickpic – kéretlen „padlizsánfotó”, extrém válogatósság, vagy breadcrumbing – random, ritka kommunikáció minimum energiabefektetéssel, komolyabb szándék nélkül, stb. Te ne állj be a sorba! Amit nem tennél meg egy barátod jó barátjával, azt idegenekkel se csináld!

Mit tehetsz, hogy kiemelkedj és észrevegyenek?

1. Légy igényesebb, mint a többiek!

Ha lehet, kicsit mindenben, élőben és online is. Értem ez alatt a profilod a szövegét, a fotók minőségét és számát, az írott kommunikáció korodnak és műveltségednek megfelelő stílusát. Például, ne írj le olyat, amit szemtől-szemben nem mondanál valakinek! Személyes találkozás esetére leggyorsabban a megjelenéseden csiszolhatsz. A jólöltözöttség és a látványos ápoltság bárki számára elérhető, mégsem él a lehetőséggel mindenki, így komoly előnyre tehetsz szert vele.

2. Tudd mit akarsz!

Olyan nincs, hogy mindegy. Légy kegyetlenül őszinte magaddal, és ne azt akard, amit szerinted akarnod kéne, vagy amit akarni trendi. Így hatékonyabban ki tudod szűrni mindazt, ami csak az idődet húzza. Iszonyú sok zsákutcát bejárhatsz, mire rájössz, hogy a „majd lesz valami” nem működő modell.

3. Legyél felelősebb!

Ha tudod mit akarsz, akkor felelősebb tudsz lenni magaddal és a másikkal szemben is. Egyrészt ne menj bele olyasmibe, ami szembe megy az alapvető értékrendeddel, másrészt mással is bánj felelősen! Csak mert online nem látod a másik arcát, még nem oké megbántani. Egyáltalán nem nehéz jó fejnek lenni. 1-1 plusz percnyi figyelem itt-ott, és máris tisztelettel bánsz a másikkal, ami az önbecsülésednek is jót tesz. Kérdezz meg szingli barátokat a másik nemből, mit éreznek tiszteletlenségnek! Fogják tudni sorolni, és lesz olyan, amit tutira elkövetsz te is, pedig tudnád másképp csinálni.

4. Dolgozz az értékeden!

A társkeresés egy kereslet és kínálat vezérelte „piac”. Ha jó üzletet akarsz, emelj az értékeden! Ez az élet más területein is növeli majd a sikereidet. Néha ehhez csak annyi kell, hogy elismerd, mennyire értékes is vagy. Addig is, míg erre igazán ráérzel, tanulj, ha kell, keress jobb állást, törődj az egészségeddel, szerezz érdekes és élvezetes tapasztalatokat – utazás, művészet, közösségek, hobbik…stb! Ha vannak dolgok, amiket élvezettel és sikeresen csinálsz az életben, akkor ez nem csak jó társalgási téma, de az ezzel járó elégedettség is olyasmi, amitől vonzóbbá válsz.

5. Keresd a helyzeteket, ahol kevesebb ember közül kell kitűnnöd!

30-ból kiemelkedni sokkal egyszerűbb, mint 3 millióból. Az applikációkon óriási a tömeg, kevesebb figyelem jut rád. Keress olyan helyzeteket, ahol átlátható mennyiségű ember jön össze. Offline ez sokkal könnyebb. Az emberi lélek evolúciója nem követi a technikai fejlődés őrült tempóját. Ha a személyes ismerkedés működött 20 évesen, vagy az Internet előtt, akkor most is fog. Ezen az alapon jött létre a Miitt.hu közösség, ahol offline programokon mindenki érdeme szerint, saját, személyes stílusában tud kitűnni, nem pedig az alapján, hogy egy algoritmus mikor és kinek jeleníti meg a fotóját.

6. Teremtsd te magad a lehetőséget!

Jó esetben az élet nem csak megtörténik veled. Az irányítás egyik módja, hogy Te teremted meg a lehetőséget az ismerkedésre. Szervezz bulit a barátaiddal, ahol feltétel, hogy hoznak magukkal ismerősöket, kollégákat a másik nemből! Járj olyan helyre ebédelni, vacsorázni, ahol meg kell osztani az asztalt idegenekkel, így könnyen szóba elegyedhetsz ismeretlenekkel. Nem baj, ha az asztaltársaddal épp nem randiznál. Minden új ismeretség ajtó továbbiakhoz. A lehetőség teremtését a Miitt.hu közösség csúcsra járatja; a tagok havonta 60-70 érdeklődésüknek megfelelő eseményt szerveznek közösen, ahol az ismerkedés a közös szórakozás természetes velejárója és magától megtörténik.

Ha tényleg igaz, hogy egyre gázabbak az emberek a társkeresésben, akkor ilyen a környezetben már kis odafigyeléssel is könnyen kiemelkedhetsz. Mindenki tud eggyel jobb, ügyesebb, felelősebb és kedvesebb lenni annál, ami most az átlag.

Kifogást találni könnyű, de együtt élni a következményével már korántsem az. Hosszú távon mindig a fejlődés a könnyebb.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu