A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2020.04.16 ● Szingli zóna

Mennyire stabil a szociális hálód krízis idején?

Szerző: Pirchala Berta

Krízis idején egyedülállóként más helyzetben vagy, mint a párkapcsolatban élők. Ilyenkor nem túl jó pár nélkül, de magányosnak lenni még kevésbé. Ilyenkor döbbensz rá, hogy társ nélkül még elvan az ember, de barátok és szociális háló nélkül nehéz megúszni a lelki bajokat. A korlátozások és az ebből fakadó gazdasági következmények lélekre gyakorolt hatása, még csak most kezd igazán megmutatkozni. Ha vannak olyan kapcsolataid, amikre számíthatsz ebben a helyzetben, most hálát adsz értük, mert ilyenkor mutatja meg magát igazán, hogy mekkora lelki biztonságban vagy, esetleg épp mekkora hiányt élsz meg ezen a téren.

A valahova tartozás élménye, a társas érintkezés az egészség számára elengedhetetlen. Erről számos kutatás is beszámol. Az ilyen krízis helyzetek, mint ez a járvány jól megmutatják, hogy mennyire biztos a szociális hálód és az ebből is fakadó lelki egyensúlyod. Ez pedig azon is múlik, hogy mennyire ápoltad az egészségednek ezt a területét. Ez nem olyasmi, amit készen kap az ember, felnőttkorban már biztosan nem. Kell érte tenni, viszont, szerencsére, bármikor fejleszthető, építhető.

Nem kell ahhoz világjárvány, hogy szükséged legyen egy stabil mikro-közösségre. Jöhet egy betegség, baleset, párkapcsolati, vagy munkahelyi válság, és a legerősebb kapaszkodót az emberi kapcsolataid fogják adni. Ha az elmúlt hónapokban az derült ki, hogy nem készültél fel eléggé, most sincs semmi veszve. Most is felépítheted, vagy újraépítheted az állandó társaságodat, hogy legközelebb egy megerősödött kapcsolati hálóban érjen a baj, ha jön.

A jelenlegi "karantén" precedenst teremtett. Ahogy az elmúlt években is voltak ennél nagyobb járványok is, ugyanúgy lesznek a jövőben is ilyen és más kihívások. Ha most felkészülsz, legközelebb nyugalommal nézhetsz szembe velük. Nem kell Armageddonra számítani, csak mindennapos helyzetekre, amikben a lelki békédhez kell, hogy legyen kihez fordulni segítségért, baráti támogatásért.

A mostani, új tapasztalat a társkeresésben is segíthet letisztázni a céljaidat. Vajon, milyen az az ember, akivel szívesen kerülnél karanténba? Elég-e neked a félmegoldás, vagy úgy döntesz, nem állsz le időt húzni olyan kapcsolatokban, amik nem arra tartanak, amerre szeretnél eljutni. Vagy épp ellenkezőleg, nem akarod, hogy bármilyen felelősség kössön a nehéz időszakokban.

 

Ez a járvány jól megmutatja, hogy milyen váratlanul és milyen gyorsan előállhat egy olyan helyzet, amiben úgy érzed, hogy nagy szükséged van valakire. Arra is rámutat, hogy ha nem akarsz egyedül szembenézni a következő kihívással, legyen az bármi, akkor tenned kell valamit, méghozzá mielőbb.

Ha valamiért az elmúlt években elkopott a baráti köröd, esetleg nemrég érkeztél a városba, és még nem építettél ki ismeretségeket, akkor már most érdemes keresni a lehetőségeket, ahol új embereket ismerhetsz meg. Csatlakozz közösségekhez, hobbik, érdeklődés alapján, vagy épp a szórakozás apropóján!

 

A havi 60-90 közösen szervezett programjával Budapest és környékének legaktívabb offline társaságává fejlődött Miitt.hu közösségben kötetlen hangulatban találkozhatsz hozzád hasonló szinglikkel, ahol az érdeklődésednek megfelelő programokon nem csak párt, de új barátokat is találsz, és jól szórakozhatsz addig is, míg megtalálod a társad.

Használd fel a mostani járvány hozta személyes tapasztalataidat! Gondold át, van-e szükséged a szociális hálód bővítésére, vagy van- szükséged olyan új barátokra, ismerősökre, akikre lehet számítani egy nehezebb időszakban is!

(Társra nem mindenkinek van szüksége, de társaságra igen)

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu