A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2021.09.20 ● Társkeresésről

Te megkérnél idegeneket, vagy a barátaidat, hogy megtaláják a társad?

Szerző: Pirchala Berta

Dan Hawkins a kanadai Vancouverben belefáradt a társkereső alkalmazások használatába, miután több éve használja őket, sikertelenül.

Szerinte az appokon a jobbra vagy balra húzogatásakor az emberek nagyon kevés dolog, mindössze egy fénykép és egy rövid életrajz alapján ítélnek meg valakit. "Idegeneket nézegettem kontextus nélkül" - mondta, hozzátéve, hogy nem élvezte a személyes találkozót megelőző rövid online csevegést sem.

Hawkins online appok algoritmusai helyett saját kezébe vette az irányítást, és egy közösségi kísérletbe kezdett, hogy megtalálja partnerét.

Akár 7000 dollár értékű nyereményt ajánlott fel annak, aki segít neki randevút, és azon keresztül végül feleséget találni.

"Olyasvalakit keresek, akinek jó szíve van, aki kíváncsi, és talán van humorérzéke…”

Dan Hawkins otthonában. Kép: Maggie MacPherson

Az embereket arra kérte, hogy küldjék el neki a potenciális jelöltjeiket. Egy űrlap kitöltése után a reménybeli kerítők, amennyiben sikeresek, nyereményeket nyerhetnek.

Egy barátaiból álló bizottság ezután átnézi a beérkezett ajánlatokat, hogy megtalálja a jó párosításokat, összehoz Hawkinsnak néhány randevút, és ideális esetben, mint mondja, az udvarlás házasságba torkollik.

Az esküvő után pedig Hawkins kiosztja a díjakat.

(Forrás: CBC NEWS, Courtney Dickson)

Amit Hawkins említ, hogy egy értelmezést, megismerést segítő, környezetből kiragadott fotó némi bemutató szöveggel csak nehezíti a helyes választást, sajnos, igaz.

Ha azt nem is veszem számításba, hogy a másik a valóságban esetleg nem is úgy néz ki, mint a képen, ami alapján az első döntést meg kell hoznom, velem együtt biztosan sokan ismerik azt az érzést is, amikor egy ember adott fizikai tulajdonság első körben nem tetszett, aztán megismerve, majd megszeretve őt már direkt kedvesnek tartom ezt a fizikai jellemzőjét, a pocakját, az elálló fülét, vagy kusza fogsorát, mert az Övé, és mert ez is megkülönbözteti az összes többi embertől, ettől is más ő és különleges a szememben, azokkal szemben, akikbe nem vagyok szerelmes.

Amit nem tudunk valakiről, azt a fantáziánkkal tapasztalataink és vágyaink alapján kiegészítjük, így amikor egy ismeretlen fotóját a viselkedésétől függetlenül elbíráljuk, egy fikcióról hozunk döntést.

Bővebben erről a jelenségről: A személyes megismerés halogatása szinte garantálja a csalódást.

Ezzel nem azt állítom, hogy az online appok teljesen haszontalanok lennének. Számos ilyen applikációs választásból következett első randi, párkapcsolat és házasság, és persze, nagyságrendekkel sokkal többől pedig semmi sem.

Nem is azokkal a lehetőségekkel van a baj, amit megadtunk magunknak és másoknak, hanem azokkal, amiket nem. Csak mert valakinek a fizikai kiterjedése, formája, színe nem pont olyan, mint amit fejben kijelöltünk, mint vizuális kritériumot. De mivel nem sok más támpontot kapunk, kénytelenek vagyunk a külsőből ítélni.

Nem dísztárgyat választunk az appokon, hanem lehetséges randipartnereket, mégis a választás módja majdnem olyan. Nem is beszélve arról, hogy egy appon mi is csökkentett dimenziós „díszletek” vagyunk a többieknek.

Természetes, hogy vannak preferenciáink azzal kapcsolatban, hogy látványra mi tetszik igazán, mindemellett érdemes elgondolkodni azon, hogy mi van, ha valaki olyan is lehet egy lehetőség, aki a megismerés után válik különösen vonzóvá számomra.

A közösségi ismerkedés egyik előnye pont ebben rejlik, hogy lehetőséget biztosít, hogy a másikat „működés közben”, akár különböző alkalmakkor és helyzetekben megfigyelhessem. Nem csak azt, hogy a szememnek mennyire kedves, hanem egyszerre érzékelhetem a teljes lényét, kisugárzását. Társaságban, programokon sokkal természetesebb verzióját tudja hozni mindenki, így valósabb képet ismerhetünk meg a másikról, és nem visznek félre az összefüggésekből kiragadott, lehetséges leendő társunkra vonatkozó vizuális szabályaink.

KATTINTS és CSATLAKOZZ a több száz fős szingli közösséghez!

Vidéki vagy? Szervezhetsz izgalmas programot a lakóhelyedre, és a fővárosi szinglik meglátogatnak!

Találkozunk nálatok?

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu