A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2022.02.03 ● Tippek

Lehet elég jó az Elég Jó?

Szerző: Pirchala Berta

Nemrég olvastam ezt az idézetet egy posztban:

"Ha túl nagy a szakadék az elvárásaid és a tapasztalatod között egy kapcsolatban, akkor vagy csökkentened kell az elvárásaidat, vagy javítani kell a tapasztalatodon." (Zach Brittle, párterapeuta)

Mit jelent ez?

A kapcsolatokban van egy elvárás arról, hogy a dolgoknak hogyan kellene lenniük, és van a tapasztalat arról, hogy valójában, hogy vannak. A problémát általában a kettő közötti szakadék okozza. Ennek a szakadéknak a kezelése pozitív változást hozhat.

Ez a randizás időszakára is igaz.

Az emberek általában úgy értelmezik az ilyen kijelentést, hogy vagy kevesebbet kell elvárni, vagy ki kell lépni a kapcsolatból.

A tapasztalatok javítása nem feltétlenül kell azt jelentse, hogy új párt, vagy új randipartnert kell keresni.

Mi van, ha úgy is tudod javítani a tapasztalataidat, hogy meglátod mindazokat a jó dolgokat, amelyeket a másik ember nyújt. Elismerve, hogy mit csinál jól; valóban meglátva azt az értéket, amit a partnered hoz a kapcsolatba, amit hozzáad.

Túl gyakran koncentrálunk arra, hogy mit nem kapunk meg valakitől, hogy elfelejtjük meglátni mindazt a jót, amit az illető nyújt, anélkül is, hogy kérnénk.

Nem a bántalmazó partnerről beszélek, aki egyébként kiviszi a szemetet és vacsorát főz. Van, amikor nem kellenek okos idézetek ahhoz, hogy felismerjük, a legegészségesebb megoldás a távozás, méghozzá gyorsan.

Vannak viszont olyan helyzetek, amelyekben úgy elvakít bennünket az arról alkotott képünk, hogy milyen a "tökéletes", hogy milyennek kellene lennie, hogy nem látjuk az "elég jót".

Az elég jó is elég jó lehet.

Ha hagyod, ha engeded.

Biztosan sokkal jobb, mint a "nem elég jó", amit általában akkor látunk, amikor a valós személyt egy, a fejünkben a tökéletes partnerről alkotott profilhoz mérünk. Ahhoz pedig senki nem fog felérni, már most szólok.

Néha elég feltenni a kérdést:

Mik azok a dolgok, amiket megkapok a partneremtől, amiket nem mindenki ad meg (adott meg a múltamban) egy hasonló típusú kapcsolatban - legyen ez barátság extrákkal, párkapcsolat, vagy a randizás eleje.

Mik azok a pozitív dolgok, amiket magától értetődőnek veszek, amiket megkapok, amik nélkül, tényleg nem lenne elég a kapcsolat?

Nem biztos, hogy lecserélni, vagy javítani kell a másikat. Lehet, hogy csak nekem kell kinyitnom a szemem az értékre.

Ismerd meg a leendő párod személyesen, természetes helyzetekben, tapasztald meg az értékeit élőben!

 

Címkék

elvárások

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu