A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2015.08.20 ● Tippek

ELSŐ RANDI - (3/3) Mit mondjak a végén?

Szerző: Pirchala Berta

Az első randik egyik legérzékenyebb pontja a búcsúzás. Ki mit mondjon, hogyan nyilvánítsa ki az érzéseit...

Arról már volt szó korábban, hogy hova menjetek és miről beszélgessetek az első randin. De ha már ezen túl vagytok, akkor jön még egy izgalmas pont a randi vége, amikor valamit mondani kell.

Az egyik alapeset, hogy soha többet nem szeretnél találkozni kettesben az illetővel. Ilyenkor ezt semmiképp sem kell eltitkolni. Legegyszerűbb és legtisztességesebb megoldás, ha ezt kerek-perec ki is mondod. Mindenképp köszönd meg, hogy a randi partnered időt szakított rád, és ha volt valami pozitív is a találkozóban, arról is essen szó, de jelezd azt is, hogy nem lesz következő randi!

Pl. "Nagyon köszönöm, hogy találkoztál velem ezen a csodás nyári estén. Köszönöm a beszélgetést. Rávilágított, hogy nem azonosak az elképzeléseink a jövőt illetően, de mindenképpen értékelem az őszinteségedet és nagyon sok sikert kívánok neked a további társkereséshez."

Határozottan kerüld a telefonszám és bármely kontakt adat cseréjét, ha biztos vagy benne, hogy azt soha nem fogod használni és azt sem szeretnéd, ha a másik használná!

Van az a helyzet, amikor még nem döntöttél, hogy hova vezet az újdonsült ismeretség, de szívesen találkozol az illetővel máskor is. Ekkor bátran váltsatok számot, de mindenképp jelezd a másik felé, hogy ez milyen szándékkal teszed!

Pl. "Köszönöm a telefonszámot. Ha lesz megint egy ……..(esemény)……..mindenképpen hívlak előtte. Az ....(akárki/akármi)..... nevét és számát is majd átküldöm e-mailen, ha megtalálom a névjegykártyáját. Nem ígérem, hogy még ezen a héten, de megpróbálom mielőbb megkeresni."

A legkellemesebb helyzet, amikor biztosan tudod, hogy jól érezted magad és szívesen randiznál megint. Ilyenkor, függetlenül attól, hogy ismeri-e a partnere érzéseit, általában a férfi dolga, hogy rákérdezzen, hogy keresheti-e a nőt ezután, és egyúttal biztosítsa őt arról, hogy valóban keresni fogja. A leghatásosabb és egyben legnyilvánvalóbb jelzés, ha ilyenkor az is elhangzik, hogy mikor várható a telefonhívás.

Pl. "Köszönöm ezt a vidám délutánt, rég nevettem ennyit. Remekül éreztem magam veled. Nagyon jó társaság vagy. Felhívhatlak holnap délután?"

Hogyan utasítsunk el egy ilyen kérést? Ugyanúgy, ahogyan fent leírtam (arra az esetre, ha nem szeretnénk többet találkozni a randi partnerünkkel.)

Akár át is fogalmazható a válasz, Pl. "Jól esik a kérés, de a beszélgetésünk rávilágított arra, hogy nem azonosak az elképzeléseink a jövőt illetően/ a habitusunk/ az életfelfogásunk/ érdeklődésünk.... Így nem gondolom, hogy van értelme folytatni a beszélgetést. Mindenképpen értékelem az őszinteségedet, és nagyon sok sikert kívánok neked a további társkereséshez."

Elsőre talán keménynek hangzik, valójában azonban napokig tartó felesleges aggódástól, érzelmi energiapazarlástól és csalódottságtól óvjuk meg a partnerünket az őszinteségünkkel.

SOHA NE TEGYÉL OLYAN ÍGÉRETET, AMIT NEM AKARSZ MEGTARTANI! Semmiképp se hangozzon el a „Majd hívlak.” mondat, ha tudod, hogy ez soha nem fog megtörténni. Nem csak tiszteletlen, de teljesen felesleges is.

Az első találkozó után kerüld a FaceBook bejelölésre vonatkozó kérést! Kellemetlen helyzetbe hozhatod ezzel a másikat, aki nem biztos, hogy azonnal tudatni akarja az összes ismerősével hogy épp megismert valakit. Az pedig kifejezetten durva lépés, ha előzetes kérdés nélkül megkeresed az illetőt a FaceBookon és ismerősnek jelölöd.
Ha hasznosnak találtad a tanácsokat, oszd meg egyedülálló ismerőseiddel! Nekik se legyen kínos a randi vége!

Kattints ide!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu