A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2017.06.27 ● Társkeresésről

7 intő jel, hogy pénzügyileg felelőtlen emberrel randizol

Szerző: Pirchala Berta

Egy párkapcsolat a leggyakrabban gazdasági társulás is. Nem mindegy, hogy a párod ezzel tisztában van-e, és hogy ezt a gazdasági közösséget hogyan kezeli. Nem az számít mennyi a pénzetek, hanem az, hogy azt hogyan használjátok. Van aki az átlagfizetés sokszorosát megkeresi, mégis csak fizetéstől fizetésig él, és adósságokat halmoz fel.

Ha neked számít az anyagi biztonság, és szeretnél olyan kapcsolatban élni, ahol a pénzügyek kiszámíthatók, ahol nem érhetnek durván kellemetlen meglepetések, akkor jó ha figyelsz az árulkodó jelekre, amit jelzik, hogy pénzügyileg megbízhatatlan emberrel randizol.

  1. Sosincs nála készpénz.

Egyre kevesebbszer használunk készpénzt, ezért könnyen előfordul, hogy egyszer-egyszer elfelejt valaki készpénzt kivenni, de ha soha nincs nála, és ahelyett, hogy gyorsan keresne egy automatát, veled fizettet mindig, ahol nem lehet kártyával fizetni, az azért gyanús.

  1. Hó végére sosincs pénze.

A felelős pénzkezelés alapja, hogy annyiból gazdálkodunk, amennyink van, sőt, előre tervezzük a kiadásainkat legalább egy hónapra. Bárkivel előfordulhat, hogy akad egy-egy nehéz hónapja, váratlan kiadásokkal, de ha minden hónap ilyen, amikor már a hónap közepén rendszeresen elfogy a pénz, akkor a tervezéssel van gond, és kellemetlen, ha a hó közepétől már vagy nem tudtok semmi olyat csinálni, ami pénzbe kerül, vagy mindent neked kell fizetned. Lehet, hogy a randizás ideje alatt ez neked nem gond, de később, egy párkapcsolatban már nagyobb tételekről döntenek a felek felelősen, vagy felelőtlenül, mint egy vacsora, vagy mozijegy.

  1. Gondban van a számlák kifizetésével, mégis drága hobbija van, drága holmikat vásárol.

Légy óvatos, ha olyannal kezdtél randizni, akinek rendszeresen gondot okoz a számlái kifizetése, miközben drága hobbija van, vagy drága holmikat vásárol. Ha például rendszeresen késik a telefonszámla, kifizetésével, és ezért nem tud hívást kezdeményezni, pedig mindig a legújabb, legdrágább telefonja van, akkor az jó jele a pénzügyi éretlenségnek.

  1. Több nagy áruhitele is van.

Aki nem képes felmérni, és elfogadni, hogy mennyiből gazdálkodhat, azzal könnyen egy adósságtengerbe fulladt rémálommá válhat egy kapcsolat. Nagy a nyomás, hogy kövessük a reklámokat és a jobban kereső ismerősöket a vásárlásban, de nagyon veszélyes is. Különbség van aközt, hogy a javíthatatlan mosógép helyére vesz valaki hitelre egy másikat, és aközt amikor lecseréli a tökéletesen működő TV-jét egy nagyobbra áruhitelből. Az egyik egy szükséglet, a másik luxus. Ha valaki luxusra vágyik, az egyáltalán nem baj, sőt. De a luxus elérése áruhitellel helyett inkább új állás, plusz bevételi lehetőség keresésével kellene, hogy kezdődjön.

  1. Felnőtt, de a szülei tartják el.

Ha valaki átmenetileg otthon lakik a szüleinél, annak több elfogadható oka is lehet, de ilyenkor mindenképp az átmeneti szón van a hangsúly. Egy válás után, gyakran az egyik félnek nincs hirtelen hova mennie, vagy egy albérlet váratlan felmondása is eredményezhet ilyen kényelmetlen helyzetet. Ha viszont valaki tartósan lakik a szülőknél, ahol főznek, mosnak rá, és a keresetét úgy használja, mint zsebpénzt, amiből nem száll be a rezsibe, élelmiszer és egyéb költségekbe, az nem jó előjel. Egyenesen ijesztő, ha valaki az idős szüleit háztartási alkalmazottként használja, még akkor is, ha ők ezt zokszó nélkül vállalják.

 

pénzügyi tanácsok randizáshoz

  1. Kölcsön kér, amikor még csak randizgattok.

Brrrr… Mindenkivel előfordul, hogy megszorul anyagilag, de ilyenkor a legközelebbi családtagjaitól, vagy legjobb barátjától kér kölcsön. Ha még csak randizgattok, és tőled kér kölcsön, az lehet amiatt is, hogy mások már nem adnak neki, mert nem megbízható a fizetéssel. Nagyon kellemetlen helyzetbe hoz ezzel, mert ha nem adsz, az is kínos, mert a bizalom hiányára utal, de ha meg igen, akkor nem biztos, hogy visszakapod.

  1. Zsugori.

A felelőtlenség másik véglete a túlzott odafigyelés, amikor a pénz megszerzése és megtartása a cél, nem pedig az a sok előny és élmény, amit elérhetsz vele. Ha te magad nem vagy az a típus, aki a fogához veri a garast, akkor egy állandó küzdelem az élet egy zsugori mellett, mert minden egyes kiadásnál meg kell harcolnod vele, és nem fogja engedni, hogy a bevételetekhez mérten költs kényelemre és élményekre. Ha viszont magad is szélsőségesen pénzgyűjtögető típus vagy, akkor ez a hasonlóság és egyetértés alapja lehet egy nagyon jól működő kapcsolatnak.

 

pénzügyi tanácsok randizáshoz

Ha érdekelnek a pénzügyek, olvass tovább: Mennyire számít a pénz ismerkedéskor?

Iratkozz fel az ingyenes e-füzetre. Tanácsok társkeresés témában

Címkék

pénz

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu