A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2018.07.26 ● Társkeresésről

4 gyakori ok, ami miatt befuccsolhatnak a kezdődő párkapcsolataid

Szerző: Pirchala Berta

Ha a kezdődő kapcsolataid sorra befulladnak, lehet, hogy te is elkövetsz olyan hibákat, amik kellő odafigyeléssel elkerülhetők lennének. Ha fejlődni akarsz, az első lépés a gyilkosan őszinte önvizsgálat. Összegyűjtöttem a leggyakrabban említett okokat, amik miatt az első néhány randi után elvesztik az érdeklődésüket a randi partnereid:

1.) Hiányzik belőled a „lendület”.

Fontos, hogy szeresd az életed! A lelkesedésed egy olyan energia, ami nagyon vonzó. Az már egész jó alap, ha élvezed a munkád, de ha nem, akkor találj valamit az életedben, ami hajt, amiben ki tudsz teljesedni, még ha egy őrült hobbiról, vagy a barátokkal, családdal eltöltött minőségi időről is van szó! Ha a párkapcsolatodtól várod, hogy színt vigyen a mindennapokba, és a párodra hárul, hogy szórakoztasson, az neki a legjobb esetben is fárasztó. Ilyenkor azt hiheted, hogy az a baja, hogy túl kedves vagy, mert mindig azt csináljátok, amit ő szeretne, amit ő megszervez, de a másik oldalról nézve ez inkább lustaságnak és a törődés hiányának látszik.

2.) Keserű vagy

Hajlamos vagy a múltbéli sérelmek szemüvegén keresztül nézni a dolgokat, és a biztonság kedvéért előre feltételezed a legrosszabbat. Az egyik jele, ha gyakran jelentesz ki negatív általánosságokat az emberekről, politikáról, pénzről, stb., vagy többször azon kapod magad, hogy panaszkodsz. A panaszkodás legtöbbször csak egy rossz szokás, és odafigyeléssel le lehet róla szokni. A legjobb, amit magadért tehetsz, hogy vállalod a felelősséget a múlt kudarcaiért, és ugyanígy a sikereiért is. Amint belátod, hogy mindkettő rajtad áll, nagyobb eséllyel csinálod jobban, és több örömmel legközelebb. Ismerd el a saját sikereidet, és szerezz újakat is az élet bármely területén, bármilyen kicsiket is! Az ebből kapott lelkesedésed felhasználható az ismerkedésben is.

3.) Még mindig rá vagy kattanva az exedre

Ha őszintén és higgadtan megnézed, min romlott meg a kapcsolat, és megérted, hogy mi volt benne a te részed, hamarabb beláthatod, hogy annak a kapcsolatnak, amilyen akkor volt, az akkori tapasztalatoddal nem lett volna jövője. Ezt megértve szükségszerű, és legjobb lépésként tudod értékelni a szakítást, vagy válást. Szakítás után azonnal új kapcsolatba ugrani egyébként sem szerencsés, mert ilyenkor nem azért döntesz valaki mellett, mert ő a legjobb választás, hanem mert pillanatnyilag bármi jobbnak tűnik, mint egyedül. Adj magadnak időt, hogy a megélt tapasztalatokat feldolgozd, és ennek hatására fejlődhess!

4.) Megbízhatatlan vagy

Lemondott randik, állandó késés, be nem tartott ígéretek jellemeznek. Ha eljátszod, hogy nehezen kapható vagy, akiért vért kell izzadni, az csak a gyengéknek fog bejönni.  Minőségi párkapcsolat nem az ilyen kínlódásból születik. Ha egy kapcsolat nem éri meg neked a figyelmet, a pontosságot, akkor tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért vagy benne! Ha pedig úgy érzed, hogy fontos neked a másik, akkor vizsgáld meg, hogy miért teszel úgy, mintha nem lenne az, és hogyan tudnál ezen változtatni! Mielőtt ígérsz valamit, gondold át, hogy vajon másnap is lesz-e kedved betartani, és ha már ígértél, akkor is tartsd be, ha kényelmetlen!

Könnyen lehet, hogy a fentiekből csak egyik másik igaz rád, és az is csak kis részben. Fejlődni azonban mindig lehet. Minden kudarc egy lehetőség is egyben. Te döntöd el, hogy homokba dugod a fejed, vagy tanulsz az esetből, és fejlődsz. Minden új ismeretség alkalom lehet, hogy jobban csináld.

Még a témában: Nem is biztos, hogy az a bajod, hogy egyedül vagy. Lehet, hogy az már csak egy tünet...

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu