A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2017.03.01 ● Szingli zóna

Egyedül vagyok, minden OKÉ, ...vagy mégsem?

Szerző: Pirchala Berta

Majdnem minden oké, de valamiért mégsem vagyok boldog. Munka, pénz, barátok, egészség rendben, de egyedül vagyok. Valamit változtatni kell. Mit változtassak és hogyan fogjak hozzá? Egyáltalán mi a gond? Már csak a társam hiányzik?

Neked is ismerősek ezek a gondolatok és kérdések?

Tudod mit?! Lehet, hogy nem az a baj, hogy egedül vagy. Az már csak egy tünet.

Ha nemrég váltál el, vagy szakítottál, és még fáj, akkor könnyen esel abba a hibába, hogy a jóllétedet összekötöd a párkapcsolattal, mert akármilyen rosszul is működött, átmenetileg jobbnak tűnik, mint most a gyász. De ha hagyod az eszed egy pillanatra eljátszani a gondolattal, hogy esetleg nem csak ez a gond, akkor izgalmas felfedezéseket tehetsz.

Állati sokan vannak egyedül. Van, akivel ha találkozol, azonnal leveszed, hogy miért van egyedül, hogy „mi a baj vele” de az is lehet, hogy nem is érted, mert úgy tűnik, minden rendben. A pár nélküliség egy teljesen természetes állapot olyan társadalomban, ahol a felnőttkort elérve nem kötelező összeházasodni, ahol nem (nagyon) büntetik az egyedülállókat. Te se büntesd magad azzal, hogy kevesebbnek érzed magad amiatt, hogy épp pár nélkül vagy, de ne is csapd be magad azzal, hogy minden gondod ebből ered.

Le kéne szakadni arról a téveszméről, hogy a párkapcsolat egy mindenható boldogságcsináló, és a boldogság léte vagy nem léte ettől függ. Éppen fordítva. Azok a párkapcsolatok fognak hosszú távon jól működni, ahol a felek külön-külön is többé-kevésbé rendben vannak.

Mindenkinek teli a szekrénye csontvázakkal, és sokaknak zombikkal is! Ne higgy a párkapcsolatban élők szivárványos Facebook posztjainak! Minél több van belőle valakinek az oldalán, annál gyanúsabb, hogy valamit pótolni, palástolni igyekszik.

Egy társasági eseményen irigykedve néztem egy gyönyörű celeb nőt. „Milyen elegáns, összeszedett, tökéletes az alakja, pedig gyereke is van már, kerek az élete, mindene megvan, szuper lehet.”  - Aztán a barátnőm a fülembe súgta. „Most válik, évekig verte a férje”. Nem tudhatod, mi van a kirakat mögött. Ne gondold, hogy mindenkinek minden könnyű, csak neked nem!

A párkapcsolati státuszodtól független problémák is okozhatják, hogy nem érzed magad jól. Kérdezz rá:

  • Van valami, ami lelkesít, amivel szívesen foglalkozom, amiről szívesen tanulok többet?
  • Teszek a jövőmért? Van egy stabil jövő képem?
  • Vannak rövid távú és hosszú távú terveim, amiken dolgozom is?
  • Vannak barátaim? Eljárok otthonról?
  • Beengedem az új élményeket az életembe?
  • Teszek az egészségemért az ápoltságomért?
  • Tisztelem magam? Tisztelem a testem, a szellemi erőmet és a saját értékrendemet?
  • Szorítok időt a szórakozásra és fejlődésre?
  • Keresem és megragadom a lehetőséget az örömre?

Egyik-másik kérdés elsőre kemény lehet, de mindegyikre adhatsz pozitív választ magadnak. Egyetlen dolog kell hozzá: a Tett. Csinálni kell valamit. Ezt nem lehet megúszni. Teljes apátiában, feltartott kézzel nem érdemes társat keresni.

Az ember attól boldog, amit csinál, nem attól, amije van. Amije van, az majd attól lesz, amit csinál.

És ha most nem jó úgy, ahogy van, mindegy is mi az ok, akkor változtatni kell. Nem majd, hanem most. Ettől a pillanattól kezdve.

A kormány a te kezedben van. Akadályok,  jönnek, mennek, de végig Te ülsz a kormánynál!

Miitt.hu - Új élmények, Új ismerősök

Változtatni és változni nehéz, kényelmetlen és gyakran ijesztő, de sosem olyan félelmetes, mint az a gondolat, hogy semmi nem fog változni. Ha úgy érzed, egyedül nem megy, kérj segítséget szakembertől! A fejlődés nem lehet ciki! És ha ehhez segítség kell, hát legyen!

Amint teszel is valamit a javulás érdekében már a folyamat közben is felemel az érzés, hogy sodródás helyett irányítasz.

Nem kell tökéletesnek lennie az életednek ahhoz, hogy jól legyél. Már attól jól lehetsz, hogy tevékenyen és határozott szándékkal részt veszel az életed alakulásában.
Nem kell csodát művelned 1 nap alatt! Ne stresszeld magad bénultra! Kezd kicsiben!  Iciri-piciriben, ha úgy tetszik, csak kezdd el - csinálj legalább egy valamit, ami pozitív változáshoz vezet! És kezdd újra minden reggel!

És ha most csak a pártalálásra szeretnél koncentrálni, dolgozz rajta kitartóan, de ne kínozd magad azzal, hogy amíg nincs meg, nem lehetsz jól! Inkább élvezd a kormányzást!

Én veled vagyok, és drukkolok neked!

Kezdheted itt is a változást! Lépj, és légy tagja egy aktív, egyedülálló közösségnek, ahol sokan nagyon hasonló cipőben járunk!

kattints a budapesti társkereső programok és társkereső közösség eléréséhez

Miitt.hu - Társ, Társaság, Élmények

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu