A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2021.05.28 ● Társkeresésről

Tényleg olyan kártékonyak az online randiappok?

Szerző: Pirchala Berta
Távol áll tőlem, hogy az online ismerkedés szószólója legyek. Ismerem az előnyeit és hátrányait. Pont azért hoztam létre a Miitt.hu offline programszervező közösséget, hogy annak, aki nem akar, annak ne kelljen online szüttyögni, legyen egy hatalmas társaság, ahol bármelyik napon klassz programokon ismerkedhet. Mindemellett úgy vélem, nem lehet egy eszközt, egy szolgáltatás típust egyértelműen leírni veszélyesnek és teljesen hasznavehetetlennek.

A láncfűrész, például, egy nagyon veszélyes szerszám, de azt nem állíthatjuk, hogy mindenki kezét levágja, aki a közelébe megy. A felkészült és gyakorlott szakember tudja kezelni. Viszont, aki ész nélkül kezd el hadonászni vele, az könnyen megsérül.

Minden eszköz jó valamire (nem mindenre) annak a kezében, aki hajlandó megtanulni, hogy hogyan kell használni.

Azt a hasonlatot is mondtam már sokszor, sokaknak a párkereséssel kapcsolatban, hogy hiába veszel egy fúrót, az nem fogja magától felficcenteni a konyhaszekrényt a falra. Te is fogsz kelleni hozzá, és meg is kell tanulnod használni.

Az online appok és hagyományosabb online társkeresők is pont így működnek, vagy nem működnek.

  • Neked is kell csinálnod valamit
  • Fejben és lélekben is késznek kell lenned - egyáltalán nem tökéletesnek, csak késznek a feladatra.

Ha évek óta próbálkozol, és nem jön össze, akkor muszáj lesz valamit másképp csinálnod, és ehhez tanulni és esetenként gyógyulni kell. Az aktív és tudatos részvétel a feladatban nem megúszható. Sem online, sem offline.

Az appok legnagyobb csapdája az, hogy látszólag kevésbé melósak. Pedig iszonyú sok időt pancsolnak el a felhasználók üres csevegésre, miközben valódi céljukat – bármi is az – ritkábban érik el. Hacsak nem kizárólag a csevegés a cél.

Naponta kapok cikkeket, kutatásokat a témában. Számos írás születik arról, hogy milyen haszontalan és káros az online társkeresés, és igaz, hogy felhasználók számának és online töltött idejének figyelembevételével korántsem olyan sikeres, mint ahogy az elsőre ránézésre látszik, mégis van, aki tudja, hogyan használja, és neki hoz is eredményt. Megy a huhogás, anélkül, hogy ezek a megszólalások mutatnának egy alternatívát. Ellenpontként nem hangzik el, hogy aki dolgozik magán, annak a leggagyibb társkereső szolgáltatás, vagy eszköz sem veszélyes, mert stabilan tud navigálni az életben, és el tudja kerülni a csapdákat.

A személyes ismerkedésben is vannak elutasítások, kudarcok. Viszont a személyes találkozások, és az ezzel járó sokoldalú visszajelzések közben tud fejlődni is az, akinek szüksége van rá.  Erre a természetes fejlesztésre az írásos rövid üzenet formátum nem alkalmas.

Ha évek óta nem találtál rá arra, amit keresel, legyen ez párkapcsolat, vagy egy kiegyensúlyozott „barátság extrákkal”, akkor ez nem az eszköz, a szolgáltatások, és különösen nem a másik nem hibája. Sőt, mi lenne, ha nem a hibást keresnénk, hanem a megoldást! Az pedig te vagy.  Az, hogy miként működsz, hogy miként gondolkodsz, hogyan értékeled a történéseket az a te hatásköröd. Tudsz rajta változtatni, igazítani. Ha egyedül nem megy, akkor segítő szakember segítségével. Támogatásért fordulni valakihez, aki sokkal többet tud egy adott témáról, egyáltalán nem ciki. 

A megfelelő információk, módszerek birtokában, kitartással egyedül is ki lehet mászni sokféle hátráltató állapotból, ez azonban évekig is eltarthat. Minden szükséges információ elérhető az Interneten. Viszont egy jó szakember sokkal gyorsabb fejlődéshez segíthet hozzá. Kár évekig toporogni egyhelyben, ha van rövidebb út a sikerhez.

Fejlődni mindig lehet és mindig érdemes.  Az önmagadba való befektetés megtérül, és a hatása egy életen át tart. Ha te rendben vagy, akkor nincs az az eszköz, vagy szolgáltatás, ami veszélyesen ki tudna billenteni az egyensúlyodból.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu