A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2018.03.28 ● Szingli zóna

Társra nem mindenkinek van szüksége, de társaságra igen

Szerző: Pirchala Berta

Számos kutatás célja, hogy felmérje, hogy az embernek a lelki és testi egészsége érdekében milyen mértékben van szüksége emberi kapcsolatokra. Vizsgálták az embereket aszerint, hogy párkapcsolatban élnek, vagy sem, és aszerint is, hogy általában vannak-e aktív emberi kapcsolataik, mindennapos lelki támaszuk, valamint a meglévő kapcsolataik minősége szerint, akár párkapcsolat az, akár más.

A kutatások tanulsága nem mindig egyértelmű. A párban élés pozitív hatása egyes kutatásokban függ a nemtől és a párkapcsolat minőségétől is. Amit azonban minden kutatás elismer, az az, hogy emberi kötődésre és személyes kontaktusra szükség van a lelki és testi egészség megőrzéséhez, Nem az a fontos, hogy ez a kapcsolat párkapcsolat, barátság, vagy családi kötelék, hanem hogy milyen rendszeres és milyen minőségű. A jelenlegi álláspont szerint az online felületeken ápolt ismeretségek nem képesek helyettesíteni a rendszeres, minőségi személyes emberi kapcsolatokat.

Nem mindenkinek és nem mindig van szüksége társra, de rendszeres emberi társaságra igen.

Ha ezt most egy Facebook posztban mondanám, azonnal érkezne pár hozzászólás, miszerint az írójának semmi szüksége másokra, épp elég a kutyája/macskája/aranyhala társasága, és köszöni szépen, jól megvan. És mi sem bizonyítaná az állítása ellenkezőjét jobban, mint az a tény, hogy az illető az online térben aktívan keresi az emberi figyelmet

Van, aki csak párkapcsolatban tudja elképzelni az életét, de vannak olyanok is sokan, akik jól tudnának élni párkapcsolat nélkül, viszont rájönni arra, hogy mennyire fontos az adott életszakaszban számodra egy társ, már nehezebb ügy. A társadalmi nyomás olyan nagy, hogy kemény belső kutatómunka kell hozzá, hogy a kérdést tisztázd magadban.

Gondolj bele! Már a gyerekkorban hallott magyar népmesékben is az a cél, hogy a fiú, a királyfi legyőzzön akadályokat, és végül elvegye feleségül a lányt, a királykisasszonyt, és éljenek boldogan együtt, amíg a halál el nem választja őket. A reklámok, mesék, filmek, politikusok, vallási vezetők mind meg akarják mondani, hogy hogyan kellene élni, és ilyen környezetben független álláspontra jutni, amire nem hatnak az évtizedeken át sulykolt hagyományos elvárások, szinte lehetetlen.

Az életed során egyes időszakokban másra lehet szükséged. Lehetnek az életedben szakaszok, amikor az egyedüllét segíthet abban, hogy kiteljesedj, hogy megismerd önmagad független állapotban, és a megszerzett önismeret hozzásegíthet ahhoz, hogy később harmonikusabb párkapcsolatban élhess. Jöhet azután olyan időszak, amikor pedig párkapcsolatban tudsz jobban működni, és helytállni az életedben.

 Az Egy Fiúról című film különc milliomos léhűtőjének, Willnek (Hugh Grant) az önvallomásával ellentétben senki nem egy sziget, ami úgy van jól egyedül, ahogy van, teljesen egyedül. (Ezt végül ő is felismeri) Elsősorban arra kell rájönnöd, hogy miért szeretnél párban élni. Jó alaposan körbe kell járni ezt a kérdést, és nem kell megrémülnöd, ha arra jutsz, hogy épp most nem a párkapcsolat megszerzése visz előbbre az életben.

Társaságra, barátságra, emberi kötődésre, szeretetre, figyelemre szükségünk van. Ha teszel róla, hogy ezen a fronton kiteljesedjen az életed párkapcsolaton kívül is, akkor a döntés a párkapcsolat mellett már nem kényszer, hanem valódi választás lesz.

Mikor már nem a magánytól menekülsz egy párkapcsolatba, hanem egy érzelmekben és élményekben gazdag életed szeretnél megosztani egy hozzád hasonlóan teljes életet élő emberrel, az eredmény minden bizonnyal kielégítőbb lesz.

Felnőttként gyakori, hogy abban a helyzetben találod magad, hogy egy költözés, az iskolai, baráti környezetből kikerülés, antiszociális munkaidő, vagy egy elszigetelő korábbi párkapcsolat miatt, megfogyatkoznak a barátok, meglazulnak a családi kötelékek, és alig tudsz találkozni olyanokkal, akikkel minőségi időt tudnál együtt tölteni és akik közt párra tudnál találni.

Erre a helyzetre és a társaság iránti természetes igényed kielégítésére kínál azonnali megoldást a Miitt.hu egyedülállóknak szóló közössége. Tagjai mind olyan kultúrakedvelő, új élményekre nyitott egyedülállók, akik megelégelték a nagyvárosi rohanásban az emberi kapcsolataik háttérbe szorulását, és a kezükbe vették az irányítást az életük ezen területe felett.

A közösség lehetőség a társasági életed felpezsdítésére és új kapcsolatok szerzésére. A személyes találkozásokon keresztül, friss nézőpontokat ismerhetsz meg, minden ismeretségen keresztül új ajtók nyílnak meg számodra. A közös élmények hatására egyre fesztelenebbül érezheted magad, így a pártalálás is minden erőltetés nélkül történik, mint a társasági élet természetes velejárója.

KATTINTS és tudj meg többet a közösségről! Ha tetszik, vágj bele! Mit veszíthetsz?!

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu