A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2016.05.01 ● Tippek

Társkereső vagy, vagy csak társra vágyó?

Szerző: Pirchala Berta

Társkereső vagy? Nem tudod, hogy fogj hozzá a kereséshez? Nehezen teszed meg az első lépéseket? Nem tudod mi segítene? Nem érted miért nem sikerül? Nem vagy ezzel egyedül. Sokan a társkeresők közül meg sem fogalmazzák maguknak, hogy mit szeretnének, és hogy mit tehetnek érte.

Feltetted már magadnak az alap kérdéseket:

 - Mennyire fontos nekem 1-6-ig skálán a társ megtalálása? Vajon, ennek megfelelően szánok időt, pénzt és energiát rá? Ha nem, akkor képes vagyok a helyére tenni a feladatot a fontossági listámon?

 - Van olyan társaságom, akiken keresztül ismerkedhetek? És meg is teszem? Járok eleget társaságba, ahol nem mindenkit ismerek? Elég gyakran?

 - Lelki, fizikai és anyagi szempontból alkalmas vagyok ebben a pillanatban párkapcsolatra?

Nagyon fontos, hogy tisztázd magadban, hogy készen állsz-e egy párkapcsolatra, és hogy épp most hol áll a társkeresés a fontossági listán. Ha ezt nem teszed meg, észre sem veszed, és a tetteid nem fogják követni a vágyaidat.

A leggyakoribb hiba, amit az egyedülállók elkövetnek, hogy bár úgy érzik, a társ megtalálása nagyon fontos, a problémát nem kezelik fontosként. A társ hiánya okozta rossz érzést nem követik megoldáshoz vezető tettek.

Nem elég vágyni a társra, helyzetbe is kell hoznod magad. 

Itt egy kis gyakorlat neked, hogy tisztuljon a kép.Vegyél elő papírt, tollat és szánj a feladatra egy kis időt!

Tedd fontossági sorrendbe a lent felsorolt területeit az életednek! Légy nagyon őszinte. Ne kapkodj! Írd le! Sokkal jobban átlátod sorrendet, ha leírod magadnak.

egészség

rokonok

szórakozás (a szüttyögés a Facebookon nem számít!)

anyagi biztonság/munka

párkapcsolat

barátok

Úgy tedd sorba a szavakat, hogy amit a legfontosabbnak érzel, az a szó legyen legfelül és amit a legkevésbé az legalul! Ha úgy érzed, van olyan, ami azonos fontosságú nyugodtan sorolhatod azonos szintre, de írd egymás alá

Ezután nézd meg, hogy ezekre a területekre naponta/hetente mennyi a.) időt, b.) energiát és c.) pénzt szánsz. Írd oda mellé akár órával/összeggel/százalékkal, akár csak úgy, hogy nagyon sokat, sokat, közepesen, keveset, vagy semennyit.

Utána nézd meg most már elemző szemmel! A tetteid követik a leírt értékrendedet?  Tényleg annyit teszel a legfontosabbakért, amennyit a sorrended szerint a téma megérdemel? Tényleg társkereső vagy? Vagy csak szeretnél társat keresni? Lehet, hogy csak vágysz egy társra, de nem teszel érte eleget?

A forrásaiddal úgy gazdálkodsz, hogy azok támogatják azt az életet, amit élni szeretnél?

Én is megcsináltam a próbát, ráfér egy post-it cetlire:

Tisztán kijött, hogy bár a tudatom azt mondja, az egészség fontos, egyáltalán nem kezelem a helyén a témát, és az is látható, hogy ezek a területek nem is nagyon vannak egyensúlyban, mert az életem egyik területe most elviszi a forrásaim nagy részét. Megéri? Az én esetemben ez most szándékosan van így, de érdemes feltenni a kérdést, hogy mi lesz, ha ez az állapot tartósan így marad.

Nincs helyes, vagy helytelen sorrend.

Azt, hogy Neked mi a fontos, csak Te tudod! Ne ess abba a hibába, hogy automatikusan úgy élsz, mint körülötted a többiek, mert lehet, hogy nekik egész más a fontossági sorrendjük! Alkalmazkodj inkább saját magadhoz!

Léphetsz haladó szintre, azzal hogy kiegészíted a sort olyasmikkel, amikre tudod, hogy sok időt/pénzt/energiát szánsz, pl: tanulás, gyerekek, divat, bármilyen hobbi... Vagy lebonthatod kisebb részekre is a fenti kategóriákat, pl: EGÉSZSÉG: sport, táplálkozás, meglévő állapotok kezelése, lelki egészség, szellemi frissesség...

Gondold végig jól, hogy elégedett vagy-e az arányokkal és az eredménnyel!

Nézd meg, hogy hol van olyasmi, amin szerinted érdemes változtatni. Ki is tűzheted a javított listádat  valahova, (persze, csak, ha volt mit javítani), hogy naponta eszedbe juttassa, hogy mi az, amire jobban szeretnél figyelni a jövőben! No, és persze a tetteid és döntéseid is kövessék a kijelölt,új arányokat!

Ha sikerül alaposan átgondolni, és ahol kell, ott javítani, meglátod jó érzés lesz. Érezheted, hogy nem csak sodródsz, hanem te kormányzol, uralod az életed.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu