A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2016.05.22 ● Társkeresésről

Társkereső szolgáltatások - Melyik való nekem?

Szerző: Pirchala Berta

Próbálkozol a társkereséssel már egy ideje, de nem jársz sikerrel? Ennek több oka is lehet. Ebből az egyik, hogy nem a neked megfelelő eszközt, vagy módszert használod. Nézzük, milyen társkereső lehetőségek közt válogathatsz, és azoknak mik az előnyeik és hátrányaik. Nézd meg, melyik lehet neked való, és próbálj ki akár többet is! 

ONLINE TÁRSKERESŐ OLDALAK, MOBIL ALKALMAZÁSOK - Ezekből nagyon sok áll rendelkezésedre a teljesen ingyenestől az ingyenes és  fizetős szolgáltatást egyaránt ajánlón keresztül a kizárólag tagdíjasig. Előnyük, hogy nagy számú regisztrált taggal rendelkeznek és az ismerkedést akár az otthonod kényelméből is elkezdheted. Ez tűnik elsőre a legkevésbé macerás megoldásnak. A hátránya viszont ugyanez. Bár látszólag sok a felhasználó, egyáltalán nincs garancia arra, hogy  minden profi oldal valódi, és hogy a regisztráltak mindegyike valóban személyesen is szeretne ismerkedni és komoly szándékkal. Minél egyszerűbben elérhető  egy társkereső eszköz (pl. ingyenes, és nagyon rövid a regisztrációs folyamata - pl. Tinder, vagy olyan szolgáltatások, ahol nem kötelező fotót feltölteni) annál többen használják inkább laza időtöltésre, és komolytalan, néhol akár bizarr szándékkal. - Tehát, a szelektálás komolyabb munka lesz.

Ez a keresési forma inkább annak való, aki nem bánja, ha olyanokkal is levelezik, akik végül nem fognak találkozni vele, és nem borul ki, ha a randin nem egészen azt kapja, amit a levelek és a profil oldal ígért. (ez persze lehet, jobb is, mint amire számítasz, nem csak kiábrándító) Annak is megoldás, aki nem jól tűri a direkt versenyhelyzetet. Ez levelezéssel és a privát randi során könnyedén elkerülhető. Aki sokat utazik, szintén tudja használni, hiszen levelezni messziről is lehet, a személyes randikat pedig lehet az itthon tartózkodásra időzíteni. Ha ilyen szolgáltatást használsz, mindenképp érdemes a fizetős verziókat választani, ahol a tagdíj valamelyest szűrője az internetes trolloknak. 

FIZETŐS TÁRSKERESŐ PROGRAMOK - Ebből is bőven van a palettán, bár vidéken kevésbé jellemző, mint Budapesten. Ezek jobbára szórakoztató, tematikus események, ahol többnyire az eseményre jelentkezéskor kell kifizetni a választott program díját, ami általában 3000 és 7000 Ft között mozog. Ezeknek az alkalmaknak nagy előnye, hogy aki oda elmegy, az biztosan akar is ismerkedni. Ilyenkor egy 20-60 fős, általában korosztályra szűrt csoportból lehet kiválasztani azt, aki szimpatikus. Ilyen szolgáltatás létezik erősen irányított, vagy kevésbé mesterkélt verzióban is. A hátránya az lehet, hogy szerencse kérdése, hogy az egyszeri eseményen lesz-e valaki, aki megtetszhet.

Annak való, aki nem szívesen húzza az időt levelezéssel, amiről nem tudja, lesz-e a végén valódi találkozás, és nem kíván bajlódni a többezres tömeg szelektálásával, és eredménytől függetlenül is fel tudja fogni izgalmas, 1 alkalmas kalandnak a rendezvényt, akkor is, ha senki nem volt jelen, aki potenciális partnere lehetne.

társkereső kereső

TÁRSKERESŐ KÖZÖSSÉG - ebből a kategóriából a korábbi kettőhöz képest kevés áll rendelkezésre. A közösség nem azt jelenti, hogy sokan vannak egy oldalon, vagy egy adott programon, hanem azt, hogy a közösség tagjai rendszeresen találkoznak, megismerik egymást, és baráti kapcsolatokat alakítanak ki. Érdemes megkülönböztetni a kifejezetten egyedülállókra koncentráló közösségeket és az egyéb közösségi programokat szolgáltatókat. Egy egyedülállóknak szóló társkereső közösség és a programjainak előnye, hogy a résztvevők különböző, természetes helyzetekben, nyomás nélkül ismerhetik meg egymást, tudva, hogy mindenki, aki jelen van, "szabad". Ilyen a Miitt.hu közösség.

Annak jó, aki a döntés előtt, hogy elkezd-e randizni valakivel, szeretné jobban megismerni a másikat biztonságos és kötetlen hangulatban. Segít, hogy egy közösségben van módja a közösség tagjainak felvenni a kapcsolatot korlátozások nélkül, és lehet találkozni többször is. Hátránya lehet, hogy  a találkozásokkor nincs nyomás a társkeresőn, és így esetleg tovább tart, mire kimutatja az érdeklődését valaki iránt. Annak való, aki egyébként is szeret eljárni otthonról, és szívesen ismer meg új dolgokat. Az élvezi ezt a szolgáltatást igazán, aki szeretne társaságban jól szórakozni addig is, amíg megtalálja a társát.

De, ne hagyjuk ki a teljesen ingyenes és szervezetlen megoldásokat sem! Bár ezek nem szolgáltatások, érdemes beszélni róluk.

Munkahely - Egyre többen ismerkednek munkahelyen. ennek több oka is van. Több órát töltünk a munkahelyeken, mint mondjuk 20 éve, és sokáig összezárva, előbb utóbb kialakulnak emberi kapcsolatok, amelyek könnyen fordulnak át, valami többe, mint kollegális kapcsolat.

Számos buktatója lehet, de a legnagyobb, ha nincs olyan korban megfelelő egyedülálló kolléga, aki szóba jöhet. Ha viszont van, és a romantika a munkakapcsolatot nem veszélyezteti, akkor remek alkalom, hiszen a közös munka során, idővel jól kirajzolódik egy ember személyisége, és így alaposabb a választás. Más kérdés, hogy az adott munkahelyen titokban kell-e tartani a kapcsolatot, vagy nem. A titkolózás bár elsőre izgalmas lehet, hosszú távon nem egészséges a kapcsolatra nézve. Szórakozóhelyek - Valójában bárhol lehet ismerkedni, és a húszas, harmincas korosztály gyakran próbál is szórakozóhelyen ismerkedni. Az előítéletekkel ellentétben igenis lehet bárokban ismerkedni, és nem mindenki részeg. DE! Ez a helyszín annak való, aki kiválóan kommunikál, tudja, hogyan mutassa ki azonnal és egyértelműen az érdeklődését, és kölcsönös szimpátia esetén tovább is tudja görgetni az eseményeket egy későbbi randi felé.

Ahhoz, hogy valaki sikeresen ismerkedjen szórakozóhelyen, ahhoz vagy már eleve jónak kell lennie a szóbeli és nem szóbeli kommunikációban, vagy bele kell futnia valakibe aki nagyon jó, és pont iránta érdeklődik.

Bárhol, ahol sokan vannak ismeretlenek -  Ez lehet hipermarket vagy a kis sarki bolt, bárhol sorban állás közben, a postán, fesztiválon..stb. Ezeken a helyeken egy fokkal talán még ügyesebbnek kell lenni. Annak való, aki szívesen beszélget idegenekkel és meg is meri szólítani őket, csak úgy a beszélgetés kedvéért.

Itt rövid idő alatt kell a megfelelő hatást elérni egy teljesen idegennél. Kommunikációs gyakorlatnak viszont kiváló. Nem nagyon van tétje. Az elutasításnak nem lesznek ismerős tanúi, viszont ha sikeres, akkor nagy a jutalma. Ráadásul minél többet gyakorolja az ember, annál ügyesebb lesz az összes fent felsorolt társkereső szolgáltatások igénybevételekor is.

Te próbáltad már a fenti társkereső szolgáltatásokat és lehetőségeket? Milyen sikerrel? Írd meg alul a hozzászólásoknál! Segíts másoknak a tapasztalataiddal!

Kattints ide!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu