A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2020.12.06 ● Tippek

Randihelyszín választás járvány alatt biztonságosan és okosan!

Szerző: Pirchala Berta

Egy korábbi cikkben már volt szó arról, milyen fontos a kreatív randizás járvány idején (Hogyan randizzak, ha nem lehet sehova beülni?) A szingli, ha akar, akkor megtalálja a módot. Megvan az idézet a Jurassic Parkból? - "A természet utat tör." És igen. A késztetés alapból erős, és nem titok, hogy a magány a lelki egészség mellett az immunrendszert is támadja.

Miközben sokan igyekeznek segíteni, találkoztam a témához kapcsolódó írásokban, sőt, ismert pszichológus videójában is olyan tanácssal, ami valahogy félre ment.

Először arra a vitatható tanácsra reflektálnék, hogy most inkább fektessünk akár hónapokat is online levelezés és üzenetek formájában a kommunikációba, és ezalatt legalább alaposan megismerjük a másikat. Ez a járvány szempontjából akár ésszerű is lehetne, azonban a lélek és az emberi psziché nem foglalkozik a járványügyi korlátozásokkal. Ha valakivel huzamosabb ideig csak írásban tartod a kapcsolatot, akkor 1 hónap után már nem is a valódi emberrel levelezel, hanem egy, a fejedben létrehozott fiktív karakterrel akit az általa szűrten átadott információkból és a saját vágyaidból alkotsz. Mi ennek a veszélye? Ebbe a többé-kevésbé kitalált karakterbe túl sok pozitív fantázia elem kerülhet, és amikor találkoztok, az illető bár más esetben jó partnered is lehetne, ezután eleve hátránnyal indul, mert az ő általad kitalált verziója sokkal inkább illeszkedik a vágyaidhoz, mint a valósághoz. Közben valószínű, hogy a másik is pont ezt csinálja. A személyes találkozás így, könnyen csalódással indulhat. (Mire vigyázz, ha társkeresőn levelezel?)

Egy másik cikk többek közt az autós randi kényelmét ecsetelte anélkül, hogy kitért volna annak veszélyeire.

Ahhoz, hogy a személyes találkozó sikerességének esélyét növeld, mielőtt találkoztok, beszéljetek telefonon! Egy 20-30 perces beszélgetésből többet lehet megtudni a másik személyiségéről, mint egy napokig tartó üzenet maratonból. Üzengetéskor van idő agyonfogalmazni a válaszokat, a telefonban sokkal természetesebben tudtok beszélni, és jobban érezhető a másik energiája. Találkozáskor is kevésbé lesz idegen a másik, ha már ismered a hangját. Fontos, hogy ahogyan írásban sem, telefonon se mondj el olyasmit, amit egy első randin nem mondanál. Ha a találkozás előtt nagyon intimre veszed a hangvételt, személyes találkozáskor ez a korai kitárulkozás zavarba hozhat.

Ha már egyszer-kétszer beszéltetek telefonon, akkor jöhet a találkozó.

A következő felsorolás nőknek inkább biztonsági tanács, férfiaknak pedig ötletadó az első néhány randihoz, és egyben magyarázat, hogy esetenként miért nem megy bele a nő az egyébként kézenfekvő vagy ötletes randi-ajánlatba.

Hol randizzunk a járványügyi korlátozások idején, télen? Előnyök és hátrányok:

UTCA – A legbiztonságosabb minden szempontból (ha nem kihalt mellékutcákat választotok) és a legkényelmetlenebb is. Fel lehet dobni elviteles itallal, vagy még jobb saját készítésű forró italt és nasit vinni. (Hogyan dobd fel az utcai randit!) Első alkalomra kiváló terep. Nem szükséges órákig fagyoskodni. Első alkalommal elég 40 perc séta arra, hogy két ember megérezze, hogy van-e kedve egy második, hosszabb találkozóhoz.

KIRÁNDULÁS – Második randiként hétvégi napon, világosban előrelépés érzést is tud adni egy hosszabb program. Ha már a zöldben nem kötelező maszk, érdemes kihasználni. Emellett sportként sem utolsó. Túl sokat kuksolunk a lakásban mostanában, még annak is jót tesz egy kisebb kirándulás, aki egyébként nem a műfaj rajongója. Nem muszáj hosszú, kemény túrára menni, lehet ez egy laza séta is a város zöld területein, környező dombjain.

FUTÁS, BRINGÁZÁS – Ha azt az üzenetek alatt vagy a telefonhívásokból kiderítettétek, hogy sportosak vagytok mindketten, akkor egy ilyen, kevesebb beszélgetésre lehetőséget adó program is belefér. A megnövekedett szívverés egyébként is jót tesz a kezdődő kapcsolatnak, picit átveri az agyat, és azt üzeni a feleknek, hogy egymás jelenléte miatt ugrott meg a pulzusuk. (Erről itt is írtam: Rendhagyó randi, amitől megdobban a szív.)

LAKÁS – Az egyik legkényelmesebb, de egyáltalán nem veszélytelen helyszín. Első randinak semmilyen körülmények közt nem ajánlom. Nem csak a fizikai biztonság miatt aggályos. Eddig azt szajkózta a rendőrség és a média, hogy idegent ne engedj a lakásodba, és ezt a szabályt egy világjárvány sem törölheti el. Veszélyben lehetsz te is, és az ingóságaid is. Lélektani szempontból is van veszélye. Eddig az, hogy valamelyikőtök lakásában randiztatok a bizalom jele volt, plusz annak a kifejezése, hogy a szex sem kizárt. Ezt most egy férfi félreértheti, de egy nő is érezheti magát túlzottan ösztönözve, olyannyira, hogy belemegy olyasmibe, amire még nem kész. Egy hosszú távú, elkötelezett párkapcsolat indulását rendesen el tudja barmolni a sürgetés. (Elrohan melletted az élet, vagy te rohansz el mellette?) Túl korán, túl sok egymásból a kezdődő kapcsolat korai ellaposodáshoz és érzékelt értékének csökkenéséhez vezethet. Amikor már eljutottatok a lakásban randizáshoz, nőként a saját lakásod, a hazai terep a biztonságosabb, különösen akkor, ha a szomszédaid ismernek, jóban vagy velük, és segélykérés esetén számíthatsz rájuk.

AUTÓ – Már gyerekként megtanítanak, hogy NE szállj be idegen autójába. Ezt a lányoknak aztán egészen felnőtt korukig mantrázzák a szülők, és nem véletlenül. Ez a szabály továbbra is masszívan kell tartsa magát! Ne feledd, ha nem te vezetsz, miután elindultatok, szinte nulla kontrollod van afelett, hogy hova mentek, és ott mi vár majd! Inkább légy túl óvatos, mint nem eléggé! Később, amikor jobban megismertél valakit, már be lehet huppanni a meleg autóba. Bár ilyenkor nem nagyon nézhettek egymás szemébe, ez nehezebb témáknál lehet, hogy segíteni fog jobban megnyílni.

IKEA – Remek berendezett szobák vannak, senki nem szól rátok, ha órákig ücsörögtök az egyik kanapéján. Igaz, a maszkot hordani kell, de az utcán is, és itt legalább nincs hideg. Azt azért érdemes tudni, hogy azok (a férfiak), akik korábbi párkapcsolatban töltöttek már el végtelennek tűnő, nem kívánt vásárlást itt, nem biztos, hogy szívesen mennek vissza a „trauma” helyszínére. A nulla fok alá csökkenő hőmérséklet, persze, segíthet a meggyőzésben.

BEVÁSÁRLÓKÖZPONT – A pláza békeidőben sem elegáns találkahely (talán a Meki felett van egy ponttal), most sem az igazi, de jobb, mint a semmi. Kevés a pad, ezért lehet, hogy muszáj lesz körbe-körbe mászkálni. Ha már a sokadik randinál tartotok, de még nem vagytok készek egyikőtök lakásában találkozni, egy közös vásárlást is ki lehet bírni, csak ne legyen 1-2 tételnél hosszabb a vásárlólista, ne váljon a randi egy kínos pláza-maratonná, ahol a vásárlás fontosabb, mint az együtt töltött idő.

Ha rögtön személyesen kezdenéd a randizást, kötetlenebb formában, társaságban, akkor mi itt a Miitt.hu szingliknek szóló programszervező közösségben a mindenkori szabályoknak megfelelően, megállás nélkül szervezzük a programokat. Amíg lehet, és ahányan lehet, személyesen találkozunk, társasozunk, házibulizunk, beszélgetünk. Közben futnak az online programok is, ahol lazább és komolyabb témákat sok humorral fűszerezve beszélgetünk át, hogy személyesen könnyebb dolgunk legyen.

Csatlakozz Te is a Csapathoz!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu