A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2016.08.29 ● Tippek

Gyors segítség, ha oda a jó hangulatod

Szerző: Pirchala Berta

Egyedülállóként hamar észreveszed még egy rohanósabb időszakban is, ha valami nem stimmel a hangulatoddal. A rossz kedvet okozó problémákat nem valószínű, hogy pár perc alatt meg tudod oldani, de sokat segíthetsz néhány trükkel, amik a hangulatodért felelős szervezetben kialakuló vegyi anyagok termelésére hatnak.

Melyek ezek az anyagok és hogyan termelhetsz egy kis pluszt belőlük?

SZEROTONIN - A nyugalmadért felelős.

  • Idézz fel kedves emlékeket

  • gondolj életed legdiadalmasabb pillanataira

  • nézegess kedves családi albumot, vagy boldog nyaralás képeit.

DOPAMIN - Az élvezet érzésért felelős. Remény és jutalom kelti.

  • Írj egy élvezetes "bakancslistát" arról, hogy milyen klassz dolgokat szeretnél még véghezvinni életedben! (pl. Kávézni Párizsban egy napsütéses teraszon) - ez reményt kelt, és átéled vele a jövőbeli lehetséges pillanatot.

  • Tervezd meg a legközelebbi nyaralásod!

  • Alkoss! - ha van alkotó hobbid, elő vele! De ha szeretsz főzni, egy bonyolultabb étel elkészítése is alkotás élmény lehet. Bármilyen olyan tevékenység jó, aminek az eredménye elégedettséggel tölt el.

TESZTOSZTERON - A magabiztosságodért felelős. (nőkben is van)

  • A legegyszerűbb és leggyorsabb módja ha 2 percig erő-pozícióba állsz. Minden olyan testhelyzet az, amiben a lehető legnagyobb teret elfoglalod. Pl. Állj terpeszbe, és a karjaidat tartsd a fejed felett szét - mintha épp most győztél volna egy sport versenyen - vagy tedd csípőre a kezed. Talán furcsának hangzik, de kísérletekkel bizonyított tény, hogy ez a gyakorlat emeli a tesztoszteron szintet és azonnali hatással van a magabiztosságra.

OXITOCIN - A kötődés hormonja.

  • ölelj meg egy családtagot, jó barátot, vagy simogasd a háziállatod!

  • hívd fel a szeretteidet, vagy látogasd meg őket!

ENDORFIN - A stresszoldó.

  • sportolj, vagy táncolj - minden olyan mozgás jó, ami a pulzusodat feltolja. Aki sportos, annak lehet, hogy fél óra futás is kell az eredményhez, de ha nem vagy edzésben, egy 4-8 perces intenzív tánc is segíthet.

dosi

Van olyan nap, a mikor minden ok nélkül, kicsit oda lesz a hangulatod. Ilyenkor ezek az egyszerű eszközök segíthetnek támogatni a természetes egészséges kémiai folyamatokat.

Ha a tünetek nem javulnak, akkor első körben fordulj önmagadhoz, és tegyél fel magadnak a problémát feltáró kérdéseket, és légy magaddal nagyon őszinte. Pontosan mit érzek? Mitől érzem magam így? Gyakran már az is segít, ha rájössz, hogy miért vagy lehangolt. Ha már megvan az ok, akkor megkérdezheted: Miért zavar ez engem ennyire? Képes vagyok elengedni a rossz érzéseimet?

Néha már attól is jobban lehetsz, ha felderíted, hogy mi a rossz kedv oka, hiszen ha tudod, akkor már tehetsz is ellene. Az is lehet, hogy a kiváltó ok valami olyan apróság, amit már nem is tartasz fontosnak, csak még megmaradt a nyoma egy rossz érzés formájában.

Ha nincs semmi befolyásod a problémára, akkor elhatározhatod, hogy igyekszel minél kevesebbet foglalkozni a dologgal. (Aggódjon az, akinek módjában áll változtatni a helyzeten!) Ha pedig ez nem segít, vagy nehéznek találod, hogy elengedd a gondokat, kérhetsz professzionális segítséget.

Ha súlyosan, folyamatosan és tartósan (heteken, hónapokon át) rosszkedvű vagy, kérd szakember segítségét! Felesleges hónapokon, vagy akár éveken át csendben szenvedni.

Ha szerinted is hasznos, oszd meg az infót az ismerőseiddel a Facebookon!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu