A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2021.04.12 ● Szingli zóna

Mitől menekülsz, amikor egyik kapcsolatból a másikba ugrasz?

Szerző: Pirchala Berta

A társfüggőségről már sokan írtak és sokat. Maga a kifejezés időnként félrevezető lehet. Amikor valaki egyik kapcsolatból a másikba ugrik, annak az oka gyakran nem az, hogy az illető egy másik embertől akarna függeni, hogy tőle várja az élete megoldását, esetleg nem érzi magát képesnek, hogy egyedül boldoguljon, sokkal inkább a menekülés, hogy ne kelljen szembenézni saját magával. Ez nem valami irányába mozdulás, hanem valami elkerülése. Jelen esetben a másik karjaiba menekülés önmagától.

Hiszen, ha valaki elfogad, akkor elfogadható vagyok. Ha szeret, akkor szerethető vagyok. Átfogalmazva: keresek valakit, aki szeret engem helyettem is.

Érezhetem azt, hogy ha valakivel összetartozom, akkor ő bizonyítja a létjogosultságomat, azt, hogy az életemnek van értelme.

Veszélyes rábízni valakire a létezésed értelmét, mert mi van, ha egyszer csak ő úgy dönt, hogy már nem akar veled lenni?! Akkor azonnal keresni kell valakit, aki a helyébe lép. Ilyenkor viszont nem a minőség lesz a fontos, hanem a sebesség, hogy minél előbb betöltse valaki az űrt.

Önmagad megismerése, elfogadása, megkedvelése nem kihagyható, ha hosszú távú elégedettségre törekszel. Nem muszáj rögtön rajongani önmagadért, elég, ha „csak” OKÉ vagy. Első körben ez is nagy eredmény tud lenni.

Hasznosak a szingli szakaszok az életben. Más dolgokat tanulsz önmagadról, amikor párkapcsolatban vagy, és másokat, amikor nem. Ha már úgy alakult, hogy épp egyedül vagy, ne ijedj meg tőle! Kár kihagyni ezt az értékes időszakot, az önmagaddal barátkozást.

Amikor egy új kapcsolatban vagy, kevésbé vagy motivált arra, hogy megvizsgáld a korábbi kapcsolataidban történteket. Amikor valami újban vagy benne, nem érzed szükségét az önvizsgálatnak, hiszen látszólag tovább léptél. Így kisebb az esélye annak, hogy feldolgozod a korábbi kapcsolat felbomlásához vezető történéseket és az abban játszott szerepedet - amiből tanulhatnál és önmagad jobb változatává válhatnál.

Szándékosan szinglinek lenni hosszabb, vagy rövidebb ideig nem arról szól, hogy örökké szingli maradsz, vagy hogy párkapcsolat ellenes vagy. A szándékos szingliség arról szól, hogy nincs bajod azzal, hogy szingli vagy, amikor épp az vagy, hogy céllal kapcsolódsz önmagadhoz, rendezed a soraidat mielőtt valaki máshoz kötődnél. Így, amikor kész vagy, és találsz valakit, aki megérdemel téged, és akinek te is megadhatod azt, amire szüksége van, jobban tudod majd csinálni.

 

Ismerkedni ezalatt a szingli időszak alatt is lehet. Sőt, amikor nem mindenáron muszáj összejönni valakivel, sokkal jobban tudsz figyelni rá is és magadra is. Könnyebb így kitapasztalni, hogy mire is vágysz, mi tenne boldoggá, és mi az, amit biztosan nem szeretnél a következő kapcsolatodban.

A fentiek mellett még 10 ok, amiért szinglinek lenni jó is lehet.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu