A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2024.06.21 ● Társkeresésről

Randizáskor van Típusod? A siker vagy kudarc múlhat rajta!

Szerző: Pirchala Berta

Gyakran kérdezik tőlem, mint egy szingli offline közösség vezetőjét, hogy mi a legfőbb oka annak, hogy nehéz ma társat találni. Most ahelyett, hogy a randiappokra mutogatnék - egyébként joggal - két olyan jelenségre hívom fel a figyelmet, melynél a megoldás a társkeresők, randizók kezében van.

Az egyik, oka, hogy valakinek kevés sikerélménye van a randizásban, az az, hogy felülkalibrálja a lehetőségeit.

Ez úgy néz ki a gyakorlatban, hogy az illető próbálkozik ugyan, személyesen is(!) de nem kap egyértelmű, kitartó, pozitív visszajelzést. A próbálkozásból nem lesz randi.

A másik, hogy ragaszkodik egy többnyire felszínes tulajdonságokból összerakott karakterhez, és randizás közben nem veszi figyelembe, hogy milyen lenne a gyakorlatban ezzel a típussal együtt lenni.

Ilyenkor történik az, hogy valaki folyton nagyon hasonló viselkedésű partnerekkel sorozatos diszfunkcionális kapcsolati káoszban találja magát, vagy mindig meglehetősen későn derül ki számára, hogy a partnerei papíron ugyan rendben vannak, de a gyakorlatban seggfejek.

Mindkét probléma felismerhető és kezelhető.

Átlagos emberek milliói keresnek átlagon felüli társat

Egész pontosan, rengetegen keresnek lehetőségeiket meghaladó kvalitásokkal rendelkező társat.

Az társkeresők többsége különösen a partner szépségét és gazdasági helyzetét illetően hajlamos túlzó elvárásokkal élni. Ennek legfőbb oka az online médiában rejlik.

Teli van az Internet és ezen belül a közösségi média gyönyörű nőkkel, akiket meg lehet nézni ruha nélkül. Elérhetők. Bárki írhat rajongó, vagy mocskolódó hozzászólásokat egy szép nő képeihez, vagy ha fizet, akár még többet láthat belőle.

 

Közben rémes kapcsolatokban élő párok mutogatják lefényesebb pillanataikat a közösségi médiában, elhitetve a nézővel, hogy egész sokan élnek boldog kapcsolatban elhalmozva egymást válogatott, pénzzel vásárolható figyelmességekkel, táska, autó, utazás, stb.

Mindezek láttán kialakul az a nézet, hogy:

1.  „Ilyen van, ez lehetséges,
2.  tehát, velem is megtörténhet.”

…és végül: mivel, „én sem vagyok értéktelenebb, mint mások,

3.  ez nekem is JÁR.”

Ennek szélsőséges megnyilatkozása az a sok videó, ahol határozottan átlag alatti külsejű és stílusú nők okítják egymást arról, hogy nekik is jár egy kockahasú milliomos, és ismerkedni képtelen, frusztrált incelek* követelik, hogy velük is szexeljenek a nők, csupán létezésük okán, mert hogy ez nekik is jár.

*(incel: involuntarily celibate = akaratlanul szex nélkül élő férfiak)

Ilyenkor, amikor a társkereső eltúlozza a saját lehetőségeit, nem az az élménye, hogy valamit neki kell másképp csinálnia, hanem az, hogy a másik nem a felelős, mert nem úgy viselkedik, mint ahogy viselkednie kellene, aszerint, ami látható online, egy egyébként a valóságtól teljesen eltérő világban.

A közösségi média rémesen torz képet ad arról, hogy mi elérhető. Hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy ami megnézhető, az elérhető, pedig ez nem igaz.

Ha az elérhetetlent elérhetőnek hisszük, és a gyakorlatban mégsem érjük el, az komoly frusztrációt szül.

Nem azt mondom, hogy a helyzet mindkét nem minden korosztályában és műveltségi szintjén arányos és igazságos, csupán azt, hogy azt keresni, ami számodra nem elérhető, nem vezet elégedettséghez.

Azt pedig, hogy mi az, ami elérhető, egész jól meg lehet keresni. Mondom is, hogy hogyan lentebb.

Veszélyes ragaszkodni egy nem működő típushoz

Munkám és magánéletem során is rendszeresen beszélek egyedülállókkal, és sokaknak van egy adott „zsánere”, egy típus, akire felfigyel, akit keres.

Több oka is lehet annak, hogy valakinek milyen típusú ember az, aki azonnal bejön, akihez zsigerből vonzódik. Létezik egy gyermekkori élményeken alapuló vonzódás, ugyanolyan látom azt is, hogy a társkeresők, nem ritkán a környezet és a közösségi média nyomására „neveznek ki” egy típust, szimplán azért, mert ezt látják kívánni valóként bemutatva.

Ez a külső nyomásra választott típus jellemzően fizikai megjelenésre és pénzügyi helyzetre vonatkozó tulajdonságok együttese, melynek végére még odabiggyesztjük a humor-t, és intelligenciát, mint elvárást, csak hogy ne legyen már annyira felszínes a listánk, pedig ettől még nem lesz hatékonyabb.

Nem a pénztárca mérete számít, hanem hogy azzal mit csinál a birtokosa. Ugyanígy a páratlan intelligencia sem pozitív érték, ha az illető történetesen pszichopata, és arra használja, hogy kihasználjon.  A szépséggel is lehet élni, vagy visszaélni.

Az pedig, hogy a másiknak legyen humora kb. egyenértékű azzal, hogy „szeresse a zenét” – jó, de milyet? A metált, vagy az operát? – Sokkal hatékonyabb elvárás, hogy olyan felszabadult lehessek a társaságában, hogy tudjunk együtt nagyokat nevetni.

Az, hogy valaki milyen külső és belső tulajdonságokkal és életkörülményekkel rendelkezik – csak annyiban érdekes, hogy ezeket a tulajdonságokat és körülményeket hogyan használja, hogyan mutatkozik meg a tetteiben, és én ezektől a tettektől hogyan érzem magam.

Azzal is rontunk a helyzeten, hogy úgy teszteljük a választásuk helyességét ismerkedéskor, randi közben, hogy ezeket a felszínes értékeket pipálgatjuk fejben, ahelyett, hogy arra figyelnénk, hogy hogyan érezzük magunkat attól, ahogyan az illető viselkedik.

Éveket, vagy akár évtizedeket lehet elpazarolni olyanok mellet, akik a „tíusaid”.

Jó, de akkor mi a megoldás?

Az online média működését és a randiappokat nem tudod megváltoztatni. A saját viselkedésedet igen.

Nem azt javaslom, hogy a számodra fontos emberi értékekből leadj, épp ellenkezőleg. Viszont szépség, vagy gazdasági státusz tekintetében egy idő után el kell ismerned, hogy amit te szeretnél, az nem biztos, hogy elérhető számodra.

Egy nemzetközi szinten kedvelt szakértő, Sadia Khan egy interjúban egy végtelenül egyszerű és ettől nagyszerű javaslatot tett a megoldásra:

"Figyeld meg, hogy az életben kik azok, akik jól reagálnak rád, akiknek tetszel, és akik próbálkoznak nálad és ezentúl ez legyen a típusod!"

Ha nő vagy, és a kigyúrt, jómódú vállalkozók nem keresik a társaságod, ellenben az aputestű, vagy épp vékony, alkalmazotti státuszú férfiak közt akadnak olyanok, akik rajonganak érted, és a maguk lehetőségein belül nagyvonalúak veled, akkor legyen ez az új típusod!

Férfiként, ha a modellek, és az üzleti életben sikeres nők nem figyelnek fel rád, de van a munkahelyen több olyan átlagos külsejű, ámde kedves nő, aki kedveli a társaságod, és flörtöl veled, akkor rövid és hosszú távon is sokkal jobban jársz, ha ezentúl ez a típusod.

Akiknek bejössz, és akik jól bánnak veled, azok közt van az, aki boldoggá tudna tenni. Nem átlagolni kell, inkább vedd a rád jól reagálók top egyharmadát irányadónak! Legyen ő a típusod!

Most mondhatod, hogy Te nem tudod kontrollálni azt, hogy ki tetszik, de ez nem teljesen igaz. Te irányítod, hogy ki az, akinek adsz esélyt, hogy megmutassa, hogy mennyire jól tudtok együtt működni.

Az, hogy mi vonzó, mi szexi, nem szépség kérdése. Számos belső tulajdonság, viselkedés (kisugárzás) vonzóvá tesz egy nőt vagy férfit. Az, hogy a közösségi és egyéb média egyenlőségjelet tesz a szépség és a vonzóság közé, még nem jelenti azt, hogy egyenlők, vagy hogy neked is így kell látnod.

Másrészről, ha te magad sem vagy épp jó formában, akkor az átlagos szintre tett léc is túl magasan lehet.

Közhelyes, de igaz, ha valami nem megy egy ideje úgy, ahogy eddig csináltad, akkor nem lesz elég várni, változtatni kell. Az egyik út az, hogy te fejlődsz, pl. kipattintod magad kívül-belül, és bővíted az elérhető partnerek halmazát, a másik, hogy igazodsz a jelen valóságához.

A sikerhez vezető típust és az elérhető szintet könnyebb reálisan belőni, ha NEM online appokon méred, ahol az algoritmusok és a nemek arányának eltolódása miatt teljesen fals képet kaphatsz.

Egy nyár fesztiváláradata is használható információt adhat arról, hogy kiknek jöhetsz be.

Még egyszerűbb Közösségben tesztelni a lehetséges típusod, ahol könnyebb megszólítani valakit, és közben tét nélkül figyelheted, hogy kik azok, akik nem csak udvariasak, de határozottan érdeklődnek is irántad.

Tesztelheted a típusod, egy hobbi, sport köré épült közösségben, vagy bárhol, ahol közös cél, közös érdeklődés rendszeresen összehoz.

A 10 éve sikeresen működő Miitt.hu szingli Közösség nem csak szórakozásra, színes programok kipróbálására és természetes hangulatú társkeresésre alkalmas, de arra is, hogy megismerd önmagad és azt, hogy mások hogyan viszonyulnak hozzád, mindezt a direkt randik feszengése nélkül.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu