A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2023.02.11 ● Társkeresésről

Randizáskor nem számít, MIÉRT csinálja azt, amit, hanem, hogy jó-e így neked.

Szerző: Pirchala Berta

Randizáskor nem az számít, a másik „MIÉRT csinál valami rosszat”, hanem hogy ettől te hogyan érzed magad! Mert hiába fejted meg az okot, attól még azt csinálja, amit, és ha neked ez nem jó, akkor a megértéstől sem lesz jobb hosszú távon.

Állati gyakran nem értik a társkeresők, hogy például, a másik miért nem válaszol az üzenetekre. Megpróbálnak kitalálni mindenféle lehetőséget, pedig valójában csak az az ember számít valós lehetőségnek, aki jelen van, figyel, és reagál. Aki nem, az nem valós lehetőség. Veheted úgy, hogy nem is létezik. Ő az a szereplő, aki önként kiírta magát a filmedből.

Mindegy a miért (elrabolták az ufók, komoly családi, vagy munkahelyi krízisben van, kórházban fekszik amnéziával, vagy csak nem érdekled eléggé), a tény az, hogy ő itt és most nem elérhető számodra. Vannak azonban olyanok, akik igen. Sokkal hasznosabb a mentális energiádat, és idődet azokra fordítani, akik figyelnek rád, és készek kitartóan jelen lenni az életedben.

Nem a te dolgod megharcolni valakiért, aki nem akar, vagy nem tud veled lenni. Ez a munka rá vár, ha egyszer mégis úgy dönt majd, hogy szeretne.

Nem a Te dolgod megharcolni valakiért, aki nem akar, vagy nem tud veled lenni!

Bár kivételek mindig vannak, sokkal szerencsésebb a nagyobb tömegekre jellemző viselkedéseket ismerni, ami pedig ez:

A FÉRFI határozottan megy előre a nő felé az udvarlás elején, ha érdekli a nő. Ha nem teszi, akkor vagy nem akar, nem tud, vagy nem adott a nő neki elég jelet, ami alapján érdemes/engedélyezett a nyomulás.

Ugyanígy,

a NŐ pozitívan reagál a figyelemre, figyelmességre, és folyamatosan visszajelez, mutatva, hogy hol tart érzelmileg. Ha nem teszi, ha nem mozdul együtt a férfivel a folyamatban, akkor nem akar, nem tud, vagy nem kap elég jelet a férfitól ahhoz, hogy elhiggye, hogy az valóban érdeklődik.

Hogy valaki miért nem tud vagy miért nem akar épp jelen lenni, figyelni, és lépni, az teljesen mindegy, a tény az, hogy most és a közeljövőben nem fog. Csak ott lehet némi mozgástered, hogy átgondolod, adtál-e elég jelet arra, hogy érdekel téged a másik. Ha igen, akkor biztos lehetsz benne, hogy Ő most nem valós lehetőség, és csak pazarolod az időd, míg vele foglalkozol.

A randizásban nem a MIÉRT, hanem a HOGYAN kérdés segít.

Miért nem ír? Ha megérted, akkor sem fog írni. (most ne nézzük azt a szitut, amikor te rontottál el valamit, amit valójában nem rontottál el, hanem az adott pillanatban hoztad azt, amire akkor képes voltál. – De ez már egy másik téma.)

Nem ír, és ez neked rossz. Akkor az előrevivő kérdés az az, hogy „Hogyan másképp lehet nekem jó”? Ahelyett, hogy ahhoz ragaszkodom, hogy nekem csak akkor jó, ha ő, és csak ő, úgy, és annyit figyel rám, ahogyan én elképzeltem.

Hogyan másképp lehet nekem jó? Például, elfoglalom magam valami mással, vagy beengedem az életembe azokat, akik lehet, hogy nem olyan szépek, magasak, tanultak…stb., de ott akarnak lenni velem, figyelnek, jelen vannak, és mindezt örömmel. Vagy bármi más válasz jó, ami elvisz ahhoz, hogy neked hogyan lesz jó.

Kifejezetten mókásnak tartom azt, amikor férfiaknak kétes hátterű randiguruk azt mondják, tűnjenek el 1-2 hétre, hogy a nő megijedjen, hogy elveszíti a pasit, és elkezdjen nyomulni. De mit veszít el?? Egy olyan figurát, aki se szó, se beszéd eltűnik? És az kinek kell? (És milyen az az ember, akinek olyan nő kell, aki hagyja az ilyesmit?) Mindeközben, a 2 hét alatt a konkurencia, aki mindvégig jelen van, hatalmas előnyre tehet szert.

GHOSTING: Mit tehetsz, ha eltűnik a randipartnered?

Ugyanígy butaság, amikor lányok, nem válaszolnak, csak minidig órákkal, napokkal később egy üzenetre, vagy telefonhívásra. A játszmák rengeteg energiát elnyelnek, feleslegesen.

Mindig lesznek olyanok, akiken ezek az olcsó taktikák működnek, csak ők nem biztos, hogy azok, akikkel egészséges és kiegyensúlyozott kötődést lehetne kialakítani – akár hosszútávú, akár átmeneti kapcsolatról van is szó.

Mi van, ha nem ő a hülye, hanem csak nekem nem jó az, amit ő csinál? Lehet, hogy egyikünk sem hibás, csak nem passzolunk?

Sosem az számít, valaki miért tétova, vagy egyenesen szemét, hanem az, hogy ez nekem jó, vagy nem. Ha nem jó, akkor az én felelősségem ezzel kezdeni valamit.

Fel lehet tenni a kérdést, akarom-e ezt az életemben, vagy sem. Nem az elképzelt „milyen klassz ember lenne, ha nem lenne ilyen” figurát, hanem azt, ahogyan velem viselkedik, itt és most.

De érdemes azt is megkérdezni, mi van, ha nem ő a hülye, hanem csak nekem nem jó az, amit ő csinál - Egyikünk sem hibás, csak nem passzolunk.

Ha valaki rendszeresen, kitartóan, ismétlődően szemét, vagy csak nyegle, figyelmetlen, akkor nem vagy kisegítve azzal, ha tudod, miért csinálja. Attól még csinálja. Ha neked valami nem elég jó, akkor nem lesz attól jó, ha megérted, hogy az illetőt mi mozgatja. Legfeljebb arra elég, hogy megértsd, hogy a viselkedése nem annyira rólad szól, hanem inkább az ő előéletéről, tapasztalatairól, és az amiatt kialakult viszonyáról a világgal, és önmagával.

Sokkal előrébb jutsz, ha a saját reakcióidat térképezed fel. Miért nem jó neked, ahogyan ő viselkedik, és ha tényleg nem jó, hagyod-e, hogy tovább folytatódjon?

Csak az számít, aki ott van és figyel. A többiek csak ábrándok.

Most, amikor randiappok kínálata igyekszik elhitetni velünk, hogy milliós számú lehetőségből választhatunk, jó, ha megérted, hogy egészen pontosan csak annyi valódi választásod van, ahányan tudnak a létezésedről, és ahányan arra kitartóan és következetesen pozitívan reagálnak. Ez pedig már egy jóval kisebb szám.

Lehet, hogy pont te vagy az, aki miatt valaki a MIÉRT-en rágódik, mert sosem teszel bele elég figyelmet egy kapcsolódásban, mert arra fókuszálsz, hogy mindig van jobb, így a kitartó tettek és kitartó figyelem helyett, mindenkinek csak egy picit adsz magadból, és ez a pici nekik nagyon kevés?

Most, hogy nagy tömegek szórják szét magukat apró darabkákban az online randipiacon eredménytelenül, most lehet csak igazán kitűnni azzal, hogy ha te lelassítasz, és adsz magadból elegendő figyelmet, jelenlétet, kitartást.

Csak az számít, aki ott van és figyel. A többiek csak ábrándok.

Ha valaki nem érdeklődik, nem kész áldozni az idejéből, figyelméből egyéb forrásaiból - annak nem szabadna vonzónak lennie. Tanítsd meg magadnak, hogy nem az a vonzó, ami gyötrelmes!

Nem az a szexi, amikor te odateszed magad, a másik meg vonakodik. Ha valakinek nem kellesz, vagy nem hajlandó energiát fektetni abba, hogy veled lehessen, az „undi”. Engedd el nagyon gyorsan, nehogy rád ragadjon a kelletlensége, a fanyalgása, a tiszteletlensége! Figyelj azokra inkább, akik készek örömmel minőségi időt tölteni veled!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu