Kiment a fejedből az esti randid, amikor a hagymás ebédet rendelted? Semmi pánik! Van megoldás!
Elfelejtetted, hogy este randid lesz és befokhagymáztál, vagy extra adag lila hagymát kaptál a görög salátádba?
Semmi pánik! Van megoldás!
1. EGYÉL ALMÁT! – azok a gyümölcsök, amelyek felvágva megbarnulnak a levegőn olyan oxidációs enzimet tartalmaznak, amik elindítanak egy kémiai folyamatot ami szagtalanítja a kellemetlen szagot produkáló szulfidokat.
2. IGYÁL ZÖLD TEÁT! – A zöld tea tele van polyfenolokkal, amik az almában lévő anyagokhoz hasonlóan semlegesítik a fokhagymában jelenlévő szulfidokat.
3. IGYÁL FRISS CITROMLEVET! – Olyan savas italok, amiknek a pH-ja 3.6 alatt van rombolja a jellemzően növényekben, pl. hagymafélékben lévő szagok felszabadulásáért felelős katalizátor enzimet.