A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2023.03.21 ● Társkeresésről

Randiappok nyűgje: Mit csináljak, ha nem keres, nem válaszol?

Szerző: Pirchala Berta

Miért nem ír? Miért nem válaszol? Miért nem keres? Miért nem ér rá sosem? Miért nem nyomul a randipartnerem, amikor olyan jók lehetnénk együtt? - Ha épp most ezeken a kérdéseken rágódsz, akkor ez az írás neked szól.

Megvan a mondás, hogy Ne fuss olyan szekér után, ami nem vesz fel? Nem véletlenül keletkezett. Nem fókuszálhatsz annyira egy másik ember megszerzésére, hogy ne vedd észre, hogy csak te akarod őt, de ő téged nem, vagy nem eléggé.

Az érdeklődés hiánya nem vonzó. Pontosabban, nem kellene, hogy az legyen.

Miért akarnál valamit, ami nem jó neked. Mert így ahogy most van, nem jó, igaz? Különben nem rágódnál a miérteken, és nem olvasnád ezt az írást.

Mire vágyik az, aki egy szenvedéssel teli randizásban van? Anélkül, hogy tisztában lenne vele, egy nem létező párhuzamos univerzumra vágyik, amiben a másik figyel rá, és keresi a társaságát. Valójában, egy álomképre, amilyen a kapcsolat lehetne, HA…

  • Ha a másik nem lenne házas
  • Ha hajlandó és képes lenne felnőttként viselkedni.
  • Ha nem lakna egy másik országban.
  • Ha ő is akarna párkapcsolatot.
  • Ha igazán tetszenél neki.
  • Ha a munkája nem vonná el minden idejt és energiáját.
  • Ha nem lenne valaki másba szerelmes.
  • Ha képes lenne elköteleződni.

És így tovább.

Gyakran nem is egy, hanem számos dolog van, ami miatt nem működik, vagy nem lehetséges egy kapcsolat. A gond az, hogy míg egy működésképtelen, vagy rosszul működő kapcsolathoz ragaszkodsz, elszalasztasz olyan lehetőségeket, amik működhetnének.

Mondok egy példát: Látsz egy pizzázót, szép a kertje, kényelmesek a székek, ezért bemész. Kedvesen köszön a pincér, mosolyog, hellyel kínál, te leülsz. De te szusit akarsz enni, és különben is, allergiás vagy a lisztre. Szól a pincér, hogy szusi nincs, de te nem vagy hajlandó elmenni onnan, kérleled, hogy hozzon neked szusit. És bár már az elején szólt a pincér, hogy az nálunk nincs és nem is lesz, te azért minden alkalommal, mikor kinyílik a konyhaajtó, és kijön egy újabb pizza, reménykedsz, hogy ez már a te szusid lesz. Egyre éhesebb és elkeseredetteb vagy, de nem hallgatsz se a pincérre, se a többi vendégre, aki azt mondja, hogy hagyd a pizzázót, és keress egy olya éttermet, ahol képesek felszolgálni neked azt, amire vágysz, és amitől nem leszel beteg.

Most komolyan ott akarsz éhen halni a pizzázóban?

Ha valaki nem válaszol, vagy alig, ha nem ír, ha nem hív, nem hív vissza, ha nem ér rá veled találkozni, akkor nem az a kérdés, hogy miért, hanem az, hogy ez így jó-e neked. Nem az a jó kérdés, hogy a pizzázóban miért nincs szusi, hanem, hogy merre indulj, hogy találj egy szusi bárt.

A miértre kapott válasz semmit nem változtat a tényen. Az ok nem számít, csak az, ami történik, és az, ahogy ettől érzed magad.  (Olvass többet arról: Miért nem számít a MIÉRT)

Visszataszítónak kellene lennie, amikor valaki nem értékel.

Ha te párkapcsolatot akarsz, akkor a randizás időszaka után (1-6 hónap után) minden, ami annál kevesebb, az kevés. Például, ha te hetente 2-3 alkalommal szeretnél találkozni, akkor a 2-3 hetente egyszer az kevés lesz, és ezen nem változtat az sem, ha kapsz egy választ, miért nem megy a heti 2-3 randi.

Ne azon agyalj, hogyan bűvölhetnéd meg, hogy figyeljed rád, hogy akarjon téged, hanem azon gondolkodj el, hogy mikor döntöttél úgy, hogy neked egy olyan partner kell, aki nem képes, vagy hajlandó megadni neked azt, amire szükséged van, vagy aki szerint Te nem vagy elég ahhoz, hogy jobban teperjen.

Bármikor dönthetsz másképp.

Ha valaki nem szánja rád az idejét, figyelmét, energiáját, annak el kellene rettentenie, nem pedig arra sarkallnia, hogy még jobban nyomulj, ragaszkodj!

Az őszinte érdeklődés hiánya legyen mostantól csúnya!

Különösen akkor az, amikor az illető szándékosan fenntart egy minimális kapcsolatot, csak ezért, hogy mindig legyen valaki, aki áhítattal figyeli.

A randizás olyan, mint egy tánc. Hol egyik fél mozdul előre, hol a másik. Ettől lesz izgalmas és élő. Ha a visszafogottságot, vagy a távolodást csak időnként, kényelmesen táncos módban tapasztalod, az teljesen oké. Másik kajás példával: Nem mindegy, hogy az étel kellemesen csípős, vagy leszakad tőle az arcod. Nem tud a másik folyton csak nyomulni, mert az idővel mindkettőtöknek unalmas és terhes lesz. Ha viszont a kapcsolatot csak te tartod életben, az nyomorultul sok melót és szorongást hoz.

Itt és most eldöntheted, hogy mostantól nem találod vonzónak azt, aki téged ugyanúgy, és kitartóan, nem talál annak. És ha a másik az ismerkedés elején ugyan még elhalmoz a figyelmével, de hirtelen, vagy lassacskán elhidegül, akkor sem tartasz ki a végsőkig, és azután is minden áron.

Másokat nem tudsz irányítani, de magadat igen. Míg valaki méltatlanra pazarolod az időd és az energiád, azalatt megismerhetnél olyan embert, akinek pont úgy vagy érdekes és vonzó, ahogy vagy, és nem majd egyszer, hanem most. VAGY, megvizsgálhatod, van-e valami beakadásod, ami miatt sorozatban nem a harmonikus kötődéseket választod. Számos terapeuta, sokféle különböző módszerrel tud segíteni.

A randizás kezdete két kölcsönösen érdeklődő fél közt nem gyötrelmes, és nem is lenne szabad annak érződnie. Ha mégis rémesen nehéz akkor ott valami nem kerek.

Tanítsd meg magadnak, hogy a tisztelet, odafigyelés, kedvesség és figyelmesség hiánya mind a randizásban, mind a párkapcsolatban „undi”. Ha nem passzoltok, vagy a másik bármi okból kelletlenkedik, akkor nagyon fura, ha ezt te vonzónak találod, és ragaszkodsz hozzá.

Ne légy érzelmi mazohista! Vedd vissza a kezedbe az irányítást és engedd útjára azt, aki sosem akart igazán maradni!

Címkék

választás tanács

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu