A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2019.11.22 ● Szingli zóna

Miért nem jó ötlet felhívni az EX-ed az ünnepek alatt?

Szerző: Pirchala Berta

Egy szinglit bármikor elérhet egy lelki megroggyanás, amikor hirtelen nem is tűnik olyan eszement ötletnek felhívni az exét, aki egyébként már jó ideje nem keresi, nem próbálkozik semmivel, ami egyértelműen bizonyítaná, hogy újra akarná kezdeni a kapcsolatot.  Ez a pillanatnyi ex-éhség az ünnepek táján kicsit gyakrabban is felbukkanhat.

Miért ne hívd fel az exed az Ünnepek alatt?

Mert ha fel akarod hívni, akkor még nem engedted el teljesen, és azzal, hogy felhívod, egyáltalán nem jutsz közelebb az elengedéshez, inkább csak rontasz a helyzeten!

Mert annak az esélye, hogy valami jó sül ki az egészből elenyésző. Ha te léptél le, és nem szereted igazán, akkor nem csak gyengeség unalomból felvenni a kapcsolatot olyannal, akinek összetörted a szívét, de a saját önértékelésedet is rombolod vele. Koncentrálj inkább arra, hogy ki az, aki igazán felvillanyoz! Ne pazarold az idődet félmegoldásra! Keress olyan kötődést, amitől több leszel, nem pedig kevesebb!

SMS-t küldeni még rosszabb:

  • Mert aztán nézegetheted az üres kijelzőt a válaszra várva.
  • Mert arra az új párja jelenlétében is tud valami rövidet válaszolni, és komolyan ezt akarod?
  • Akármit ír, a hangsúlya nem lesz benne. Gondolkozhatsz, hogy mit ért a „szmájli” alatt, pedig valószínűleg csak nem jutott eszébe semmi jobb.
  • Mert elindul egy oda-vissza SMS nyűglődés, amit te esetleg komolyan veszel, hogy itt most valami újra kezdődik, ő meg csak azért ír, mert nem akar bunkó lenni.
  • Mert egy felnőtt, egészséges önbizalommal bíró ember nem fél telefonálni, főleg, ha valami neki fontos dologról van szó. Ha a megúszós SMS íráson gondolkodsz, az amiatt is lehet, hogy legbelül te is tudod, hogy egyáltalán nem jó ötlet a kapcsolatfelvétel.

Mi fog történni, ha mégis felhívod:

  1. Nem veszi fel - mert kínos neki, vagy épp az új párjával van, vagy utál, vagy nem akarja, hogy ráakaszkodj, vagy csak nem veszi észre, hogy hívtad, és később meg elfelejt visszahívni…stb. Gyakorlatilag magad mész a pofonért.
  2. Felveszi, de lerázós - Brr… Emiatt felbukkanhat egy kis megalázottság érzés is.
  3. Felveszi és kedves - te megint rátekeredsz, de aztán nem lesz semmi komoly folytatása az egésznek. És pár hét múlva megint (még mindig!) ott tartasz majd, hogy latolgatod, hogy felhívd.
  4. Felveszi és elmondja, hogy csak téged szeret, és mostantól veled akar lenni, amíg a halál el nem választ - Szerinted, van rá 1%-nál nagyobb esélyed, hogy így érez? És egyáltalán szeretnéd ezt? – Mert, ha, mondjuk, te hagytad el, akkor annak is oka volt. Ki akarsz szúrni vele még egyszer, és pont az Ünnepek alatt?

Ha most előrántottál pár jó ürügyet, hogy pl. csak a nálad maradt naptejét akarod visszaadni, hidd el, millió dolga van neki is, mint mindenki másnak ebben az időszakban, különösen közvetlenül Karácsony előtt. Ilyenkor elcsíped a legkevésbé nyugodt pillanatot az életében, amikor még azzal is nehezen birkózik meg, ami igazán fontos neki. Ha szinte fojtogató kényszert érzel, hogy felvedd vele a kapcsolatot, akkor megteheted azt, hogy megígéred magadnak, hogy később felhívod, mondjuk, január közepén. Ha addig lecseng az érzés, jó, ha nem, akkor egy békésebb időszakot kapsz el az exed életében, amikor tud is figyelni arra, amit mondani akarsz neki.

Ha fel akarod hívni az exed, az gyakran azt jelenti, hogy nem köt le eléggé az életed ahhoz, hogy tovább lépj. Ezzel a helyzettel kellene kezdeni valamit inkább.

Próbálj ki új dolgokat! Foglald el magad olyasmivel, ami örömet okoz neked és másoknak is! Járj az Ünnepek alatt társaságba, ismerj meg izgalmas, új embereket! Hagyd, hogy magukkal ragadjanak a kínálkozó lehetőségek!

KATTINTS a képre és csatlakozz a Miitt.hu Társkereső Közösséghez, ahol egy nagy csapat tettre kész, nyitott egyedülállóval találkozhatsz végig az ünnepek alatt és után is, laza kötetlen hangulatú programokon szórakozás közben.

Címkék

Exek ex ünnepek

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu