A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2021.09.03 ● Tippek

Mi vonzó a férfiben többezer nő véleménye szerint?

Szerző: Pirchala Berta

Egy több mint 4.3 milliós nemzetközi Facebook követőtáborral rendelkező, nőket segítő, brit randiguru, Matthew Hussey, megkérdezte a napokban a követőit, hogy mi az a tulajdonság, amitől vonzónak találnak egy férfit. Fél nap alatt több mint 3800 válasz érkezett!! Ez egy olyan friss és országokon, kultúrákon átívelő „kutatási anyag”, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Nem is teszem, íme a felmérés eddigi eredménye:

Mi nők szeretjük a férfiakat és érdekel, hogy milyenek. Észrevesszük és értékeljük őket, ha van olyan tulajdonságuk, ami nekünk fontos. És van. A lenti felsorolásban olyan tulajdonságok kerülnek elő, amiket a válaszadók a saját tapasztalataik alapján említenek, nem ábrándok, túlzó elvárások, hanem olyan dolgok, amikkel a valóságban találkoztak.

Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy a nők megmondják a férfiaknak, hogy milyenek legyenek! Szó sincs róla. A kérdés arra irányult, hogy abból amilyenek a férfiak ma, mi az, ami vonzó, ami lenyűgöző a válaszadó nők számára.

Hölgyek, Urak, íme a kendőzetlen vélemény:

Első helyen, messze a többi tulajdonság előtt végzett a Szenvedély.

Nem a szexuális szenvedély szerzett első helyet, sőt, az említésre sem került. Helyette az élet egészével kapcsolatos szenvedély az, amit a nők lenyűgözőnek találtak. Ezt a fajta szenvedélyt általában az ambícióval, a tettel azonosíthatjuk. Amikor valaki képes valamit odaadással és áldozatok árán, rajongással csinálni. A szenvedély a tettről szól. Nem a dalokról, versekről, és érzelmileg telített szavakat használó üzenetekről, hanem arról, amit a férfi nap, mint nap az életében tesz – szenvedéllyel. Kinek a munkája, kutatási területe, kinek a hobbija egy ilyen terület, ahol a szenvedély kibontakozhat. Másnak akár az, hogy a családja számára megteremti egy élményekben gazdag, szerető és biztonságos légkört, ami nem pénz, hanem inkább jelenlét és célzott odafigyelés kérdése.

Mi nők szeretjük, amikor a férfi szenvedélyesen dolgozik egy célért és azt is, amikor erről szenvedélyesen mesél.

Talán ide, a szenvedély fogalmába tartozhat az is, ami a Miitt.hu szingliknek szóló közösségben a személyes beszélgetések során is annyiszor felmerül, a „Lendület”. Hogy mennyire számít, hogy van-e, vagy nincs valakiben az az életerő, ami magával ragad. Ami mutat valami felé, ami előre visz. Nagyon sok nő elmondja, hogy kell neki, hogy a férfiben legyen meg a lendület. Ez inkább egy érzés, mint körülírt gondolat. Ha van kezdeményezés, szenvedély és a körülményektől független, belülről fakadó tettrekészség, és maguk a tettek is, akkor az lefordítható lendületként.

Felelősségvállalás – Amikor a férfi hibázik, beismeri és kész javítani.

Megbízhatóság – A férfi, aki betartja a szavát, nem ígér olyat, amit nem tartana meg, akire lehet számítani, aki folyamatosan megbízható az élet minden területén.

Figyelmesség – Néhány példa, amit említettek a nők:

 • „Amikor beszállok a kocsiba, mielőtt rámcsukja az ajtót a kezembe adja a biztonsági öv csatját, hogy könnyen bekapcsoljam. Ettől elolvadok.” Tehát kinyitja a kocsi ajtaját a nőnek, hogy beszállhasson, és ő csak utána száll be.
 • Ha látja, hogy van valami elvégzendő dolog a házban, magától is megcsinálja. Elmosogat, kiviszi a szemetet, vagy ha már elfogyott valami a hűtőből, megveszi, szó nélkül.
 • Virágot hoz. Nem ünnepekkor, hanem csak úgy, meglepetésként.
 • Valami kedvességet tesz, ami nem lenne muszáj, pedig külön energiájába kerül, mégis megteszi, hogy valakinek segítsen, vagy valakit megörvendeztessen.

Udvariasság, jólneveltség

Nem fél megmutatni, hogy kicsit zavarban van, vagy bizonytalan – Ha egy férfi meg meri mutatni a sebezhetőségét azt sok nő megnyugtatónak és az őszinteség jelének találja. Különösen első randikon.

Odaadó apa

A többi külső és belső tulajdonságnál nehéz volt sorrendet megállapítani, így álljanak itt a leggyakrabban említettek és legérdekesebbek. Ezeket írták még a nők a kérdésre, hogy mit talál vonzónak a férfiben:

 • Tiszteli az állatokat - Amikor úgy ment meg a lakásba bekerülő soklábú „szörnyektől”, hogy kiteszi őket sérülés nélkül, nem pedig megöli őket.
 • Figyelmesen hallgat és később emlékszik arra, amiket mondtam.
 • Az önbizalom + alázat kombója – Amikor egy férfi tisztában van a saját értékével és erejével, viszont ezzel nem él vissza, hanem tiszteli a nála gyengébbet és erősebbet egyaránt.
 • Látványosan észre sem vesz más nőket, amikor velem van. Amikor érezteti velem, hogy én vagyok az egyetlen nő számára, és rá se néz más nőre, mindegy, hogy milyen vonzó.
 • Szépen felöltözik, amikor velem találkozik. Látszik, hogy fontos neki, hogy megtiszteljen azzal, hogy hozzám hasonlóan kicsit kiöltözik.
 • Fizet az étteremben, vagy bárban, és eszébe sem jut felezni a költségeket. Büszkén veszi át a vezető szerepet a fizetésnél, örömmel gondoskodik rólam. „Ettől nem csak őt látom erősnek, de én is valahogy biztonságban érzem magam.”
 • Huncut mosoly és nyitottság ártatlan csintalanságokra.
 • Szép fogak
 • Igényesen ír - Hibátlan nyelvtannal, és megfelelő írásjelek használatával.
 • Erős karok – Sokféle formában felmerült a férfi karjainak vonzereje a válaszadók közt. Szeretik a nők azt, ahogy a férfi átkarol vele, de szeretik nézni is.
 • Mély hang, akcentus és a szőrös mellkas
 • Kedves humor - Nem az, ami lehúz másokat, hanem aki inkább élcelődik önmagán, mint másokon.

És most itt jön néhány szokatlanabb dolog, amit többen is írtak, vagy amikkel többen egyetértettek:

 • Járt bármilyen terápián, vagy coachnál – Ez egy nőnek azt tudja mutatni, hogy a férfi kész elismerni, amikor segítségre van szüksége és elég bátor ahhoz, hogy kérje is, mert fejlődni szeretne.
 • Erős vénák a férfi vékony bokáján és általában a férfi boka. Meglepően sokan odavannak a férfi bokáért.
 • Szokatlan formájú, nagy orr, szokatlan fogsor.
 • Tud táncolni.
 • „Kora reggel elugrik reggeliért, ha már úgyis fent van, hogy legyen forró kávé és ennivaló, mire én is felébredek.”
 • „Fogja a kezem, akkor is, amikor ismerősökkel, vagy jó nőkkel találkozunk.”

A válaszadók ugyan nagyon sokfélék, viszont a válaszok számos ponton egybehangzóak. A hangsúlyos személyiség béli erősségek mellett, mint a megbízhatóság, szenvedély képessége és nagyvonalúság mellett megjelenő gondoskodás és apró figyelmességek is nagy hatást érnek el, ha őszinték. Jó pár kevésbé gyakori, vagy kevésbé egyértelmű tulajdonság itt most nem került felsorolásra. Amikor többezer nő megszólal, bőven akadnak mókás, kedves, meglepő válaszok is a fentiek mellett. Itt most azok szerepelnek, melyeket a kérdés kapcsán a legtöbben említettek.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu