A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2024.06.26 ● Tippek

Ki a rém, a pasi, vagy a medve? – Gondolatok a sztori végére

Szerző: Pirchala Berta

Már lecsengőben van, és inkább mémek formájában bukkan fel a történet, hogy ha megkérdezünk nőket, hogy egy erdőben egy idegen férfivel, vagy medvével találkoznának-e inkább, sok nő a medvét választja. Ennél izgalmasabb, amikor apákat kérdeztek, hogy gyermekük kivel találkozzon inkább az erdőben. Az apák esetében elindult a kérdezgetés, hogy jó, de mit csinál ott az a férfi, ki ő, stb… Ezzel szemben, ha a választási lehetőség idegen nő vagy medve, akkor az apák kérdezés nélkül a nőt választották.

Ez az egész "ki a veszélyesebb" kérdés nem a nőknek szól. Nem arról szól, hogy el lehessen mondani, hogy „A Férfiak, szörnyetegek”. Egyrészt ez így nem igaz, másrészt még ha igaz is lenne, az ujjal mutogatás akkor sem vezetne sehova.

Akik már most azonnal profitálhatnak abból, hogy ez a téma felmerült, azok a férfiak.

Különösen a társkeresők.

Személyes beszélgetések, randi workshopok során gyakran kiderül, hogy sok férfi nem tud róla, milyen érzés egy nőnek idegen férfiakkal találkozni. Hallottak a veszélyekről, de nem érzik át. Nem értik ennek a félelemnek és veszélynek a mélységeit, és ez olyan félreértésekre adhat okot, amiket el lehetne kerülni.

Míg egy férfi szemszögéből a randikon a legrosszabb, ami történhet, az az elutasítás, addig egy nő számára a legrosszabb kimenetel a fizikai erőszak, ami akár végzetes is lehet.

Ha egy férfi ezt érti, tudja, és ezt a megértést a randizás folyamatában felhasználja, az hasznára válik. Nem fut, például, bele olyan vélt elutasításba, ami nem is róla szól, hanem a nőről és az ő önvédelmi szokásairól. A tudás birtokában egy férfi biztonságos teret tud teremteni, melyben a nő pozitív élményként élheti meg a találkozásokat.

Ehhez el kell fogadni, hogy IDEGEN mindenki, akivel még nem találkoztuk személyesen. Hetekig tartó írogatás során sem ismerhető meg pontosan a másik szándéka. Biztosan csak személyes találkozásokkor a tetteken keresztül fog igazán megmutatkozni.

A nő tartózkodó magatartása nem a férfi ellen irányul, hanem önmaga védelmére. Nem ítélkezik, csupán önmagát védi.

 - Amikor a nő nem akarja, hogy randipartnere elmenjen érte a lakóhelyére, vagy hazakísérje őt, az nem akadékoskodás. Valószínűleg, nem akarja megmutatni, hogy hol lakik. Amikor nem ül be idegen férfi autójába, az azért is van, mert gyerekkora óta ezt tanítják neki. Mellesleg ezt kisfiúknak is ugyanúgy tanítják, csak idővel, a férfi fizikai erejének növekedésével párhuzamban és a randiszokások tükrében okafogyottá válik az intés.

 - Ha a nő nem akar alkoholt inni a randin, az nem azért van, mert merev, épp csak nem akar olyan legyengült állapotba kerülni, amit a másik kihasználhat.

 - Amikor a többedik randin sem szeretne felmenni a férfi lakására, vagy nem akarja behívni az övébe, az is csak arról szól, hogy nem kész fizikai kapcsolatra, és még nem tudhatja, hogy a férfi nem dönt-e úgy, hogy a zárt ajtók mögött ezt mégis kierőszakolja.

 - Ha egy nő nem akar kirándulni menni olyan helyre, ahol egyedül marad az idegen férfivel, vagy nem akar romantikusan csónakázni (különösen, ha nem tud úszni), egy jobbára ismeretlennel, az mind olyan átmeneti óvintézkedés, ami valószínűleg nem örökre és nem az adott férfiről szól.

Ha férfiként most sértve érzed magad, teljesen érthető az érzésed.

Sértve vagy azon férfiak által, akik visszaélnek a nők fizikai és neveltetésbeli gyengeségeivel. Jogosan dühít, hogy ezeknek a férfiaknak a viselkedése a te életedre is kihat.

Férfiként érdemes feltenni a kérdést. Mit gondolnék apaként? Mik azok a helyzetek, amikbe nem szeretném, ha a lányom belemenne egy férfivel, akit alig vagy egyáltalán nem ismer?

A nő tartózkodó magatartása nem a férfi ellen irányul, hanem önmaga védelmére. Nem ítélkezik, csupán önmagát védi.

Nőként szükséges tudni, hogy mindig oké óvatosnak lenni. Oké megvárni, míg egészen biztos vagy benne, hogy mindketten ugyanazt akarjátok, legyen az egy randi helyszíne, programja, vagy fizikai kapcsolat és hosszú-távú célok. Ugyanígy oké higgadtan elmondani, ha valamit nem érzel az adott pillanatban helyénvalónak.

Ha egy férfi megérti, hogy milyen félelmekkel küzd egy nő a randizás folyamatában, képes lehet olyan biztonságos légkört és körülményeket teremteni, melyek kedveznek az alakuló kapcsolatnak.

Minden férfit biztatnék arra, hogy kérdezze meg nő barátait az ide vonatkozó élményeiről és a "medve szemben az idegen férfivel" témájáról. Láttam már férfi arcokon a felismerés megkönnyebbülését, miután beszéltünk a kérdésről. Amikor megértik, hogy a számos látszólagos akadály, amit a nők állítanak, nem róluk szól, csupán a nő praktikus önvédelméről.

Aki érti, hogy a többi ember hogyan érez, mitől fél, mire vágyik, az jobb eséllyel alakít ki harmonikus kapcsolatot, mint az, akinek csak az a fontos, hogy neki legyen igaza. Ez utóbbi típussal nemtől függetlenül sem erdőben, sem társaságban nem szeretnék összefutni.

Nekem, talán, könnyebb, hisz a munkám során a Miitt.hu közösségben rendszeresen találkozom nagyszerű, szingli férfiakkal. Őszinte, kedves, nagyvonalú, segítőkész férfiakkal, akik önmagukból kiindulva szinte el sem tudják képzelni, hogy valaki az általuk gyakorolt tiszteletet nélkülözve bánna a nőkkel. Így lehet rálátásom az ő nézőpontjukból is a kérdésre.

Mint ahogyan ők is nyitottak az új információkra, más férfiak és nők is tudják empátiával és segítő szándékkal kezelni a kérdést, ha akarják.

Találkozz új emberekkel jó fej, szingli társaságban - biztonságban, lazán, természetesen!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu