A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2022.12.26 ● Társkeresésről

Keresztény tanácsok párválasztáshoz ateistáknak is

Szerző: Pirchala Berta

Véletlenül beleakadtam egy keresztény weboldal (deseretnews.com) magazinjának cikkébe:

"Keresztény útmutató a partnerválasztáshoz."

Habár én egy megkeresztelt ateista vagyok, nyitottan állok minden olyan nézőponthoz, ami taníthat valami érdekeset. Gondoltam elolvasom az írást, mert sosem lehet az ember túl tájékozott. Az írás minden szavával egyet tudok érteni. Olyannyira, hogy gyorsan le is fordítottam:

A tanácsok listája, és azok magyarázata picit lerövidítve, saját soraimmal kiegészítve:

„Ne félj nemet mondani

Ha házasság céljából szeretnél randizni, nem biztos, hogy van értelme hosszabb időt tölteni olyan valakivel, akit nem fogsz feleségül venni. Ha nemet mondasz olyan kapcsolatokra, melyek nem olyanok, mint amilyet keresel, az segíthet kitalálni, hogy valójában mit is akarsz.”

Mondjuk úgy, bármilyen kapcsolat is a cél, amit elérni kívánsz – (nem biztos, hogy az itt és most a házasság) - ha nem tudod mi a cél, nehezebb is azt elérni. Ha pedig tudod, de mégsem abba az irányba tartasz, akkor is nehéz lesz. Teljesen oké nemet mondani valamire, teljesen oké elveszíteni egy lehetőséget, ha az egyáltalán nem oda vinne, ahova te tartasz.

„Olyan társat keress, akinek azonos az értékrendje!

Nem kell mindenben egyetérteni, de fontos, hogy az erkölcsi értékek egyezzenek. Ez sokkal könnyebbé teszi egy család életét. A saját erkölcsi értékeid ismerete segíthet a randizás során abban, hogy jó partnert találj.”

Kevésbé számít, hogy valaki milyen magas, szép, vagy van-e diplomája, jó-e a humora, ha például egész másképp gondolkodtok a gyermekvállalásról, vagy arról, kinek ’hol a helye’, (van-e kijelölt helye) a párkapcsolatban, vagy akár a pénzzel nagyon másképp bántok.

„Válj azzá a személlyé, akivel randizni szeretnél!”

Talán, a legjobb tanács. Ha olyasvalakit keresel, aki együttérző, figyelmes, egészséges, törekvő, akkor, segíthet téged az, ha magad is ilyen emberré válsz.”

Ez nem azt jelenti, hogy pontosan ugyanazokkal az erősségekkel kell rendelkezned, csupán annyit, hogy emeld fel magad arra a legjobb formádra, amelyik szinten az, akit keresel észre tud venni, és értékelni tud. Másképp, ha te értéket keresel, légy te is az a másik számára – és ez az érték gyakrabban mutatkozik meg abban, ahogyan viselkedsz, mint abban, amid van.

„Keress valakit, aki jobb emberré tesz téged!”

Ezen nincs is mit magyarázni. Az embernek természetes belső igénye a haladás, a fejlődés.  Mindenki tudna fejlődni, és aki ezt el is határozza, és aki az életét eszerint alakítja, annak menni is fog. Ez nem csak valami önös érdek. Ha én jobb ember vagyok, bármilyen tekintetben, azzal a környezetemnek is nagyobb hasznára és örömére válok.

„Olyan valakivel randizz, aki bátorít a céljaid elérésében!

Ha vannak céljaid, melyek fontosak számodra, lényeges, hogy olyan párt találj, akinek a céljai összeegyeztethetők a tieiddel”, és aki aktívan támogat, mert érti, hogy a te törekvésed és fejlődésed a kettőtök közös egészének része.

„Légy rugalmas!

A legjobb partner számodra, lehet, hogy olyasvalaki, akire nem is számítasz. Ha aprólékos elvárásaid vannak azzal kapcsolatban, hogy milyen és csakis ilyen lehet a leendő párod, az nagyon le tudja szűkíteni a lehetséges partnerek körét. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne legyenek elvárásaid - fontos, hogy legyenek általános elvek, amelyek mentén kereshetsz, de emellett szükséged lesz a sikerhez a rugalmasságra is."

Mit tehetsz, ha pont a saját elvárásaid korlátoznak a társad megtalálásában?

Minden a miénktől különböző kultúrkör, társadalmi réteg picit máshonnan nézi a világot. Ha hajlandó vagyok belehelyezkedni egy másik embercsoport nézőpontjába, attól csak színesedik bővül az én tudásom is, és még ha nem is akarom követni azt, ahogyan vezeti az életét, megérthetem, hogy ő miért úgy csinál dolgokat, ahogyan, és elleshetek számomra hasznos szokásokat.

Érdemes meghallgatni mit mondanak nálunk idősebbek, fiatalabbak, konzervatívabbak, vagy megengedőbbek, vagy akár más országokból érkezők a randizásról. 

Jó volna, ha 2023. a megnyílás, a megértés és a befogadás éve lehetne, akár társkeresés, akár új ismerősök, barátok megtalálása, vagy egészen más a téma.

Címkék

tanács

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu