A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2018.08.14 ● Tippek

Bízd az ismerkedést a kutyádra!

Szerző: Pirchala Berta

Ha kutyás vagy, már biztosan tapasztaltad, hogy mennyivel többen szólítanak meg akkor, amikor kutyával vagy, mint nélküle. Négylábú barátod ugyan párkapcsolati tanácsokat nem ad, az utcai ismerkedésben nagy segítségedre tud lenni. Egy kísérletsorozaton keresztül is bizonyították, hogy a kutya egyértelműen bizalmat ébreszt, és akár még egy telefonszámot is könnyebben megszerez az, aki kutyája társaságában kéri.

A következő kísérletekben bizonyítottak a kutyák:

1. Egy férfi kutyával és nélküle pénzt kért az utcán idegenektől.

2. Egy nő kutyával és nélküle kért pénzt az utcán idegenektől.

3. Egy férfi kutyával és nélküle pénzérméket ejtett el, és azt figyelték hányan segítenek összeszedni.

4. Egy férfi kutyával és nélküle nők telefonszámát kérte el.

Az egyes kísérletekben minden esetben ugyanaz a férfi vagy nő szerepelt kutya társaságában és kutya nélkül.

Az első három esetben az eredmények azt mutatták, hogy hajlamosabbak voltak az emberek segíteni egy kutyásnak. A negyedik esetben pedig a megszólított nők közül többen adták meg a telefonszámukat akkor, amikor a számot kérő férfi kutyával volt.

Dr. Helen Fisher, a Kinsey Institute kutatója, egy vezető amerikai társkereső oldalon végzett felmérései alapján elmondta, hogy különösen a nők, messzemenő következtetéseket vonnak le abból, hogy valakinek van-e háziállata. Általánosságban úgy ítélik meg, hogy ha valaki képes ellátni egy másik élőlényt, és együtt élni vele, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a párkapcsolatában is képes figyelni a másik igényeire, alkalmazkodni és elköteleződni.

Azt hogy a kutyások valóban rendelkeznek-e a feltételezett tulajdonságokkal, a felmérések nem vizsgálták, viszont az biztos, hogy egy kutya az utcai ismerkedésben előnyt jelent, és számos remek témát biztosít az első beszélgetéshez. Ráadásul, jól szűri az érdeklődőket. Ha van kutyád, akkor azok fognak szóba elegyedni veled miatta, akik mindkettőtöket szimpatikusnak találnak.

Csak a randizás kedvéért ne szerezz kutyát, de ha egyedülálló vagy, és egyébként is gondoltál már rá, hogy szeretnél egy kutyust, akkor tudd, hogy bár a randizás logisztikáját alaposan megnehezítheti az, hogy időben és térben nem vagy teljesen független, és nem minden randi helyszín kutyabarát, az ismerkedés legelején négylábú barátod sokat segíthet neked.

(Forrás: New York Times, https://nyti.ms/2A5fTjY)

Tudtad, hogy van egy egyedülállóknak szóló, aktív közösség, ahol a tagok kutyabarát programokat is szerveznek?!

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu