A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2017.10.20 ● Tippek

Hogyhogy nincs párod? - A válasz egyszerűbb mint gondolnád.

Szerző: Pirchala Berta

Megvan az az érzés, amikor valaki felteszi neked a nagy kérdést: Hogyhogy egyedül vagy? És hirtelen semmi frappáns válasz nem jut eszedbe, hanem inkább zavarba jössz, és magad sem tudod, hogy miért? Pedig megvan az oka, hogy nem szereted ezt a kérdést, de lehet, hogy válaszolni sokkal egyszerűbb, mint gondolnád.

Számtalanszor megkaptam már ezt a szerencsétlen kérdést, és csak nemrég jöttem rá, miért zavar annyira.

Hogyhogy neked nincs párod?

Lefordítom a mögöttes tartalmára:

Hogyhogy egyedül vagy?/Hogyhogy nincs párod? = Ránézésre normálisnak tűnsz, mi a baj veled?

Hiába csomagolja a kérdező  valami félresikerült udvariasságba, hogy pl. "Egy ilyen csinos/jó fej embernek, hogyhogy nincs párja?", valójában arra kíváncsi, mi lehet az a sötét titok, ami miatt neki sem kellene téged választania, ha jót akar magának.

Pedig, nagyon valószínű, hogy semmi olyan súlyos gond nincs veled, amihez hasonló a kérdezőben ne lenne, csak épp nem a pártalálás áll a fontossági listád élén, vagy egyszerűen épp nincs hozzáférésed olyan társaságokhoz és alkalmakhoz, ahol egyedülállókkal találkozhatsz, és kötetlenül ismerkedhetsz.

A kérdés abból a hibás feltételezésből indul ki, hogy mindenkinek és minden időszakban az a legfontosabb célja, hogy párban legyen....Mindenáron és örökké. Így mindenki párban van, csak az nem, akivel valami gond van. Pedig ez egyáltalán nem életszerű. Ma Magyarországon közel 50%-os a válási arány, és csak sejtjük, hogy a papír nélküli párkapcsolatokban még nagyobb azoknak az aránya, akik időnként újra szinglik lesznek.Hacsak nem házasodik valaki nagyon korán, és él élete végéig boldog házasságban, vagy nem súlyosan párkapcsolatfüggő, akkor lesznek az életében szingli szakaszok. 

Többnyire egyedülállók teszik fel a kérdést ismerkedős helyzetben, hiszen nekik fontos, hogy rájöjjenek, mi a bajod, így akár vissza is pattinthatod a labdát azzal, hogy ez egy érdekes kérdés, és szívesen hallasz róla, hogy ő vajon miért van egyedül.

Egyedül lenni oké, mint ahogy párkapcsolatban lenni is az. 

Béna kérdéseket feltenni nem annyira oké, de megértéssel és egy kis humorral kezelhető.

13 hülye kérdésre 13 frappáns válasz

Ha pedig szeretnéd megszüntetni az egyik okot - a megfelelő társaság hiányát - ami hátráltathat a társtalálásában, akkor csatlakozz a Miitt.hu közösséghez, ahol gyorsan és egyszerűen színes társasági életbe csöppenthetsz, ahol akár naponta megismerhetsz új embereket online szüttyögés nélkül, rögtön személyesen:

kattints a budapesti társkereső programok és társkereső közösség eléréséhez

miitt.hu budapesti társkereső programok egyedülállóknak

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu