A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2024.01.18 ● Tippek

Hogyan parkolnak a szinglik társkereséskor?

Szerző: Pirchala Berta

A Miitt.hu egyedülállóknak szóló Programszervező Közösség vezetőjeként a mindennapjaim leghétköznapibb feladatait is átszövi a törekvés, hogy megértsem az emberi kapcsolatok működését. A minap a városban jártomban fogalmazódott meg bennem, hogy a társkeresésben is érdemes lenne a parkolás legegyszerűbb elvét követni:

Ott parkolj, ahol van hely.

Mit értek ezen? Számos egyedülállót ér csalódás amiatt, hogy nem a saját szintjének megfelelő társra vágyik. Az elvárásai a végletekig cizelláltak, és azt gondolja magáról, hogy ő is megfelel ezeknek. A legtöbb ember azt gondolja magáról, hogy ugyan van egy-egy rossz szokása, de alapjában véve könnyű vele randizni és könnyű együtt élni vele. Viszont, ha arról kérdezzük, hogy szerinte a többi ember ilyen-e, már nem ez a véleménye. Mindenki különlegesnek gondolja magát abból a szemszögből, ahonnan ő nézi a világot. Miközben az eredmények a párkeresésben nem mindig igazolják vissza ezt a meggyőződést.

Azokról nem is szólva, akiket, ha megkérdezek, maguk is elismerik, hogy akár csak fizikailag, vagy akár anyagilag, lelki egészségben közel sincsenek olyan állapotban, amit a másiktól elvárnak. Ők félig-meddig tudatosan keresnek maguknál sokkal jobb partnert bízva abban, hogy a párkapcsolatban a partner felemeli őket is. Pedig sokkal ritkábban igen, mint ahányszor a párkapcsolaton éveken át vonszolt kisebbségi érzéssel mérgezik meg a kapcsolatot. Miközben egy pontosabb választás elégedettséggel ajándékozhatná meg őket.

Oda parkolj, ahova beférsz, és ahol nem tilos megállni.

Több mint 8 milliárd ember él a földön, ennek tetemes része egyedülálló. Amikor házas, vagy párkapcsolatban élő emberrel kezd valaki kapcsolatot, az olyan, mintha lenne egy rakás szabad parkolóhely, de mégis a sárga felfestéshez állna azzal, hogy „Jaj, de itt van csak hely!” vagy „Ez most pont itt van, nincs kedvem keresgélni”. Az önértékelésbeli büntetést ezeknél a tilosban parkolásoknál ritkán lehet megúszni! Nem éri meg.

Parkoláskor értjük a szabályokat, de társkereséskor mintha nem akarnánk figyelembe venni az íratlan, ámde ugyanannyira kikerülhetetlen szabályokat.

Ha a te autód nem fér be egy parkolóhelyre, ne tartsd fel a forgalmat!

Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy megpróbálj beállni egy olyan parkolóhelyre, ami nem a te autódnak megfelelő, húzod a saját idődet és másokét is. Haladj tovább!

Ha van egy csomó parkolóhely szabadon, de te csak körözöl egész nap, mert a tökéletes helyet keresed, a korábbi jó helyek is sorban megtelnek (majd szabadulnak fel). Ha ahelyett, hogy meghoznád a döntést csak körözgetsz, mert hátha lesz nagyobb, a célodhoz közelebb eső, …stb. hely, elmegy melletted az élet, és elszalasztasz sok remek lehetőséget.

Ez a viselkedés a parkolás szemszögéből hülyeségnek tűnik, közben pedig te is biztosan ismersz olyat, akinek nagyon nem megy a párkapcsolati leparkolás, és még csak nem is parkolás-technikai dolgokon bukik a párkeresése (pl. kapcsolat kialakítása a szimpla randizásból), hanem már azon a ponton elakad, hogy képtelen felismerni, mi a parkolóhely, melyik szabad, és ha szabad, akkor biztonságos-e.

Ha valaki ismerkedéskor nem reagál rád tisztelettel figyelemmel, és a sorozatos tettei nem azt mutatják, hogy igazán érdekled, és ezért szeretne alaposan megismerni, akkor ideje továbbgurulni. Az a parkolóhely nem jó, vagy foglalt, esetleg nem is parkolóhely.

Ahova te nem parkolsz le, oda más fog parkolni.

Főleg férfiaknak szoktam mondani, akik nem igazán értik, milyen sok lehetőségből válogathatnak a nők: Ahol Te nem vagy, ott a konkurencia van.  Ahol te nem vagy jelen úgy, hogy teljesen kitöltöd a teret a nő életében, oda befészkei magát valaki más. Minél több olyan teret hagysz, amiben te nem vagy ott, például, nem vagy mellette lelki bajában, nem keresed, nem írsz, nem hívod, nem randiztok, ott űr támad, melyet kihasznál az, aki szintén parkolóhelyet keres. Nem azt mondom, hogy fojtsd meg a másikat, hanem azt, hogy ha valaki tényleg érdekel, köteleződj el! Ha nem teszed, azzal szabadon hagyod a parkolóhelyet, és egy nálad határozottabb sofőr bármikor elfoglalhatja azt.

Nőket inkább arra intenék, hogy ne álljanak be olyan helyre, ami nem is parkolóhely, vagy időhatáros a parkolási engedély!

Újból említeném a 8 milliárd embert. Kizárt, hogy csak vészmegoldások lennének. Mindig van elég jó és szabad parkolóhely, csak illeszkednie kell a te járművedhez, úticélodhoz, és ahhoz, hogy meddig szeretnél parkolni.

Az online appok gigantikus parkolóházai ezrével köpik ki a parkolni képtelen tömegeket. Rászoktatnak, hogy ne a parkolóhely előnyeit nézzük, és annak előnyét, hogy végre letettük a kocsit, hanem azt, miért nem tökéletes az a hely, mik a hibái, és mennyi sokkal jobb hely lehet még, ...valahol odébb.

Képzeld el, ahogy milliók köröznek megállás nélkül a parkolóházakban a tökéletes helyet keresve, miközben vannak bőven egész jó, szabad helyek.

Abszurd jelenetnek tűnik, pedig épp ez történik.

Ha legközelebb egyhelyben rostokolsz a foglalt parkolóhely előtt, vagy épp vég nélkül keringesz többször is elhaladva egész jó helyek mellett, jusson eszedbe: Ott kell parkolni, ahol van egy elég jó hely!

Parkolj ott, ahol van hely, és kezdj valamit az új feladattal, hogy valahova megérkeztél!

Az ismerkedés nem kell, hogy nyűg legyen. Ha eleged van a keringésből, és élveznéd is az életed miközben keresel, csatlakozz a Miitt Közösséghez, és találkozz hozzád hasonló érdeklődésű szinglikkel olyan programokon, ahol eredménytől függetlenül is jól érzed magad. 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu