A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2018.01.14 ● Szingli zóna

Fogadalmak helyett tegyél idén lépéseket!

Szerző: Pirchala Berta

Ha valamit tényleg el akarsz kezdeni, akkor azt MA kezded. Ebből tudhatod és érezheted, hogy az elhatározásod komoly, és nem csak valami lusta „kéne”.

Le kéne fogyni, el kéne kezdeni sportolni, meg kéne tanulni angolul, ki kéne takarítani a garázst, el kéne kezdeni spórolni….  Ugye, te is hallod, hogy ezek csak olyan vaktában puffogtatott mondatok, amik kb. ezt jelentik:

Talán jobb lenne nekem, ha megtennék valamit, de (most) nem fogom megtenni.

Amíg benne van a mondatodban a „kéne”, vagy a „holnaptól”,” januártól”, „bárrmikortól”, ami nem ma van, addig valószínűleg nem teszel semmit.

Ha eszedben sincs változtatni, akkor viszont felesleges nyúzni magad.

Ha mégis szeretnéd megcsinálni, és érzed magadban az erőt, akkor mi lenne, ha idén megfordítanád?! Először megtennéd az első lépéseket, és mikor már belejöttél jelentenéd ki, a „kéne” helyett, hogy: Egészségesebben táplálkozom, sportolok, angolul tanulok, kitakarítottam a garázst…stb.

Ugye, hogy jobban hangzik?!

Ne ígérgess! Kezdd el! Kis lépésekben, a saját tempódban. Ha csak egy kicsivel teszel többet mint a semmi, már számít!

Napi 2 csoki helyett, csak heti kettő? Lift helyett gyalog az emeletre? Naponta csak 5 perc nyelvtanulós videó?...és így tovább.

De ne azért csináld mert kéne! Puszta akaraterővel nagyon nehéz egy új szokás kialakítása, és csak keveseknek sikerül. A változtatáshoz elsősorban nem az akaraterődre lesz szükség. Ha eddig nem nagyon sikerült kitartanod, még semmi sincs veszve! Ahhoz, hogy sikert érj el, tudnod kell, hogy miért akarod megcsinálni, és el kell hinned, hogy Te az az ember vagy, aki ezeket az új dolgokat személyiségéből fakadóan csinálja. Tudnod és érezned kell, hogy az új szokásod, mint az egészség értékelése, a tudásvágy, a fejlődésre való törekvés, a rendszeretet...stb. a természeted része. Ehhez kicsit el kell beszélgetned magaddal, és be kell kukkantani a legmélyebben gyökerező hitvilágodba magaddal kapcsolatban. Ehhez, ha egyedül nem menne, mindig találhatsz segítséget terapeuta, vagy coach személyében és számos online támogatói kör is létezik.

A társad megtalálásában is jó, ha tettekkel kezdesz. Ha már ma elkezded helyzetbe hozni magad, könnyebb lesz továbblépni, és kijelenteni, hogy igen, most már haladok a célom felé. (A felkészülésről bővebben itt olvashatsz) Természetesen, nem ma kell megtalálnod a párod. Ma csak tegyél egy pici lépést, ami előrevisz ebben a témában.

Vagy lépj egy határozott lépést, és csatlakozz a Miitt Társtaláló Közösséghez! Mi baj lehet??!

Ez legalább egy olyan új dolog lehet az évben, ami a nyilvánvaló ismerkedési lehetőség mellett szórakoztató is. Ráadásul egy olyan változás, amiben nem kell hónapokon át izomból kitartónak lenned, csak az első lépéseket kel megtenni, azután már a lendület visz magával tovább.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu