A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2022.09.06 ● Szingli zóna

A lehetséges randi partneredben önmagadat is megláthatod

Szerző: Pirchala Berta

Milyen a többi tárakereső? Olyan, mint Te. Legalábbis részben.

Amikor a lehetséges randi partneredet nézed, kicsit önmagad is látod. Társkereséskor a legjobb és a legszörnyűbb partnerben is ott van egy kis részed. Amit róla gondolsz, amilyennek látod, az részben a te visszatükröződésed. Vajon mennyi vagy belőle te, és mennyi a másik?

Mondok egy egyszerű, személyes példát:

Adott 3 nő és 1 pasi. A férfi egy barátom, akivel szeretek együtt lenni, mert szerintem olyan „igazi pasis” - Tervez, elintéz, megszervez, rendel, fizet, határozott, kezdeményező, ő az, aki figyelmesen ugyan, de irányít. Lehet mellette nőnek lenni. Egy csajos beszélgetés során kiderült, hogy az egyik barátnőm szerint az, amit én kellemesen határozottnak látok, ő harsánynak és erőszakosnak. Ami neki sok, az nekem pont jó, és mint kiderült, egy másik barátnőmnek pedig úgy egészében véve pont „kevés”. Három nő, három nézőpont, három teljesen eltérő eredmény. Ugyanazt a férfit a három nő egészen másnak látja. Nem azért, mert a pasi skizofrén, hanem mert a 3 nő, aki őt figyeli, különbözik.

Amikor valakit nézel, magadhoz képest nézed. A saját tapasztalataid, élményeid, neveltetésed, világnézeted szemüvegén át figyeled, és ezek hatással vannak a képre. Nincs olyan, hogy száz százalékosan objektív kép.

Amikor valaki olyan kijelentéseket tesz, hogy minden nő ilyen, vagy minden férfi olyan, akkor érdemes szem előtt tartani, hogy ezekben az emberekben van még valami közös, mégpedig a szemlélő, aki őket megítéli.

Ha te is úgy érzel néha, hogy a másik nem képviselői mind ilyenek, vagy olyanok, érdemes magadat megvizsgálni, hogy mi okozza azt, hogy így gondolod, vagy hogy mi az oka annak, hogy sorozatban olyan élmények érnek, melyek ezt a reakciót váltják ki belőled. Mi van, ha nem mindenki ilyen, vagy olyan, hanem mindenkit Te látsz ilyennek meg olyannak.

Seggfejek léteznek, nem vitatom, viszont, ha csak seggfejeket látsz, akkor ott valami nem kerek. Nem nézed mindenhol, vagy nem vagy képes látni a jót, vagy annyira a seggfejekre koncentrálsz, hogy kitakarod velük a jófejeket.

Nem mindenki látja olyannak a világot, mint Te, sőt, senki sem látja pont olyannak. Ha pedig igaz, hogy létezik másik nézőpont, akkor oda te is átállhatsz. Ez nem csak a társkeresésre igaz, hanem az élet bármely más területén is.

Ha nem tetszik amit látsz, tehetsz ellene, mint a képet saját véleményével színező néző. Változtass a szemüvegen, amin át nézed a világot, fordítsd a figyelmed arra, ami tetszik neked, és ne arra fokuszálj, amire nincs szükséged. Az is lehet, hogy valami mélyen rögzült elképzeléseden kell változtatni ahhoz, hogy kapcsolódni tudj azokhoz, akiket megtalálni szeretnél.

A példához visszatérve, mi van, ha nem ő az erőszakos, hanem te vagy sérülékeny? Mi van, ha nem elhagynak, hanem te nem adsz esélyt a kötődésre? Mi van, ha nem ő a számító, hanem te nem érzed hogy veled kapcsolatban van mire számítani. Vagy nem ő a csodálatos, csak épp arra van szükséged, amit ő tud megadni neked itt és most. Ez nem áldozat hibáztatás, mert te nem vagy áldozat. A változtatás lehetősége a kezedben van. Már csak az a kérdés, hogy akarod-e vállalni a felelősséget, ami azzal jár, hogy te irányítasz és nem csak megtörténnek veled a dolgok.

Figyeld meg azokat, akik valóban szebbnek látják a világot és benne jobbnak az embereket. Mit gondolnak ők, és mi van, ha nekik is igazuk van?! És ha nekik is igazuk van, mi kellene ahhoz, hogy te is azt az igazat lásd?

Azoktól talán kicsit könnyebb tanulni, akik jártak már ott, ahol most te vagy, de választottak maguknak új nézőpontokat. Az ő példájukat hajlamosabb az ember befogadni, és nem ellenkezni azzal, hogy „de neki könnyű, mert…”  Persze, minden jó példa tud működni, ha nem irigységgel, hanem tanulási szándékkal elemzed. Érd el magadban azt a változást, amivel egy szebb, élvezhetőbb kép tárulhat eléd!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu