A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2019.03.08 ● Szingli zóna

Nekem miért nincs társam, mikor másoknak sikerül?

Szerző: Pirchala Berta

Felnőttél, és minden oké. Van munkád, szereted, vagy legalább nem mindig utálod, és meg is élsz belőle. Vannak barátaid, és elviekben minden rendben. Mégis, az időnként szórakoztató, máskor inkább leharcoló kísérletek mellett sem igazán jön össze a neked megfelelő társ megtalálása. Miért?

Lépten-nyomon felmerül a kérdés – Miért pont nekem nincs senkim?

Nem vagy egyedül! évek óta foglalkozom társkeresők segítésével, és tapasztalatom szerint a leggyakoribb ok, ami miatt a társkeresők frusztráltak és nem jutnak egyről a kettőre, egy meg sem fogalmazott tévhit.

Milyen ki nem mondott tévhit gátolhat a pártalálásban?

Hajlamosak vagyunk hinni, hogy a társ alanyi jogon jár. Úgy képzeljük, majd csak úgy megtörténik velünk a párkapcsolat, mint ahogy másokkal is körülöttünk.

Csakhogy másokkal sem csak úgy megtörtént! Kutyául be tud lustulni, aki elhiszi, hogy előbb-utóbb a küszöbére hordja a szél a tutit. Ahogyan jó állást sem kapsz csak azért, mert már elmúltál x éves, vagy a szaktudás sem megy magától a fejedbe, úgy ahhoz, hogy olyan társad legyen, akivel boldoggá tehetitek egymást, is kell tenni valamit, és „le kell tenni valamit az asztalra”. Attól, hogy nem vagy egy szörnyeteg, még nem jár egy pár csak ezért. A létezésed önmagában nem garancia.

Egy társ nem jár alanyi jogon.

Azok, akiknek sikerült megfelelő párt találni, „megdolgoztak” érte. Ez a „munka” nem mindig látszik, és nem is mindig tudatos. Ki így, ki úgy teszi oda magát annak érdekében, hogy megkapja azt, amit akar. Van, akinek jó a dumája, és évtizedek alatt fejlesztette tökélyre, van, aki megtanult figyelni a másik nem igényeire és mondandójára, van aki pedig megfigyelte, és nagyon jól alkalmazza az öltözködésben, megjelenésben rejlő lehetőségeket, és ha esetleg emellé még figyelmes és nagyvonalú, akkor már bátorság sem kell olyan sok, bár van, aki meg ezt a tulajdonságát csiszolgatja éveken át, és szinte csak ezzel is elfut vígan a szekere.

Ámor nem jár házhoz. Alap, hogy helyzetbe hozod magad, tehát fizikailag is megjelensz ott, ahol ismerkedhetsz. Ezen felül - Amin tudsz javítani, azon javíts! Ez egyszerű. Ápoltság, öltözködés, tudás, figyelem, önbizalom, bátorság… Mindezek olyan területek, ahol, ha fejlődsz, a befektetés örökre a tiéd marad, és az élet minden területén kihasználható. Amikor magadat fejleszted, megnő az önbizalmad, az önbecsülésed, és ez hat a kisugárzásodra. Nem azt mondom, hogy könnyű, hanem azt, hogy egyszerű, nagyon megéri a befektetett időt, pénzt és energiát.

Mit tehetek ma azért, hogy közelebb kerüljek a célomhoz?

Már az, hogy tudatosul benned, hogy te irányítod az eseményeket, természetes lendületet adhat. Akár az új lehetőségeket teremted meg a találkozásokra, akár magadon dolgozol, vagy akár mindkettőre fordítasz figyelmet, mindenképp közelebb kerülsz a célodhoz.

 

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu