A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2017.04.18 ● Tippek

A divat titkos szerepe a társkeresésben

Szerző: Pirchala Berta

A divat nem csak arról szól, hogy hogyan nézel ki, vagy arról, hogy szezononként minél több ruhát lehessen eladni. Szépségideálok jönnek, mennek, van azonban valami, ami nem változik. A trendi megjelenésnek evolúciós oka is van. A megjelenésed több okból kelt vagy éppen nem kelt vonzalmat. 

A társkeresést ősrégi evolúciós törvény irányítja, az, hogy az embernek szaporodnia és túlélnie kell. Egy faj sikerének titka a sikeres alkalmazkodás a megváltozott körülményekhez.

Ahogy haladunk előre az ember történelmében a túlélés feltételei folyamatosan változnak. Egyvalami viszont nem változik. Sikeres és ezáltal vonzó „túlélő” az, aki jól alkalmazkodik a folyamatosan változó körülményekhez.

Hogy kapcsolódik ez a társkereséshez?

Mindenki a legjobbat keresi magának a lehetőségein belül, akivel az élet biztonságosabb, kényelmesebb és érdekesebb lehet.  Te is azt a partnert választod, aki az elérhetők közül első ránézésre a legjobbnak tűnik, igaz?

Szeretnéd, ha mások vonzóan sikeres „túlélőnek” látnának?

A sikeres alkalmazkodás egyik jele, ha haladsz a korral – kívül és belül. Nem a túlzott divatmajmolásról van szó.  Nem az a fontos, hogy minden évben új göncöket vegyél, amik egy szezon alatt már ki is mennek a divatból, hanem az, hogy ne tűnj úgy az öltözködésed, frizurád, arcszőrzeted alapján, mint aki lemaradt valahol 20 évvel ez előtt.

A megjelenésed üzenet, amit másodpercek alatt rendszerez a másik agya. Még szavakba sem öntötte magának, hogy mit gondol rólad, amikor már érez veled kapcsolatban. 
Amint elkezdtek beszélgetni, az is kiderül, hogy mennyire haladsz a digitális fejlődéssel, mennyire követed a gazdasági eseményeket, általában az, hogy mennyire vagy kíváncsi más kultúrákra, tudományos felfedezésekre, technikai újításokra, társadalmi jelenségekre. Ezek mind, mind arról árulkodnak, hogy menyire követed a változásokat, és mennyire jól boldogulsz a változások mellett, ami egy lehetséges közös élet sikerére is kihatással lesz.

A beszélgetésig viszont el kell jutni. Az első benyomás egy kapu, egy szűrő. Hiába a sok csodás belső érték, ha kívülről még csak utalás sincs rá. Ha unalmasan, vagy divatjamúltan öltözködsz az olyan, mintha ki lenne rád írva: „Menj tovább, nincs itt semmi érdekes!”

Nem kell úgy kinézni, mintha egy divat magazinból léptél volna ki, és nem kell mindenkinek érteni a programozáshoz sem! Viszont növeli az esélyeidet, ha nem keltesz olyan érzést, mintha most szálltál volna ki egy időgépből, ami a 90-es évekből érkezett.

Nem a trendi ruhadarabbal, vagy frizurával kelted fel az érdeklődést, hanem azzal az üzenettel, amit az hordoz: hogy figyelsz a körülötted változó világra, kész vagy együtt haladni a változásokkal, és félelem nélkül, örömmel próbálsz ki új dolgokat.
A stílusos megjelenés nem pénz kérdése. Az unalmas holmik is pénzbe kerülnek.

miitt társkereső

Legközelebb, amikor úgy látod, hogy itt az idő, hogy beszerezz 1-2 új ruhadarabot, nézz előtte körül a belvárosban, hogy mit viselnek az emberek, és neked abból mi tetszik! Utána próbálj fel az üzletben hasonló dolgokat! Hátha megtetszik valami újdonság, amit örömmel viselsz, és ami azt az üzenetet közvetíti, amit szeretnél!

Az az igazán klassz dolog, hogy a megjelenéseden nagyon gyorsan tudsz változtatni, és szinte azonnal érezhető a hatása is. Megéri a kísérletezést!
Olvass tovább a témában: Hogyan mesélj kevesebb mint 1 percben arról, hogy ki vagy

Miitt Társkereső - Közösség Programok

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu