A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2020.05.01 ● Tippek

5 tipp amivel elkerülheted az online társkeresők átveréseit

Szerző: Pirchala Berta

Év elején a társkereső oldalak hirdetései maximumra kapcsoltak. Most a covid-19 járvány idején tovább dübörög az online biznisz. Hatalmas kereslet van az online szolgáltatásokra. Ezzel nincs is baj. Ami engem aggaszt, az a hazugságok és lehúzások. Fontos elmondani, hogy nem minden szolgáltató hazudik. Viszont, akik igen, azok sokat ártanak azoknak az egyedülállóknak, akik emiatt nem mernek hiteles szolgáltatásokat sem igénybe venni.

Ha nincs kiterjedt ismeretségi köröd, ahol az ismerősök, ismerősei közt társra találhatsz, vagy nem olyan a napirended, hogy sokszor találkozhatsz potenciális randipartnerekkel, akkor előbb-utóbb szükséged lehet valamilyen támogatásra a társkeresésben. Nem azért, mert béna vagy, hanem mert most ilyen a világ. Kevésbé merünk kezdeményezni, folyton sietünk, nem állunk meg körülnézni és beszélgetni idegenekkel, és sokkal kevesebbet járunk közösségbe, különösen március óta.

Miitt.hu egyedülállóknak szóló offline közösség vezetőjeként számos olyan kérdést kapok a társkeresőktől, ami arra enged következtetni, hogy nagyon gyakori az átverés az online ismerkedésre szakosodott szolgáltatások területén.

Íme az online társkeresők 5 sötét trükkje, amit okos lépésekkel elkerülhetsz:

1. Amikor szó szerint túl szép, hogy igaz legyen. Elöntötték a Facebookot a különböző online társkereső cégek hirdetései szebbnél szebb emberek fotóival, ahol akár néven is nevezik az illetőt, hogy ő Roland, 35 éves, vagy Orsi, 29 éves és társat keres. Ami először fel kell, hogy tűnjön, az az, hogy a képen szereplő ember nagyon szép. Azt, hogy a képen valóban egy társkereső, vagy egy modell van, könnyen le tudod ellenőrizni a Google képkeresőjével, így: Kattints jobb egérgombbal a képre, és a felugró lehetőségek közül válaszd ki azt, hogy „Képkeresés ezzel: Google”. Ha elsőre nem jön fel ez az opció, akkor arra kattints, hogy link megnyitása új lapon, és ott kattints a képre jobb egérgombbal! A Google listázni fogja neked sorban egymás alatt, azokat a weboldalakat, ahol az illető képe még szerepel. Mókás gyakorlat, meglátod! A kamu profilok egy részét is ki tudod így szűrni.

2. Súlyos tízezreket veszíthetsz, ha nem olvasod el az ÁSZF-et! Az ÁSZF egy mindkét félre nézve kötelező szerződés, ami létrejön, amikor bejelölöd, hogy elolvastad és elfogadtad. Olvasd el, mielőtt regisztrálsz, és fizetsz! A leggyakoribb lehúzós módszer az a megújuló előfizetés, nehezített lemondással. Úgy működik, hogy az első befizetéskor megadott kártyaadataiddal élve a szolgáltató az előfizetési csomag idejének lejártakor automatikusan meghosszabbítja az előfizetést, ami akár kényelmes is lehet, ha szeretnél tovább is tag maradni, viszont emellett rettenetesen bonyolulttá teszik a szolgáltatás lemondásának folyamatát, tehát minimum még egy újabb tagsági periódust kifizetsz, mire rájössz, hogy mikor és hogyan kell lemondani. Ha nem elég 2-5 kattintással leállítani a tagságot és a fiókot törölni, akkor kezdj gyanakodni! Figyelj rá, hogy mobil applikációk esetében, ha törlöd az applikációt a telefonodról, attól még benne maradsz az előfizetői adatbázisban, akkor is, ha már nincs az applikáció ikonja a telefonodon. Ráadásul, így te is egy „kamu profillá” válhatsz. Bár nem vagy elérhető, a profilod megmarad.

3. Gyanús, ha nehéz megtalálni az Általános Szerződési Feltételeket! Ez kb. 3 szokásos helyen található a weboldalakon (legfelül, legalul, vagy külön menüpontban a fő menüpontok közt), ha nem ott, hanem valami nem hozzá illő menüpont alatt, jól eldugva, az gáz. Regisztrációkor, előfizetéskor soha ne kattints bele a négyzetbe, hogy elolvastad és elfogadod az ÁSZF-et, ha nem olvastad el, és nem értelmezted a fizetési és lemondási feltételeket! Ha már eleve be van jelölve a négyzet, az még szabálytalan is. Tudom, hosszúak és unalmasak az ÁSZF-ek, de sokkal kellemetlenebb lesz akkor olvasgatni, amikor már lenyúltak egy rakás pénzzel.

4. Nézz utána, milyen független véleményeket találsz a Neten! Van olyan, hazánkban is szolgáltató cég, amelyik több online társkereső oldalt is üzemeltetve annyi embert bepalizott már, hogy külön Facebook csoport született a „becsapottak” számára. A cég trükkjét ki lehetett volna kerülni azzal, ha az ügyfelek elolvassák az ÁSZF-et, és a Neten található véleményeket. Fontos, hogy ne az adott szolgáltató weboldal által feltöltött véleményeket, vagy a cég által fizetett "top listákat" olvasd! Ehhez lehet, hogy a Google keresőben kicsit lejjebb kell nézelődnöd, mint az első néhány link, ami általában fizetett hely.

5. Ne higgy a listáknak! Nagyon ritka, hogy egy újságíró vegye a fáradtságot, és valóban kipróbáljon 3-5-10 társkereső szolgáltatást, és az alapján írjon egy még így is szubjektív cikket. Sokkal valószínűbb, hogy amikor Top 3, Top 5, stb. társkeresőket sorba rendező írást olvasol, az egy fizetett írás, egy hirdetés. Engem is megkeresett egy lista készítő cég, hogy a Miitt.hu Offline Közösség bekerülhet a „Legjobb Társkeresők” közé, ha fizetek érte. Semmi más nem volt elvárás a top helyezésért. Természetesen elutasítottam, és azóta is látom, ahogy hónapról hónapra felbukkannak az ilyen listáknak különböző verziói hirdetés és weboldal formájában.

+1 TIPP: Légy okos, és ne engedd, hogy az átverős szolgáltatók elvegyék a kedved! Minden területen vannak rossz és jó szolgáltatók. Kis körültekintéssel megtalálhatod az igényes és biztonságos szolgáltatásokat online és offline területen.

Ha kipróbálnál, egy ellenőrizhető, átlátható szolgáltatást, ahol 100% Elégedettségi Garancia mellett hátra hagyhatod az online szüttyögést és amint lehet, személyesen is ismerkedhetsz klassz, közösen szervezett programokon, akkor regisztrálj ingyen a www.miitt.hu weboldalon, nézd meg a Miitt Közösség által szervezett programok listáját, és ha tetszik, amit ott találsz, csatlakozz Te is a Csapathoz! (A Garancia részleteit könnyedén megtalálod a weboldalon.) Most ONLINE és kis létszámos OFFLINE, csak a közösség tagjainak szóló programokat továbbra is szervez a Csapat!

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu