A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2018.01.24 ● Vélemények

5 dolog, amiért szeretni tudlak

Szerző: Pirchala Berta

Kár egy 30-100 tételes elvárás listával nekifutni a társkeresésnek. Inkább hátráltat, mint segít. Fejben tartani is nehéz, és minél aprólékosabb, annál valószínűbb, hogy nem létezik olyan, akire igaz a leírás. Nekem elég 5 dolog. Ha igaz rád a leírás, akkor esélyt fogok adni neked és így magamnak is.

(Ez egy személyes írás, aminek nem célja, hogy megmondja, hogy mit kell keresni a másikban, vagy hogy mindenkinek meg kell felelni a leírásnak. Csupán egy őszinte vallomás arról, hogy itt és most nekem mi a fontos, mire figyelek. Ha ráébreszt, hogy te hogyan csinálnád teljesen máshogy, és sokkal jobban, már nem volt értelmetlen megírni.)

Én csak 5 kérdést teszek fel magamnak veled kapcsolatban az első néhány találkozás után. Ha erre az ötre pozitív a válaszom, akkor vágjunk bele, nézzük meg, hogy minden másban mennyire passzolunk, és hogyan tudunk együttműködni a következő néhány alkalommal!

Nem keresem a tökéletest. Helyette valami valódit szeretnék, az ELÉG JÓT. 

Mitől vagy elég jó? 

1. Megbízható vagy

Ha valamit egyszer kimondasz, azt ígéretnek tekinted, vagy csak egy felvetésnek, amire percekkel később már nem is emlékszel? Tudnom kell, hogy amiben egyszer megegyeztünk, az úgy is lesz, és mindig pontosan érsz oda, ahova kell. Fontos, hogy egyedül is tudd koordinálni az életed. Én nem lehetek az anyád, sem a titkárnőd. Tudnom kell, hogy számíthatok rád, hogy akarsz és képes vagy határozottan beállni a saját szavaid mögé. Szeretnék bízni a következetességedben, abban, hogy nem a napi történések irányítanak, hanem stabilan állod az élet kihívásait.

2. Empatikus vagy

Lehet élni olyannal, aki nem képes az empátiára, csak nem érdemes. Az empátia az, ami segít neked figyelembe venni az érzéseimet és érdekemet, és ami megakadályozhat abban, hogy olyasmit tégy, ami fáj nekem, vagy ha mégis megtetted, akkor segít együtt kilábalni a bajból.

3. Szórakoztató vagy

Hogy valaki mitől szórakoztató, az mindenkinek mást jelent. Mindenkinek más csokor lesz együtt elég jó ezekből a tulajdonságokból: szenvedélyes, okos, művelt, humoros, tapasztalt, jó az ágyban, spontán, jó mesélő, nyitott, őszinte, kalandvágyó, aktív, sportos, társasági ember, érdeklődő, bölcs, határozott, kezdeményező, kreatív, rugalmas, liberális, békülékeny, közlékeny, tehetséges....biztosan van, ami ki is maradt a felsorolásból, és valaki más talán egész más listát írna. Nem is kell minden a sikerhez, csak legyen épp annyi, amennyi együtt elég nekem ahhoz, hogy szórakoztatónak találjalak.

4. Legalább annyira jól, (vagy rosszul) nézel ki, mint én!

El tudom helyezni magam egy 1-10 skálán a külsőm alapján. Tisztában vagyok vele, hogy az öröklött fizikai tulajdonságokon felül a megjelenésem egyéb elemei is mind hozzátesznek, vagy épp elvesznek az értékemből, és ez rád is igaz. Ha egy átlagos napon te is kb. abban a mezőben vagy, mint én, akkor elég szép vagy nekem. Ahogy megismerlek, néhány belső tulajdonságod simán hozzáadhat 1-2 pontot az értékhez.

5. Legalább olyan egzisztenciával rendelkezel, mint én

Felnőttként nehezen néznék fel arra, aki nem ért el annyit az életben, mint én. Nem csak a pénz számít, de a megszerzett élmények, tudás, és az is, hogy mekkora hasznára vagy a környezetednek, a társadalomnak. Drága kocsikulcsot pörgetni egy ostoba drogdíler is tud, mégsem választanám. Ha vannak céljaid, és tudsz értük szenvedéllyel és kitartóan küzdeni, akkor ezért tisztelni foglak.

Ha ez az öt tétel rendben van, az még nem garancia, és nem (csak) ezektől leszünk boldogok, de nálam ez induló csomag. Egészen biztos, hogy sokaknak egész más az induló ötös. Nincs helyes, vagy helytelen lista, és még az sem biztos, hogy a listázás mindenkinek beválik. Nekem támpont, téged pedig talán elgondolkodtat, hogy Te hogyan csinálnád másképp.

Észrevetted, hogy a hűség nem került fel a listába? Valóban nem. Néhány randi alapján nem lehet tudni, hogy ezen a fronton mi a helyzet. Ebben a kérdésben leginkább a megérzéseimben és a te elkötelezettségedben bízhatok, de merem vállalni a kockázatot, és kész vagyok veled együtt dolgozni a sikerért.

Olyan nincs, hogy kockázatmentes párkapcsolat. A randizás első lépése, hogy tisztázzam magamban: Merem vállalni a kockázatot, merek sérülni, ha arra kerül sor, és fogok tudni gyógyulni is, ha szükséges.

Időközben pedig, ahogy tapasztalok, és tanulok belőle, változnak a saját szabályaim is.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu