A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2024.03.19 ● Társkeresésről

40 felett akár könnyebb is lehet a párkeresés – Mutatom hogyan!

Szerző: Pirchala Berta

Túl sokan, túl sokszor mondják, hogy 40 felett már nehéz a társkeresés, pedig ez egyáltalán nem igaz, legalábbis nem mindenkire igaz.

Ha elhiszed a huhogóknak, hogy már késő, akkor beválhat a jóslat. Nem azért, mert „bevonzod”, hanem mert az emberi viselkedés jellemzője, hogy azt látjuk meg, amit lehetségesnek tartunk, és amire a figyelmünket fordítjuk. Ha elhiszed, hogy úton útfélen lehetőségek várnak, akkor éber leszel, és meglátod, amikor a lehetőség adódik, és nagyobb eséllyel élsz is vele.

40 felett férfiak és nők is válogatósabbak, de nem ok nélkül, és főleg nem hiába. Aki élt felnőttként már legalább egy évtizedet, az jobban érti, hogy hosszú távon mire van szüksége, és kevésbé hajlamos felszínes elvárásokra, vagy rózsaszín ködre építeni az életét. A válogatósság nem feltétlenül hátrány. Lehet az önismeret és a bölcsesség jele is.

Negyvenesként a társkeresésben néha előáll a helyzet, hogy „ha van rajtad sapka az a baj, ha nincs, akkor meg az”. Ha elváltál, vagy volt néhány hosszabb párkapcsolatod, akkor a rosszindulatúak szerint túl sokat sérültél, vagy alapból olyan ember vagy, akivel nem lehet együtt élni. 

Ha pedig még sosem voltál házas, akkor az meg biztosan azért, mert valami baj van veled. Holott lehet, hogy az, hogy korábban nem választottál társat, pont azt jelzi azt, hogy bölcs vagy, és felmérted, hogy vagy te, vagy a lehetséges partnereid nem álltak készen egy jól működő kapcsolatra. Mostanra viszont dolgoztál magadon annyit, hogy tudsz sikeresen kapcsolódni, és jól választani.

Egy ember értékét nem a párkapcsolati státusza adja. Egy életet viszont gazdagíthat egy jól működő párkapcsolat.

Mitől lehet könnyebb a társkeresés, ha már elmúltál 40?

  • Te még éltél mobiltelefon és randiappok nélkül is. Nem önt el a pánik, ha ismeretlenekhez kell szólni. Képes vagy személyesen is kommunikálni, így ismerkedni is. Lehet, hogy csak újra bele kell jönnöd!
  • Jobban tudod, hogy mit akarsz, mert megtapasztaltad már, hogy mi az, ami nem működik.
  • Ez a szexre is igaz. Megalkuvások nélkül tudsz és mersz partnert választani, most, amikor az életed második felére választasz.

  • Jó esteben már tudod, hogy hova tartasz az életben, és ehhez a célhoz keresel társat, így kisebb az esélye, hogy út közben derül ki, hogy nem egyfelé tartotok.
  • Másképp nézve, akit most választasz, az már az, aki. Nem kell találgatnod, hogy 10-20 év múlva ki lesz, ki lehet belőle. Kisebb az esélye, hogy egy rosszul felmért potenciálba szeretsz bele a jelen valóság helyett.
  • Jobban ismered magad, és ha hazugságok nélkül tudod bemutatni önmagad, akkor mások a valódi énedhez tudnak kapcsolódni, ami nem csak sokkal jobb érzés ("ismer, ért és elfogad engem, úgy ahogy vagyok") de biztosabb alap is egy tartós kapcsolathoz.
  • Tudod, hogy akarsz-e gyereket, vagy sem, és nem lehet belerángatni olyasmibe, amit nem akarsz. Ha van gyereked azért, ha nincs, akkor meg azért.
  • Ha már vannak gyerekeid, a családalapítás hagyományos idő-nyomása nem kényszerít.
  • Azok, akik a kezdetekben nem jól választottak, kb. most jönnek ki a házasságaikból, és jó esetben megokosodva vágnak bele újra a társkeresésbe. Te is tapasztaltabb vagy, és a lehetséges partnereid is azok.
  • Már sokkal kevésbé érdekel, hogy mit gondolnak mások, így tudsz aszerint választani, ami neked jó, ahelyett, hogy mások szerint mi helyes, vagy mi a menő.

Ne dőlj be a régi hiedelmeknek! Olyan gyorsan változik a világ, hogy még az is lehetséges, hogy 40 felett sokkal könnyebb megfelelő párt találni. Gondolj bele, a Tinder még csak 10 éves, és hogy átformálta a társkeresést! Nem kell régi beidegződések mentén élni. Megkeresheted, hogy Neked mi működik, és mi nem. Itt és most, a jelen körülmények közt.

Te vagy a megoldás kulcsa. Te döntheted el, hogy mire koncentrálsz, a lehetőségre vagy a korlátokra.

Kikerülheted a randiappokat, és találkozhatsz személyesen is hozzád hasonló egyedülállókkal, izgalmas programokon.

Nem muszáj rögtön randizni, nyomás és elvárások nélkül ismerhetsz meg új arcokat.

Címkék

40-esek 40 35+

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu