A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2020.02.06 ● Társkeresésről

3 tipikus rossz tanács a barátoktól, ami hátráltathat a társkeresésben

Szerző: Pirchala Berta

Az a tapasztalatom, hogy párkapcsolati kérdésekben nem a barátok, ismerősök, családtagok tanácsa a leghasznosabb. Különösen akkor nem, ha a tanácsot adó párkapcsolata sincs épp jó formában.

Aki nem szakember, hajlamos olyan útmutatást adni, ami őt igazolja, vagy olyan megoldást javasol, ami inkább róla szól és nem a te helyzetedről.

Íme három típus helyzet, amiben az ismerős akár a legjobb szándékkal is, de rossz tanácsot ad:

1.) Olyan lépést javasol, amit maga is szeretne meglépni, csak nem meri (vagy nem merte a múltban), és tudat alatt rajtad keresztül vágyik sikert elérni. Mindeközben nem veszi figyelembe a konkrét helyzet szereplőit, és azok korlátait.

2.) A javaslata az ő elveit és értékrendjét tükrözi, ami egyáltalán nem biztos, hogy megegyezik a te értékrendeddel, vagy a helyzetedtől szintén teljesen független társadalmi elvárásokat közvetíti.

3.) A tanácsa a saját érdekeit szolgálja. Egy szingli barátnak nem érdeke, hogy te társra találj és ő magára maradjon. Még akkor sem, ha elvben a legjobbat akarja neked. Az ő belső konfliktusában előfordulhat, hogy az érdek győz, a jó szándék felett, akár úgy, hogy ezt észre sem veszi.

Ritka az olyan bölcs barát, aki független, hiteles és működő tanácsot tudna adni. A barát dolga - akár jól, akár rosszul mennek a dolgaid - nem a megoldás, hanem a támogatás.

Ha megakadtál, és nem tudod, mit tehetsz azért, hogy egy helyzet jobbra forduljon, akkor egyébként sem egy néhány mondatos, instant okosság fog segíteni. Ahhoz, hogy értsd, mi történik, miért történik, és milyen lépésekre van szükség hosszú távon, ahhoz tanulásra van szükség. Ha a dolgok nem mennek jól, akkor nincs varázslat, változtatni kell, és az csak akkor megy hosszú távon jól, ha érted, mit miért kell másképp csinálni.

Ma már minden információ elérhető az Interneten. Keress tanácsadókat, és ne csak egyet! Első lépésként nézd meg sok tanácsadó videóit, olvass el számos blog bejegyzést, hogy megismerhess több nézőpontot is. Így könnyebb lesz kiválasztani a hiteles szakembert, aki valóban akar és tud is segíteni, széleskörű ismeretekkel és gyakorlattal rendelkezik a témában, és az előadásmódja is passzol a személyiségedhez. Ha őszintén elszánod magad, könnyebb lesz kitartani a gyakorlás terén is. Ha beszélsz nyelveket, nézz meg idegen nyelvű anyagokat is! Haladó, újszerű megközelítéseket találhatsz, rögtön a forrástól.

Ha a dolog nem megy magától, akkor a tanulást nem lehet megúszni. Ha a családból, a közvetlen környezetedből nem kaptál jó mintát - legtöbben nem kaptunk – akkor neked kell megkeresned azt. Teljesen természetes, hogy képezni kell magunkat a párkeresés és párkapcsolat terén is a sikerhez.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu