A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2021.01.26 ● Társkeresésről

10+1 tanács, hogy hogyan randizz okosan 40 felett

Szerző: Pirchala Berta

Lassan 50 leszek, és az a saját és baráti körből származó tapasztalatom, hogy az élet 40 után tud kiteljesedni igazán. Teljesen mások a hangsúlyok, és a randizás is minimum nagyon más, mint húsz, vagy harminc évesen.

Ha most vágsz bele újra a randizásba 40 felett, az első lépés, hogy hozd formába magad kívül, belül. Pihenj, aludd ki magad, ismerd meg a mostani vágyaidat, céljaidat, és szánj rá időt, hogy megvizsgáld, mi tenne most, ennyi idősen, már felnőttként boldoggá! Olvasd el az alábbi tanácsokat, amik közt biztosan találsz olyat, ami új, és amit érdemes megfogadnod!

1. Ha eddig nem fektettél különösebb hangsúlyt a megjelenésedre, akkor ezzel kezdd! A társtalálás hasonló feladat, mint munkát találni. Nagyon ritkán befuthat véletlen ajánlat, de sokkal gyakrabban tenned is kell a sikerért. A megjelenésed az „Önéletrajzod”, amit először felmér a külső szemlélő.  Vegyél pár új ruhát, csináltass új frizurát, próbálj ki új arcszőrzet fazont! Fontos, hogy öltözködésben és ápoltságban ne maradj le mindig 10+ évvel a nálad tíz évvel fiatalabbaktól! A megjelenésed az első üzenet, amit a másik kap rólad. Üzend azt, hogy: Hahó, itt vagyok, friss, izgalmas, lendületes, és tartom a lépést!  A külső nem csak a 20-as években számít. A helyzet csak annyi változik, hogy az igényes megjelenés mellett a kor előrehaladtával a belső tulajdonságok fontossága is felzárkózik.

Fontos, hogy öltözködésben és ápoltságban ne maradj le mindig 10+ évvel a nálad tíz évvel fiatalabbaktól!

2. Ne ott akard újrakezdeni, ahol 20 évvel ezelőtt elvesztetted a fonalat házasság, vagy párkapcsolat miatt! Már máshogy nézel ki, mások a céljaid, és lehet, hogy egész más tesz boldoggá. Ne ragaszkodj görcsösen egy korábbi mintához! Tudd, hogy most mit akarsz, ne csábulj el a 20-as, 30-as éned vágyaitól, ha már másra van szükséged!

3. Nem csak a selejtesek vannak 40 felett egyedül! 50%-os válási arány mellett biztosan nem. Ebben a korosztályban már olyanokat találsz, akik többet tapasztaltak. Jó esetben tanultak is a korábbi hibáikból. Ha a hibát keresed, azt is fogod megtalálni. Tudd, hogy tele a világ jó fej, negyvenes szinglikkel!

4. Légy türelmes! Minden beszélgetés és randi, amiből nem lesz folytatás, egy tanulság, ami kirajzolja, hogy most mire vágysz, mi tetszik és mi nem. Nem kudarc, hanem tanulás, lépés a siker felé. Tekints minden kevésbé sikerült randira úgy, mint bemelegítésre!

5. Akár online, akár offline keresel társat, légy őszinte magadhoz és a másikhoz is! Ne kamuzz arról, hogy milyen kapcsolatot keresel, mert olyanokkal fogod húzni az időd, akik nem azt keresik, amit te. Légy bátor és mondd ki, hogy mit akarsz! A „bármi jöhet” nem működő modell. Első körben ugyan behozhat több találatot, de a végén csak az időd és az energiád megy pocsékba. Online kereséskor ne rejtsd el képkivágással a szerinted kevésbé előnyös tulajdonságaidat (kopaszság, telt idomok), és ne hazudj a korodról! Tényleg ne! Kiderül, ráadásul, azt üzeni: „Öregnek tartom magam.” Ki akarna olyan kapcsolatot, ami eleve hazugsággal kezdődik? Ha pedig te sem fogadod el magad, hogyan is várhatnád el egy idegentől, hogy megtegye.

Légy bátor és mondd ki, hogy mit akarsz! A „bármi jöhet” nem működő modell.

6. Alaposan gondold át, hogy akarsz-e még gyereket, és ehhez tartsd magad a keresés folyamatában, a választásnál és ezt is kommunikáld! Ne számíts rá, hogy a másik meggondolja magát, ez 40 felett már nem valószínű! Ha nem akarsz saját gyereket, akkor ebben a korosztályban már sokkal több olyan egyedülállót találsz, akinek már van, és nem szeretne többet vállalni.

7. Lehet, hogy kaptál az élettől pofonokat rendesen, de ez nem ok arra, hogy bezárkózz. Sőt! Pont emiatt teheted meg, hogy kinyílj, hiszen sokkal több a tapasztalatod, amire támaszkodhatsz. Érezd az erőd, ami ebből fakad! Vizsgáld át milyen súlyokat cipelsz, amik befolyásolhatják a kapcsolatot – Ha felmerül a kérdés, légy őszinte, beszélj róla, és a megoldásról is, de csak egyszer! Ne ez legyen az állandó téma! Mindenkinek van épp elég teher a puttonyában mire eléri a negyvenet, viszont elég tapasztalata és bölcsessége is kell legyen, hogy tudjon ezzel mit kezdeni anélkül, hogy a másik hátára pakolná.

8. Nyújtsd azt, amit elvársz, és ne csak akkor adj magadból, ha a másik is ad! A másiknak is segítesz azzal, ha megmutatod az elvárt színvonalat. Ha őszinteséget és nyitottságot vársz, add te is rögtön azt, ennek ne legyen feltétele a másik viselkedése! Ha a másik nem kész adni, akkor bármikor dönthetsz úgy, hogy nem találkozol vele többet. Ne az ő lépéseitől tedd függővé a sajátjaidat! Ne azért legyél jó fej, mert a másik már előbb az volt, hanem mert te mindig jó fej vagy!

A másiknak is segítesz azzal, ha megmutatod az elvárt színvonalat.

9. Vedd nagyon komolyan, hogy a másik nem fog megváltozni a kedvedért! Fiatalabb korban sem gyakran történik ez meg, de 40 felett már szinte soha. Nem érdemes néhány tized százalék esélyre apellálni. Ha ebben a mostani formájában nem tud boldoggá tenni, akkor ne várd a csodát!

10. Kísérletezz a korosztályokkal! Ha már nem a családalapítás a lényeg, és eddig csak fiatalabbakkal, vagy idősebbekkel randiztál, akkor most nézz körül a saját korosztályodban, vagy bármely más korosztályban, ahol eddig még nem próbálkoztál! Már nem kell rohannod sehova, van időd kipróbálni új dolgokat, és talán, már bátrabban magad mögött mered hagyni a konvenciókat.

+1 Mondj igent a baráti program meghívásokra! Még ha sokat is dolgozol és fáradtnak érzed magad, ne gubózz be! Ha csak most léptél ki egy hosszú házasságból, vagy párkapcsolatból, ugyanúgy jót tesznek a társas kapcsolatok, akkor is, ha épp nem párt keresel. Itt lehet az idő arra is, hogy új barátokat találj! 40 felett egész más barátokra tehetsz szert, mint fiatal korban. Nem azt mondom, hogy cseréld le a régieket, csak azt, hogy felnőttél - a szó szélesebb értelmében - és szükséged lehet új kötődésekre, amik ezeken a „felnőtt” alapokon épülnek. Lehet, hogy épp egy új ismerős, barát mutat majd be a leendő társadnak.

Iratkozz fel a Miitt.hu szingliknek szóló offline(!) közösség hírlevelére, és töltsd le az INGYENES TESZT-et, amiből megtudhatod, hogy, hol tartasz most, és mit tehetsz annak érdekében, hogy növeld az esélyeidet a társkeresésben!

KATTINTS!

Címkék

tanács 40

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu