A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2017.08.09 ● Tippek

10 szokás, ami hátráltat a társkeresésben

Szerző: Pirchala Berta

Nem akarsz megalkudni, lemondani az elvárásaidról? Biztos, hogy ez a probléma? Jó ha tudod, hogy milyen kapcsolatot akarsz, mi fér bele, és mi nem, viszont gyakran nem is az elvárásaid miatt nem leled a párod.

Társkeresőkkel töltött három év tapasztalata alapján gyűjtöttem össze a leggyakoribb hátráltató szingliszokásokat:

  1. Egy elzárt világban élsz, ahol nem fér hozzád senki. Munkába menet a mobilodba bújsz, vagy a kocsidban ülsz egyedül, majd a gyakori túlóra után jön a bevásárlás, tornaterem, vacsora, otthoni filmezés, közben pedig észre sem veszed, hogy ebben a körforgásban nincs is helye a spontán ismerkedésnek.
  2. Elhiszed, hogy mindig a másik a hibás. Különösen kártékony, ha a barátaiddal folyton azt tárgyaljátok ki, hogy a másik nem miért szánalmas. Ha ezt sokat mondogatod, akkor a végén el is hiszed, és nehéz úgy ismerkedni, hogy már eleve utálod a másikat.
  3. Szakítás után nem hagysz időt a gyásznak. Ha túl korán belevágsz egy új párkapcsolatba, nem biztos, hogy kellő odafigyeléssel választasz. Az új helyzetbe behurcolt, le nem zárt sérelmed konfliktusokat okozhat, ami a kapcsolat felbomlásához vezethet. Ezzel a szokással egy frusztráló spirálba kerülhetsz
  4. Várod a csodát. Mert a hollywoodi filmek is megmondták, hogy „majd jön a szerelem, amikor kell”. De, ha már jó régóta nem jön magától, akkor érdemes elébe menni. Az Internet korában nem nehéz utánajárni, hogy mit tehetsz.
  5. Regisztrálsz több társkeresőn is, és elaprózod a figyelmedet. Ez a figyelemmegosztás lejön a másiknak, és már csak a mennyiség miatt is fárasztó munkává teszi az ismerkedést, amiben elvész a játékosság, az odafigyelés és a ráhangolódás. Folyton olyan érzésed lesz, hogy biztos van jobb a sok ezer közt, pedig nem a legjobbat kell megkeresned, hanem találni egy elég jót.
  6. Rögtön társat keresel, és nem ismerkedsz. Óriási öngól tud lenni, ha mindenkiben azonnal a potenciális férjedet, feleségedet keresed. Így nem adsz időt magadnak őt megkedvelni, megszokni a hibáit, és elfogadtatni a sajátjaidat.
  7. Úton-útfélen bizonygatod, hogy te egyedül is milyen jól vagy. Ha tényleg jól vagy, akkor nem érzed szükségét, hogy ezt bizonyítsd. Ha viszont mindenhol hangot adsz a szingli lét nagyszerűségének, akkor ezzel potenciális partnereket ijeszthetsz el.
  8. Cikinek tartod, hogy egyedül vagy. Korunk 50%-os válási aránya mellett nem lehet kijelenteni, hogy a párkapcsolat az egyetlen üdvözítő állapot mindenkinek, mindenkor. Van, amikor az ember szingli, és ez normális. Ha szégyelled, az hat a hangulatodra és önbizalmadra is, ami aztán meg is látszik. Ráadásul, ha rejtegeted, hogy szingli vagy, ezzel lehetőségeket szalaszthatsz el.
  9. Nem kérsz segítséget. Ha nem tudod, hogyan fogj hozzá az ismerkedéshez, vagy próbálod, de nem megy, akkor nem csak pszichológus, életvezetési tanácsadó és társkereső szolgáltatásokat vehetsz igénybe, de a barátaidat is megkérheted, hogy segítsenek, hívjanak meg közösségi eseményekre, és mutassanak be az ismerőseiknek.
  10. Visszatáncolsz az exedhez, valahányszor magányos vagy. Akár te hagytad el, akár ő téged, annak oka volt. Minél tovább halogatod a végleges elválást, annál később találsz egy olyan párkapcsolatot, ahol mindketten dráma nélkül elköteleződhettek.

Ha egyik másik pontban magadra ismertél, ne ijedj meg! Ezek csak szokások, amiket odafigyeléssel el tudsz hagyni, és újakat tudsz kialakítani.

Járj többet társaságba, keress új közösséget! Tedd ki magad a lehetőségeknek, és hagyj időt a tét nélküli ismerkedésnek is! Férfiaknak és nőknek egyformán nehéz tud lenni az ismerkedés, vagy újra randizás. Légy nyitott rá, hogy meghallgasd a másik oldal tapasztalatait is! Ha pedig érzed, hogy szükséged van támogatásra, akkor kérj bátran segítséget!

miitt társkereső programok 2017

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Hozzászólások

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu