A Miitt.hu társkereső és programszervező közösség magazinja. Tovább a Miitt.hu-ra

Regisztráció Élő felhasználói profilod majd előfizetés után jön létre.

A Miitt.hu közösségi oldalra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek!

Erre a címre küldjük a regisztrációt megerősítő aktivációs linket.
Férfi
Regisztrációd aktiválása után bepillanthatsz az oldal működésébe. Ahhoz, hogy használni tudd az oldal szolgáltatásait, lásd az összes tagot, és jelentkezhess programokra, választanod kell egy előfizetési csomagot.
Regisztráció Facebook fiókkal
Regisztráltál már nálunk? Ha igen, bejelentkezhetsz!
Mégse
2020.10.29 ● Vélemények

Az baj, ha kések a randiról?

Szerző: Pirchala Berta

Ahogy egy állást, úgy egy lehetséges párkapcsolatot is el lehet bukni a rendszeres, szokás szerű késésen, ha mondjuk, van valaki más is, aki érdeklődik a partnered iránt, hozzád hasonló értékekkel bír, ráadásul még pontos és megbízható is.

Mindenkinek megvan az az ismerőse, aki állandóan elkésik. Lehet, hogy épp te vagy az? Általában kedveljük ezt a barátunkat, de az agyunkra megy, hogy nem képes odaérni időre. Te mit gondolsz olyankor róla? Képtelen megszervezni az életét, túl sok feladatot vesz a nyakába, tiszteletlen, szétszórt, vagy ezeket mind?

A késés nem csak az, aminek látszik. Sokszor nem arról szól, hogy az illető nem tiszteli a másikat, hanem sokkal inkább önmagát nem tiszteli. Azzal, hogy nem tartja a szavát, azt üzeni magának is, hogy az ő szava nem számít. A megbízhatatlanság hátterében sokkal gyakrabban áll alacsony önértékelés, mint a másikkal szembeni érdektelenség.

Az, aki folyton ígéri, hogy ott lesz egy baráti, vagy családi eseményen, mégis legtöbbször nem jelenik meg, vagy csak nagy késéssel, az lehet, hogy ezt azért teszi, mert nem hiszi, hogy ő számít. Úgy érzi, az, hogy ott van, vagy sem, nem érdekli igazán a jelenlevőket, és a kitartóan megbízhatatlan viselkedésével végül elérheti, hogy ez tényleg így is legyen.

Ha késéssel akarsz erőjátékot játszani, hogy megmutasd a másiknak, hogy nem vagy te annyira lenyűgözve tőle, és örüljön, hogy egyáltalán megjelentél, az nagyon gyenge. Ha ez az egyetlen eszközöd, hogy kimutasd az erőd, az szörnyen kevés. Sokkal inkább ajánlom az ellenkezőjét. Demonstráld az értékedet azzal, hogy megbízható, szavatartó, pontos vagy.

Kialakult egy íratlan szabály, miszerint a férfinek ott kell lennie a randihelyszínen 5-10 perccel a találkozó előtt, míg egy nő bátran késhet 10+ percet is. Az, hogy a férfi ott van korábban, egyáltalán nem hülyeség, mert ha belegondolsz, a férfi védelmezi fizikailag is a nőt a kapcsolatban, tehát a korai érkezés arra jó, hogy a férfi felméri, hogy a terep biztonságos-e, és biztosítja, hogy a nőnek ne kelljen egyedül (védtelenül) várakoznia. Igaz, hogy egy városi nő kész kezelni az átlagos, lehetséges atrocitásokat, de van a férfias, stabil és védelmező szerepben valami olyan erő, ami mindkét fél számára jó érzés, és a kapcsolatnak is határozottan jót tesz. Nőként nem célszerű visszaélni a minimális késéssel szembeni jóindulattal. Könnyen le lehet szoktatni a másikat a pontosságról, figyelmességről. Kialakulhat egy olyan játszma, amiben a férfi tudva, hogy a nő mindig fél órát késik, maga is késni kezd, ami miatt a nő felbátorodva még többet késik, és a vége egy határtalan időpazarlás.

Ahogy a szakmai életben a késés elfogadhatatlan, úgy a magánéletben sem elegáns. Aki maga pontos, gyakran komoly jellemhibának tekinti a pontatlanságot, feltételezve a háttérben megbúvó önértékelési zavart és szervezettség hiányát. Ahogy egy állást, úgy egy lehetséges párkapcsolatot is el lehet bukni a rendszeres késésen, ha mondjuk, van valaki más is, aki érdeklődik a partnered iránt, hozzád hasonló értékekkel bír, ráadásul még pontos és megbízható is.

A jó hír, hogy a személyes integritás - az, hogy egy személyes, és rád is érvényes, erkölcsi norma szerint élsz, viselkedsz, hogy tartod a magadnak és másoknak adott szavad, visszahat az önértékelésedre. Azzá válsz, ahogyan cselekszel. Apró lépésnek tűnhet, de számít, és nem csak a másiknak. Miért ne hoznád a legjobb formád a randizásban (is)?!

Gyere el a Miitt.hu közösség eseményeire, és találkozz rögtön személyesen ismerkedésre kész egyedülállókkal kötetlenül, olyan eseményen, ami passzol az érdeklődésedhez és időbeosztásodhoz, ahol már alapból jól érzed magad a társaságban, és az ismerkedés egy klassz bónusz!

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Szórakozz, Ismerkedj a MIITT.hu közösségben!

Regisztrálj:

Legyél a barátunk: facebook.com/miitt.hu